פרוג בלי קשר - Part II

Avishh

New member
פרוג בלי קשר - Part II

אוקיי, אז אני פותח
ערוץ 24 בתקווה למשהו מעניין ומשתעמם מ"מאחורי הבמה", התכנית שעושים מסביב ל"הבמה המרכזית", עם כל הראיונות והשטויות של האמנים שמתארחים שם. אז רונית שחר שם. מראים כמה תמונות שלה כשהיא הייתה צעירה
. לא משהו מרגש... אבל אז מראיינים אותה קצת כשהיא מחזיקה גיטרה אקוסטית
, ופתאום אני קולט אותה מתחילה לנגן
"Horizons"
, כן כן כן! אופקים! השיר החמישי האינסטרומנטלי-קלאסי-יפה-מרגש מהדיסק "Foxtrot" של ג'נסיס! איזה כיף! גאווה לפרוגיסטים
!!!

תקן אותי אם אני טועה, אבל..

היצירה זה איזה "ציטוט" (=גניבה) מיצירה של באך או משהו, לא? אז יכול להיות שהיא נגנה את המקור, לא? ועוד משהו...לשים דגל גאווה ליד "פרוגריסטים" זה מחווה מטאליסטית משהו...אבל שיהיה, לא נפגעתי

Avishh

New member
יכול להיות...

אני לא יודע כלום לגבי הציטוט מבאך אבל אני די משוכנע שהיא ניגנה את של ג'נסיס. היא ניגנה את זה עם כל האוברטונים וזה נשמע מאוד כמו בפוקסטרוט. אם היצירה היא לא העתקה מבאך אלא רק חלק מציטוט אז רוב הסיכויים הם שרונית שחר מכירה את ג'נסיס. לגבי הגאווה, נו אופנס...

RamiSun

New member
סביר להניח

שהיא מכירה את הציטוט ואת ג'נסיס. אבל היצירה של באך הרבה יותר טובה. וכייף לנגן אותה גם על גיטרה וגם על באס.

meandmeandme

New member
כן ביררתי פרטים קצת

למען האמת אני לא מופתע כל כך היא נולדה ב1969 אם כך היא לא הייתה צעירה או מבוגרת מדי בתקופה הטובה של ג'נביס ואני מניח שבאותה תקופה הרבה אנשים הכירו את הוריזונס ושלדעת לנגן את זה, זה כמו לדעת היום לנגן את.. ממ... Nothing Else Matters... כן.

HelterSkelter1

New member
לא הייתי מגזים... ../images/Emo13.gif

לא יודע, ג'נסיס מפורסמים בעיקר בזכות הצלחתם באייטיז. אני לא יודע כמה פוקסטרוט הצליח. בכל מקרה, לא כמו Nothing Else Matters.

cut2

New member
שכחת הבדל קטן

לדעת לנגן את Nothing Else Matters זה שטויות, ולכן באמת כל גיטריסט מתחיל יודע לנגן את השיר הזה. Horizons, לעומת זאת, דורש שליטה קצת יותר מוקפדת ומדוייקת בגיטרה (כולל שימוש באוברטונים, שגיטריסטים מתחילים רבים בכלל לא מודעים לקיומם), מבחינה טכנית.

meandmeandme

New member
לא נגזים..

זה קטע שמבחינת ביצוע טכני הוא בינוני. הרבה יותר קשר מNothing Else Matters אבל בכל זאת. אולי הדימוי לא הכי מדויק, אבל לדעתי הוא חלקית נכון.

the band member

New member
אתה לא טועה!

חלק מהיצירה היא ציטוט מהפרלוד לסוויטה לצ'לו של באך. אגב, סוויטה מדהימה ביפייה, מומלץ בחום!

למעלה