פרוברה

lirco85

New member
פרוברה

הגוף שלי הפסיק להגיב לכדורים פרוברה מישהי יודעת על תחליפים לקבלת מחזור? ועל דרך לזרז את המחזור כדי שיבוא כבר?

lirco85

New member
במשך כבר יותר משנה

כל חודש אני לוקחת את הכדור הזה וכבר כמה חודשים שהוא כבר לא מגיב כמו שהגיב פעם והחודש זה גם דפק אותי כי לקחתי את הכדורים האלו ורק אחרי שבועיים הואיל בטובו להגיע המחזור הזה ועכשיו מאוחר מידי כי לא רוצים להתחיל לי טיפול בגלל החגים!!! אני על סף התמוטטות ואני רק מנסה לחשוב על זה שחודש הבא אני מפחדת שיקרה לי את אותו דבר בגלל סוכות ואני צריכה משהו שיבטיח לי לקבל מחזור מתי שאני רוצה לקבל מחזור כמו שפעם הפרוברה עבדו עליי!!

ginger lemon

New member
אני לוקחת פעם פרובירה ופעם פרימולוט נור

החודש ספציפית ביקשתי גלולות כי גם ככה יש לי ציסטה שצריכה להיספג ולפרוגסטרונים לבד יש לי יותר תופעות לוואי מאשר לגלולות רגילות (שמשולבות עם אסטרוגן).

מאיזה יום את מתחילה לקחת את הכדור ולכמה ימים, והאם 1 או 2 ליום? באופן יחסי, שמתי לב ש10 ימים ומינון נמוך נתן לי תוצאות עקביות יותר.. ושאחרי 10 ימים המחזור בא יום 1 גג יומיים, אחרי ההפסקה. החודש בגלל החגים רציתי לקצר ולקחתי 5 ימים, והפלא ופלא, המחזור הגיע רק אחרי שבועיים וחצי מסוף הלקיחה של הפרובירה! חשוב לציין שהטווח הרגיל הוא יומיים עד שבועיים ומבחינת הרופאים זו לא סיבה לדאגה.

אני לא בטוחה שזה הגוף שמפסיק להגיב או שזו מקריות שאין תמיד איך להשתלט עליה. במקרה שלי החודש, החשד הוא שבגלל השחלות הפוליציסטיות אז כנראה שבייצתי מאוד מאוחר, בערך ביום 30.. ואז באופן טבעי הפרוגסטרון בגוף עלה. מה אגיד? כנראה כשיש בעיות בביוץ, זה לא עסק צפוי במיוחד, גם עם תרופות שאמורות כביכול לעשות סדר. בסוף עם או בלי טיפולי פוריות, יוצא לי מחזור אחת לחודשיים וקצת, במקרה הטוב..

אני באותה סירה איתך עם החגים- בפעם הבאה שאקבל מחזור (אחרי הגלולות) אמור להיות אמצע סוכות ולא עובדים במרפאה בכל החג וחוה"מ. אני מקווה שכשיחזרו לפעילות, ואהיה כנראה ביום 8-10, יסכימו שאתחיל להזריק בכל מקרה. מהניסיון של החודשים האחרונים ההורמונים שלי עוד די נמוכים בשלב הזה של המחזור ועוד אין לי כלום עד יום 17, חוץ מריבוי זקיקים קטנים. אם אני אצטרך לחכות עוד חודש או שתהיה לי עדיין הציסטה, אני כבר מאוד אתבאס. בכל מקרה אני אתחיל להזכיר להם כבר עוד שלושה שבועות שיינסו למצוא לי פתרון, אולי יפתיעו ויהיו יצירתיים.

אוח, יצא ארוך..

בחזרה לפרובירה- תבקשי סוג אחר של תכשיר פרוגסטרון פעם הבאה ותשאלי על לקחת 10 ימים במקום 5 (אני משערת השערות פה). אולי כדאי גם לעשות ב.דם כדי לראות מה המצב לפני שמתחילים או הפסקה אם אין ברירה.

מקווה שיצליח לנו בקרוב ושתגמר הסאגה הזו של המרדפים המרגיזים אחר הביוצים והווסתות.. באמת שדי כבר עם זה! אני רוצה פטור ממחזור ל40 שבועות.. והפעם לא בגלל העדר ביוץ! קפיש?
מדברת לעצמי בשלב זה, באמת יופי ;)

lirco85

New member
אני לוקחת כבר

שנה וחצי פרוברה כל חודש 3 כדורים ביום במשך חמישה ימים בהתחלה שהתחלתי לקחת את הפרוברה כשהייתי מסיימת חמישה ימים עם כדורים תוך יומיים שלושה הייתי כבר מקבלת מחזור ובחצי שנה האחרונה קרה לי פעמיים שקיבלתי אחרי שבוע אבל הפעם לקח שבועיים (!!!) עד שקיבלתי וזה דפק לי את הסבב הזה ולא בא לי לחכות ! חודש שעבר גם לא עשיתי טיפול והחודש גם בגלל החגים ואם החישוב שלי נכון גם חןדש הבא ייפול לי על החגים זה אומר שלושה חודשים בלי לעשות טיפול!!! לא בא לי כל ההמתנה הזאת!

ginger lemon

New member
מבינה אותך

זה מאוד מרגיז..
ניסית לשאול את הרופאים שלך לגבי זה?
אולי אפשר לקחת למשך שבועיים ולעכב קצת כדי שהמחזור ייפול אחרי סוכות? הבנתי שלפעמים עושים את זה.

למעלה