פרוביוטיקה

shapira6

New member
פרוביוטיקה

שלום לכולם, בתי אובחנן כ- PDD NOS לפני חודש, כיום בת חמש וחצי. קראתי במספר מקומות כי מומלץ לתת פרוביוטיקה.האם נכון? יש איזה ריכוז מומלץ? קניתי כזה בעל מינון של 7.5 מליון. גבוה מדי? נמוך מדי? תודה.

schlomitsmile

Member
מנהל
אין נכון או לא נכון
יש גישות שונות. יש המחזיקים בגישה הביו-רפואית, ויש הטוענים שהיא מופרכת. אם הגישה הביו-רפואית מדברת אלייך, תוכלי להתייעץ לגביה בקומונה שנושאת שם זה.

shapira6

New member
איך אני מגיעה אליהם?

את יכולה אולי לשלוח לי קישור? תודה

AutismTimesTwo

New member
עצה קטנה

גילינו שאצלנו פרוביוטיקה עובדת. את צריכה לנסות ולראות מה עובד עבורך, לא עובד = כלומר, את לא רואה שיפור באחד או יותר הסימפטומים, פשוט תפסיקי. פרוביוטיקה זה לא דבר שאמור להזיק עקרונית. בטח לא בריכוז הזה. אנחנו משתמשים ב VSL3 שהריכוז שלה גבוה בהרבה יותר (200 ומשהו מליארד למנה). שלא תחשבי שזה מרפא אוטיזם, בפני עצמו, זה רק מקל על חלק מן הסימפטומים. בהצלחה. עוד על מה אני עושה עם הילדים שלי מבחינה ביו-רפואית : http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=775413

תודה על הקישור! זה מאד מעניין

ראיתי את הסרט אתמול באמצע הלילה... ממש מעניין. זה עובד לדעתכם גם על אוטיזם שהוא לא רגרסיבי? הבן שלי קיבל אנטיביוטיקה מיד לאחר הלידה אבל מאז (הוא בן 5 וחצי) אף פעם לא לקח אנטיביוטיקה. אז לא כל כך בטוחה שאצלנו זה גורם משמעותי. לא ראינו רגרסיה בהתפתחות - אלא משהו שתמיד היה שם. במקרה שלנו זה תפקוד גבוה. כמובן שיש מצב שזה נגרם מיד לאחר הלידה. מאד מסקרן אותי לדעת מה הגורמים האפשריים אבל כנראה שלעולם לא נדע. בכל אופן החלטתי לנסות פרוביוטיקה ולראות איך זה משפיע.

גם הקטן שלי קיבל אנטיביוטיקה מיד לאחר הלידה!

לא יצא לי עדין לראות את הסרט, עכשיו קראתי את התגובה שלך וקיבלתי זעזוע כזה... היתה לי תחושה לא טובה אז לגבי האנטיביוטיקה שנתנו לו בבית חולים, בבית לא המשכתי לתת למרות שאמרו לי לתת לו עוד כמה ימים, זה לא הרגיש לי נכון.

schlomitsmile

Member
מנהל
הפשוש שלי קיבל אנטיביוטיקה בגיל שבועיים והוא סופר-נ"ט. לא חושבת שאנטיביוטיקה הופכת נ"ט לא"ס. מה שכן- לא"סים יש רגישויות מיוחדות לתרופות וחומרים בכלל.

אצלי אף אחד לא קיבל אנטיביוטיקה למיטב ידיעתי

(אבל לאספי שלי הייתה צהבת ילודים). ובכל זאת, כבר שניים וחצי על הרצף...

TikvaBonneh

New member
אצלי הבן היחיד שלא בספקטרום

הוא זה שקיבל אנטיביוטיקה כי שאף מיים מקוניאליים.

איזה סוג מומלץ לתת?

אפשר לקנות את זה בסופרפארם או שהמוצרים שמוצאים בסופרפארם לא איכותיים? אני קוראת באינטרנט על הנושא וכולם מביאים מחו"ל... מאיזה גיל אפשר לתת והאם המינון הוא ביחס לגיל?

AutismTimesTwo

New member
להיוועץ בתזונאית

יש תזונאיות שזו ההתמחות שלהן וכדאי להתייעץ איתן. פרוביוטיקה זה לא סתם, אלא אחרי שמבצעים בדיקות צואה למיניהן להבין מה בסדר ומה לא בפעילות המעיים. אנחנו עבדנו קצת עם רוני אנטן שמקבלת בהרצליה (חפשי אותה בגוגל) אבל בטוח שיש עוד. לשאלתך: הפרוביוטיקות החזקות יותר, והמומלצות יותר, הן אלה שנמכרות בקירור ולכן נמצאות בבתי מרקחת איכותיים. הפרוביוטיקה שאני משתמש בה היא כזו (VSL3), ובאופן מפתיע היא כן נמצאת בסופרפארם ולמיטב ידיעתי גם בניופארם. הכלל בפרוביוטיקה הוא שאת רוצה כמות כמה שיותר גדולה של חיידקים פר כמוסה וגם מגוון של חיידקים גדול (לפחות חמישה או ששה). אפשר לתת מכל גיל, יש פרוביוטיקה לתינוקות גם, והמינון הוא ביחס לבעיה. ככלל, כל מה שתמצאי על המדף (בלי קירור) הוא לא בעייתי מבחינת מינון. כמו כל תוסף מזון, מומלץ לנסות בהדרגה - לתת חצי כמוסה יום אחד ולחכות יומיים שלושה, ואחר כך להגדיל מינון ותדירות לאט לאט. בהצלחה. עוד על מה אני עושה עם הילדים האוטיסטים שלי, בבלוג שלי : http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=775413

תודה רבה

ודרך אגב קראתי את הבלוג שלך ואני רוצה לציין שנהניתי מאוד והחכמתי. כל הכבוד לך על כל מה שאתה עושה למען ילדייך!

למעלה