פרוג וספרות

peart

New member
פרוג וספרות

אני מעוניין לכתוב עבודת גמר בנושא השפעת הספרות על משוררי הפרוג. אך עד עתה מצאתי רק שני דיסקים שמושפעים מספרות - ושניהם של ראש. אשמח אם תפנו אותי לשירים נוספים של אמני פרוג שהושפעו מהספרות... כמו כן,האם אולי במקרה יש פה אדם בעל תואר שני בספרות שיוכל להיות המנחה שלי בכתיבת עבודה זו? בתודה מראש, איתי ארצי.

יש לא מעט, אני משער

ידוע ש-Selling England By The Pound של ג´נסיס הושפע מאיזשהו ספר (לא זוכר, סלח לי) וש-Close To The Edge גם כן (לא זוכר את הדברים האלה. כנראה שלא הייתי צריך) והשיר A Cry For Everyone בהחלט משקף חלק מהאידאולוגיה (אם אפשר לקרוא לזה כך) של ´הזר´ של קאמי. בטח יש עוד, אורי ברייטמן כתב על זה במדריך העברי, ואני בטוח שיש ברשת. נסה לחפש בגוגל, אפילו שילוב שרירותי של Prog ו-Literature.

הנה כמה מהשרוול -

אלן פארסונ´ז פרוג´קט - אלבום ע"פ אדגר אלן פו ריק וויקמן - "מסע אל מרכז כדור הארץ" ע"פ הספר, לא זוכר של מי מריליון - הושפעו מספריו של טולקין ("גרנדל", וגם שמם שנגזר מהשם "סילמריליון"). גם בתקליט השני של לד זפלין יש קשר לטולקין (Thank You נכתב בהשראת ההוביט, וגם מורדור מוזכרת באחד השירים). רנסנס - שחרזדה, ע"פ אלף לילה ולילה, קובץ האגדות הידוע

עמית ע

New member
הסופר שאת שמו לא זכרת - ז´ול ורן

ועוד כמה: ג´נטל ג´יאנט ביססו חלק מהשירים שלהם על אגדות עם צרפתיות (עלילות הענקים פנטגרול וגרגנטואה) אווז השלג מבוסס על הספר של פול גאליקו דיוויד בואי אמנם הושפע בעיקר מהסרט של קובריק - "אודיסיאה בחלל", כאשר יצר את האלבום Space Oddity, אבל הסרט מבוסס על קלאסיקת מד"ב מאת ארתור סי קלארק אלן פארסונ´ס פרוג´קט - I Robot ע"פ ספרו של אייזק אסימוב בו הנסון - "כובעו של הקוסם", נדמה לי, מבוסס על ספר הילדים של טובה ינסן (מסדרת המומינים, מי שמכיר) לסטיב האקט יש שיר על נרניה באלבום Please Don´t Touch. נרניה היא כמובן הארץ שמאחורי הארון בסדרת ספריו המקסימה של ק.ס.לואיס ("האריה, המכשפה וארון הבגדים", "אחיינו של הקוסם", וכו´) הלהקה הישראלית "אטמוספירה", שאלבומה הגנוז משנות ה-70 אוטוטו יוצא לאור, השתמשה בטכסטים של המחזאים האנגלים אלפרד לורד טניסון וויליאם שייקספיר

mr oysterhead

New member
אנימלס של פינק פלויד מחוות החיות

סנוו גוס של קאמל נכתב בהשראת הספר או משהו כזה ואלאן פארסון פרוג´קט הראשון מסיפורים של אדגר אלן פו

