פרוגראד-פוליק- שאלה-

ettie

New member
פרוגראד-פוליק- שאלה-

האם זה נכון שאין לבלוע את התרופה עם מוצרי חלב? אני לוקחת את התרופה כבר מספר חודשים, ועד עכשיו לא אמרו לי שאין לקחת עם דברי חלב, האם האפקטיביות של התרופה יורדת. אני מקבלת טבליות אלה גם בגלל חוסר ברזל וגם לפני הריון.

ממתי

New member
אכן זו ההמלצה.

ואכן האפקטיביות יורדת. זה לא מסוכן זה פשוט פחות יעיל. הסבר: בחלב יש חלבונים. כשהחלבונים האלה באים במגע עם הברזל, מתרחשת תופעה הנקראת בשפה מדעית כלציה. בתופעה זו, חלבון החלב "עוטף" את הברזל ומונע ממנו להיספג. דבר דומה קורא גם לנטילת ברזל עם אנטיביוטיקה מסוג טטרציקלינים (דוקסילין, מינוצין וכו') ומכאן ההמלצה לא לקחת ברזל עם האנטיביוטיקות הנ"ל. ההמלצה: להפריד את הברזל מהחלב ולא לקחת אותו לפחות שעה לפני או שעה אחרי החלב. אגב, דבר זה נכון לגבי כדורי הברזל ה"פשוטים" כמו פרוגראד פוליק, סלו פה, פוריק, פולקס וכו'. זה לא נכון לגבי תרכובות הברזל ה"מתקדמות" כמו הפריפול של כ.צ.ט או הברזל העדין (הברזל הטבעי). במקרה זה אין ירידה באפקטיביות גם אם הוא ניטל בסמוך לצריכת חלב.

ettie

New member
ומה לגבי האפקטיביות של

החומצה הפולית. אני לוקחת המון זמן חומצה פולית עם הברזל בעיקר בהתבסס על חשיבות ח. פולית לפני הריון. ומה זה כאילו לא לקחתי חומצה פולית?

קובי כ

New member
תשובה

חלב לא משפיע על הספיגה של חומצה זאת שחיונית לצורך התפתחות עובר תקין. מה שכן, כפי שהסביר זאת ממתי בצורה יפה, חבל כן משפיע על ספיגת הברזל. לכן אם את לוקחת כדור המכיל גם ברזל וגם חומצה פולית את עדיין צריכה להמנע מאכילת ושתיית חלב ומוצריו כשעתיים לפני ואחרי נטילת הכדור. בהצלחה בהריון

למעלה