פרוג ישראלי מה כדאי?

XCLASS

New member
פרוג ישראלי מה כדאי?

טוב אז עוד פעם הגיע הזמן לקנות דיסק ועוד פעם הגיע הזמן לשאול מה לקנות?? והפעם בנושא פרוג ישראלי כי נמאס לי כבר מהשפה האנגלית ובא לי להיות ישראלי גאה אז מה אתם ממליצים? התלבטתי בין ששת לקצת אחרת אבל אם למישהו יש הצעה אחרת אני אשמח לשמוע
 
את שניהם

וגם את הראשון של גרוניך, את הראשון של שם טוב לוי (אם תצליח למצוא), ואת אחרית הימים. אפשר גם את ארבע עשרה אוקטבות אבל פחות דחוף.
 

JohnPaul

New member
אני מאוד לא ממליץ

על הראשון של גרוניך. קניתי בגלל הקאבר לבאך, וכל כך התאכזבתי. פשוט גועל נפש. גרוניך מציג לא הרבה יותר מפלצנות ורצון להיות מוסיקאי רציני ובעיקר מעצבן. לפחות אותי.
 

ofekkehila

New member
אתה מדבר שטויות חבר

האלבום הזה מהווה פריצת דרך חשובה מאוד ולו בחיזוק רציני של הלגיטימציה לשילוב פרוג ופסיכדליה בסצינת המוזיקה הישראלית. גרוניך עושה פה דברים נפלאים כשהוא רק בן 21. כנראה שאתה רגיל לקבל דברים שמחים ומגניבים בכפית וקשה לך לשמוע דברים קצת יותר עמוקים וכואבים. על איזה קאבר אתה מדבר? גרוניך לקח פה דברים משני עולמות שונים(המערב והמזרח) וחיבר אותם לשיר מדהים. היצירות היותר קלאסיות מדוקדקות ומחושבות למרות שבחוברת המצורפת לדיסק גרוניך מדבר עליהם בקלות ראש. הוא לוקח את הנפש שלו ושופך אותה לתוך השירים עם מנה גדושה של כשרון בהלחנה ונגינה ועזרה מבורכת מחברים.
 

JohnPaul

New member
אין לי שום בעיה לשמוע דברים עמוקים

אבל הדברים ה"כואבים" של גרוניך נראים לי מזויפים. את "אל נא תלך" אני מאוד אוהב, את השירים האחרים לא.
 

ofekkehila

New member
פרוג ישראלי- המלצות

דיסקים שתמיד טוב להתחיל איתם: קצת אחרת, ארבע עשרה אוקטבות וששת. בשלושתם יש פרוג איכותי עם הרבה אלמנטים ארץ ישראלים(ליריקה, דרבוקות). קצת אחרת הוא מין דיסק סופר גרופ- התאחדות של גרוניך, שם טוב לוי ושלמה יידוב. ארבע עשרה אוקטבות הוא אוסף של שירים מהתכנית "14 אוקטבות". הכוכבים הראשיים הפעם הם יוני רכטר(שבזמן הקלטות השירים היה גם שותף פעיל בכוורת) ואבנר כנר. הדיסק של ששת הוא דיסק ברמה גבוהה מאוד- עיבודים מעולים, ליריקה מצויינת שנלקחה ממיטב משוררי ארצנו, והקלטות מעולות. עוד דיסקים שכדאי לשים עין עליהם: -PEACE של זינגלה- דיסק פרוג שהוקלט לאחר מלחמת יום כיפור ובהשפעתה. גם דיסק ברמה גבוהה אך העיבודים וההקלטה לפעמים מאכזבת טיפה. ישנן השפעות ניכרות של קינג קרימזון, ELP וYES. -למה לא סיפרת לי של שלמה גרוניך: אחד התקליטים הראשונים שלו אם לא הראשון. דיסק מאוד מהפכני עם הרבה פרוג ופסיכדליה ישראלית. הרימסטר על הפנים וחבל כי החומר על הדיסק הזה יקר יותר מזהב. אהבתי מאוד את רצועות הבונוס שצורפו לרימסטר- תסכיתים שנעשו ע"י גרוניך לרומן הבלתי גמור של פרנץ קפקא- אמריקה(הנעדר). -הפעם הראשונה של שלמה יידוב- אחרי השמיעה הראשונה התאהבתי בדיסק הזה. הוא אופטימי, הרימסטר סביר, מילים מצוינות והנגינה של יידוב תמיד עושה טוב בלב(גיטריסט, מוכר מהשיר "אני חולם בספרדית"). זה מספיק להתחלה. אם תרצה דעה מורחבת על דיסק מסויים אל תהסס לבקש, יום טוב.
 

MajorWinters

New member
יוני רכטר - התכוונות

יוני רכטר ואבנר קנר - 14 אוקטבות ששת וקצת אחרת גם בחירות מעולות. מבין שניהם הייתי הולך על ששת. אבל שניהם מעולים. אם בא לך על משהו פחות מתקדם אבל עדיין עם נגיעות "פרוגיות"- נסה את תמוז - סוף עונת התפוזים. את הכבש השישה עשר אתה מכיר (לא מהילדות- מכיר ממש, בתור אלבום)?
 

XCLASS

New member
לא אני לא מכיר את הכבש.....

ועכשיו נזכרתי בעוד להקה: הצ'רצ'לים מה מומלץ שלהם וממה שאני זוכר יש להם דיסק עם תזמורת ברקע לא?
 

ofekkehila

New member
מהצ'רצ'ילים

מומלצת ההוצאה של הד ארצי של ההקלטות שלהם בשנים 69-71. אני פחות אוהב את השלישי שלהם, פחות מידי פרוג ויותר מידי הארד רוק אבל זה הטעם שלי. בהוצאה של הדיסק הראשון והשני+בונוסים. הרבה פסיכדליה בריטית ישראלית, יוונית, מה שאתה לא רוצה. גם המחיר די אטרקטיבי- 50 ש"ח אם אני לא טועה.
 

RedCherry

New member
אני מקווה שכשאתה אומר "לא מכיר"

אתה לא מתכוון שלא שמעת אותו בחייך... כי אז לא הייתה לך ילדות!!! (סתם בצחוק). בכל מקרה, אלבום ממש מגניב, עם כמה שירים עם קריצה לפרוג (או משהו כזה, כי לא הייתי מכנה את האלבום הזה "פרוג").
 

MajorWinters

New member
אולי הוא לא אלבום פרוג...

אבל יש בו פרוג, ולחנים של יוני רכטר, אז מה זה משנה...
 

מורנא007

New member
הפרוג של הצ'רצ'ילים

מסתכם בתקליטון צרציל סיבסטיאן באך. הוא מכיל שני קטעים של באך בניצוח נועם שריף בשילוב תזמורת. הוא יצא בדיסק הראשון באלבום הכפול בעריכת קוטנר. נגיעות בפרוטופרוג אפשר לשמוע בתקופה הראשונה שלהם, יש שם השפעות מזרחיות/יווניות.
 

RamiSun

New member
תמוז - סוף עונת התפזוים

שלמה ידוב - הפעם ראשונה מתי כספי...זה על גבול הפרוג ומעולה בעיקר.... אני ממליץ במיוחד על "סוף היום".
 

XCLASS

New member
טוב ששת הוזמן

תודה על ההמלצות אני ישמור אותם לפעמים הבאות
 

מורנא007

New member
גרוניך

אני ממליץ על צמר גפן מתוק, שהוא אלבום יותר בשל של גרוניך. אם אפשר להשיג אותו... גם אלבום משפחתי, גם לא ברור אם ניתן להשיג.
 
למעלה