המתופף של ראש הוא שאחראי

על רובם המוחלט של התכנים המילולים והקונספט של השירים. הוא בעצמו הוציא לאור שני ספרים, אחד מהם ליווה את יציאת האלבום האחרון (לא פרוג) וידוע כחסיד של פנטזיה ומדע בדיוני. מכאן האופי הגותי והכיוון הפנטזי שליווה את הלהקה עד סוף שנות השבעים. - השירים rivendell ו the necromancer לקוחים ישירות מהטרילוגיה של טולקין. - 2112 האגדי מבוסס על הספר "Anthem" של Ayn Rand. - Xanadu הוא תרגום לאנגלית מודרנית של בלדה ישנה בשם "Kubla Khan". לפני שנה היתה כתבה על השיר המקורי בידיעות, ונכתב שזהו הטקסט השני הנחקר בעולם אחרי התנ"ך (תמוה מאד בעיניי) - cygnus X-1 ו שיר ההמשך שלו Hemispheres נכתבו לאחר קריאת הספר "Powers Of Mind" ושזורים בהם דמויות ואסכולות חשיבה מהמיתולוגיה היוונית. - וה Red Barchetta מבוסס על מהסיפור "A Nice Morning Drive" זה מה שידוע לי על התקופה המתקדמת (שחתם moving picture), מעבר לכך קיימים שירים רבים שמושפעים ומבוססים מספרות שונה, אבל הם כבר לא בזאנר המתקדם. בהצלחה בעבודה!

מתבקש, אבל אין שום קשר לסיפור

מלבד השאלת שם הדמות. המתופף כתב את השיר בעזרת Pye Dubois (שהיה כותב השירים של להקה קנדית בשם Max webster והשתתף בכתיבת שירים נוספים של ראש מהתקופה המאוחרת). השיר מתאר את המתופף עצמו, כילד מרדן ועצמאי כפי שהוא זוכר את ילדותו. לתוכן עצמו של הסיפור בשם זה אין קשר לשיר.

עמית ע

New member
מה זאת אומרת - "אין שום קשר"?

פירט משתמש בשם "טום סוייר" כמשל לתיאור אופיו שלו (אם כך אתה אומר, כנראה אתה יודע) וחוזר בשיר על תכונות האופי הדומות בינו לבין סוייר: ,Though his mind is not for rent .Don´t put him down as arrogant ,His reserve, a quiet defense .Riding out the day´s events The river לומר שאין לספר של טויין שום קשר זה לא נכון.

אתה צודק הניסוח שלי לא היה נכון.

לשיר יש קשר לסיפור באופן שציינת, אבל הוא לא מבוסס עליו כמו יתר הדוגמאות שציינתי. זו היתה הכוונה המקורית שהתפקששה לי בכתיבה.

Gil Keltch

New member
הנה מאמר שסוקר הקשרים בין פרוג

לספרות: http://www.progbibliography.de/inspbooks.htm

peart

New member
תודה רבה...

הלינק למאמר עזר לי מאוד.. תודה לכל העונים,אשמח אם מישהו ירחיב על מקורות ההשפעה הספרותיים של ראש,ובינתיים הבנתי שקרוב לקצה הושפע מספר של הרמן האס.

RamiSun

New member
בוא´נה קישור אדיר, כל הכבוד.

איך הגעתה עליו? אני המום! ומה שבכלל מהמם אותי זה הקטע של "טופוגרפיק אושן", שזה מהשאסטראס עצמן? שבמקרה למדתי אותן ואיך לא שמתי לב להקבלה? מ ד ה י ם ! ! !

TAZ!

New member
הסופר דאגלאס אדאמס...

היה חבר טוב של חברי להקת פינק פלויד. אם זה עוזר לך במשהו...

epitaph

New member
יש גם את

Tales From Topographic Oceans של Yes נכתב בהשראת הספר "אוטוביוגרפיה של יוגי".

finalcut

New member
פרוג וספרות

ידוע לי ש-"snowgoose" ל-camel מבוסס על ספר בעל אותו השם, למרות שעל פי הבנתי קשה למצוא אותו... בנוסף, ניתן למצוא קשר רב בין "animals" לפינק פלויד לבין "חוות החיות" לאורוול (לפחות במיבנה ההירארכי, הזהה בספר ובאלבום, של בעלי החיים).

orbiti

New member
דווקא בהירארכיה אי אפשר למצוא הקבלה

כיוון שהעולם של אנימלס הוא עולם קפיטליסטי (ולא דיקטטורי-קומוניסטי-טוטליטארי כמו זה המוצג בחוות החיות) השולטים הם דווקא הכלבים - העשירים, אנשים העסקים, הפוליטיקאים וכו´. בעולם של אנימלס שולטים החזירים, השליטים הדיקטטוריים. יש עוד כמה הבדלים רציניים בין הספר לאלבום, אולי אמשיך לכתוב עליהם עם זה מעניין מישהו.

למעלה