אני לוקחת פעם פרובירה ופעם פרימולוט נור
החודש ספציפית ביקשתי גלולות כי גם ככה יש לי ציסטה שצריכה להיספג ולפרוגסטרונים לבד יש לי יותר תופעות לוואי מאשר לגלולות רגילות (שמשולבות עם אסטרוגן).
מאיזה יום את מתחילה לקחת את הכדור ולכמה ימים, והאם 1 או 2 ליום? באופן יחסי, שמתי לב ש10 ימים ומינון נמוך נתן לי תוצאות עקביות יותר.. ושאחרי 10 ימים המחזור בא יום 1 גג יומיים, אחרי ההפסקה. החודש בגלל החגים רציתי לקצר ולקחתי 5 ימים, והפלא ופלא, המחזור הגיע רק אחרי שבועיים וחצי מסוף הלקיחה של הפרובירה! חשוב לציין שהטווח הרגיל הוא יומיים עד שבועיים ומבחינת הרופאים זו לא סיבה לדאגה.
אני לא בטוחה שזה הגוף שמפסיק להגיב או שזו מקריות שאין תמיד איך להשתלט עליה. במקרה שלי החודש, החשד הוא שבגלל השחלות הפוליציסטיות אז כנראה שבייצתי מאוד מאוחר, בערך ביום 30.. ואז באופן טבעי הפרוגסטרון בגוף עלה. מה אגיד? כנראה כשיש בעיות בביוץ, זה לא עסק צפוי במיוחד, גם עם תרופות שאמורות כביכול לעשות סדר. בסוף עם או בלי טיפולי פוריות, יוצא לי מחזור אחת לחודשיים וקצת, במקרה הטוב..
אני באותה סירה איתך עם החגים- בפעם הבאה שאקבל מחזור (אחרי הגלולות) אמור להיות אמצע סוכות ולא עובדים במרפאה בכל החג וחוה"מ. אני מקווה שכשיחזרו לפעילות, ואהיה כנראה ביום 8-10, יסכימו שאתחיל להזריק בכל מקרה. מהניסיון של החודשים האחרונים ההורמונים שלי עוד די נמוכים בשלב הזה של המחזור ועוד אין לי כלום עד יום 17, חוץ מריבוי זקיקים קטנים. אם אני אצטרך לחכות עוד חודש או שתהיה לי עדיין הציסטה, אני כבר מאוד אתבאס. בכל מקרה אני אתחיל להזכיר להם כבר עוד שלושה שבועות שיינסו למצוא לי פתרון, אולי יפתיעו ויהיו יצירתיים.
אוח, יצא ארוך..
בחזרה לפרובירה- תבקשי סוג אחר של תכשיר פרוגסטרון פעם הבאה ותשאלי על לקחת 10 ימים במקום 5 (אני משערת השערות פה). אולי כדאי גם לעשות ב.דם כדי לראות מה המצב לפני שמתחילים או הפסקה אם אין ברירה.
מקווה שיצליח לנו בקרוב ושתגמר הסאגה הזו של המרדפים המרגיזים אחר הביוצים והווסתות.. באמת שדי כבר עם זה! אני רוצה פטור ממחזור ל40 שבועות.. והפעם לא בגלל העדר ביוץ! קפיש?
מדברת לעצמי בשלב זה, באמת יופי