פרהוד בעירק.

אילנית12

New member
פרהוד בעירק.

היום נפגשתי עם הדוד שלי,שהוא מאוד מבוגר,אבל יש לא זיכרון חזק הוא אומר לי: אשו ניחנה לעורקיים מחאד דקרנה בלפרהוד? אנחנו העירקים אף אחד לא מזכיר אותנו על מה שהיה עם הפרהוד? "אשו אדולי לאשכנזיים כיסוולים יום השואה?נחנה בלעירק אזיד מנאלף בני אדם נקטלו. למה האשכנזיים עושים להם יום השואה?אנחנו בעירק יותר מאלף אנשים נרצחו? "חיתי סאוו חג'רה ביא איסאם" אפילו הקימו אנדרטה עם השמות. אמרתי : טוב שמה נרצחו יותר מ6 מיליון. הוא אומר: "חאלי אדולי לאשכנזיים עינדיים פרוטקציה" "לא חשוב האשכנזים יש להם פרוטקציה"

ע מ ר ה

New member
זכרונות הפרהוד השאירו צלקת ענקית ;-

ומשפחות שכולות. אך היו גם צדיקים ערבים (בלי מרכאות). אמי שתהיה בריאה מספרת על השכן הערבי שישב ליד דלת הכניסה לביתם ואמר למשפחה לכו לישון ,לנשים אמר אתן אחיות שלי מי שיפגע בכן יפגע בי, וכך הוא ישב בכניסה ושמר עליהם. שלא נדע ימים קשים כאלה ושיהיו רק בשורות טובות.

תרקדי

New member
נו, ואחרי זה שואלים למה יש פילוג

בעם הזה? דווקא ביום כזה, לדעתי, צריך להשאיר את כל הקטע של האשכנזים, עירקים, מרוקאיים וכו' בצד, ואולי לחשוב שאיזה מזל שכולנו יחד עכשיו, ולא כל אחד במדינה אחרת, עם שפה אחרת ותרבות אחרת. יום השואה לאשכזים? לא הגזמנו קצת????????? אתמול ישבתי מול הטלוויזיה ובכיתי כי מה? כי הרגו עירקים? הרגו אשכנזים? הרגו אנשים כיוון שהיו יהודים (ומה זה משנה איזה יהודים? יהודים עירקים, יהודים פולנים, יהודים גרמניים - המכנה המשותף הוא שכולם יהודיים). זו שואת העם היהודי - שואה שנוגעת בכולנו ולכולנו ולא משנה מהיכן הגענו.

אילנית12

New member
לתירקדי.../images/Emo39.gif

הכוונה פה היתה לא לפגוע חלילה באשכנזים,פשוט הוא התכוון שגם היתה שואה בעירק,ולא מזכירים את החללים בעירק.יותר מזכירים את פולין.

mongol1

New member
ברור שהכוונה בכלל לא לפגוע

חלילה! להזכיר עוד ועוד שלא ישכחו אבל הכוונה פה היא להוסיף שגם יהודים אחרים נהרגו בעוד מקומות על הגלובוס גם הם על כי הם נולדו יהודים! שהגוי רוצה להרוג את היהודי בכל מקום והגוי יענש בעולם הבא בע"ה

תרקדי

New member
../images/Emo140.gif - לשניכם.

אני יודעת שלא התכוונתם ל"שואה לאשכנזים בלבד", אבל תסכים איתי, שגם היום, במאה העשרים הכ"כ "נאור" שלנו, יהודים נהרגים רק בגלל שהם יהודים. גם היום, יש נאצים בגרמניה שרוצים לחסל יהודים, באותו תאריך של "ליל הבדולח", רק בגלל שהם יהודים. גם היום, צעיר ממוצא רוסי שגר בארץ ישראל(!!!!), מרסס צלבי קרס ומודיע שהוא מעריץ את היטלר (אני בגילו הערצתי את אורנה ומשה דץ, אבל אתם יודעים, כל אחד ומושא הערצתו). מה שאני מנסה לכתוב כאן, שאני לא חושבת שזה משנה מה המוצא של היהודים, המשנה הוא, שנטפלו אליהם רק בגלל שהם יהודים. ואגב, ראיתי אתמול סידרה, בה ניצולת שואה אמרה: "הנאצים, יימח שמם". אמן, אמן ואמן!

שאפיק

New member
תשובה פשוטה יה איח'תי

למה ללכת כל כך רחוק על הרוגי המלכות שמעת? אלה שניתלו בכיכר העיר ובנשימתם האחרונה צעקו שמע ישראל ותחי מדינת ישראל במקום ללמד על זה בבתי הספר מלמדים על טרומפלדור סתם שקר שהוא צעק טוב למות בעד ארצנו זה ידוע לכולם שהאמת היא שהוא קילל רק רצו לעשות מיתוס ומספרים שטויות אני לא יודע אם יש לך ילדים אבל אם כן הם יודעים מי זה שפיק עדאס? מי מהפורום כאן יודע????מי שלא יודע אני מוכן לספר לו!

../images/Emo36.gifנו תספר../images/Emo26.gif

כולי אוזן אחת גדולה ואני מוכן לשמוע סיפורים מפה ועד להודעה חדשה... אני מאמין גם שכל העיראקיאדה כאן לא היו מתנגדים ואפילו אבו זלוף שאוכל שוונדר חצי יום ובחצי השני הוא מורט שיער לנשות הפורום גם הוא לא יתנגד ...

נכון דודו לוי אל חבאז........

גם אני כולי אוזן לשמוע עוד ועוד סיפורים. וגם מוכן באותה הזדמנות למרוט לך את השערות מהרגליים.....

slevinger

New member
בפרק א' בספרו של אבי כאן באתר

מסופר בדיוק מי הוא ומה קרה.

mongol1

New member
======

כי מה לעשות זה החיים במדינה אל תשכחו את יהודי צפון אפריקה שנלקחו גם הם לאושוויץ והם לא תמיד מוזכרים חבל שזה ככה

slevinger

New member
פרהוד זה פרעות, לא שואה

פרעות התחוללו במהלך ההסטוריה ולא רק כנגד יהודים, אם כי בתודעה שלנו כעם היהודי, למדנו רק על הפרעות נגדנו, בעירק, ברוסיה, בארץ ישראל וכו'. אבל השואה היא רצח עם שיטתי ועקבי עד למטרה הסופית, לאבד ולהכחיד. השואה היא שואת יהודי אירופה ושום דבר לא יידמה או יישווה לה. נקודה.

טופיל

New member
ועדין..

הפרהוד מצוין באופן קבוע ? ביום מסויים או בדרך מסוימת?

תרקדי

New member
הכוונה היתה לסלווינגר.

את כ"כ צודקת. לזה גם אני התכוונתי. שמאוד מצער מה קרה ליהודים בעירק וליהודים בכל מקום שהוא, שהורגים אותם רק בגלל שהם יהודים, אבל לא ניתן, פשוט אי אפשר, להשוות את זה לשואת יהודי אירופה.

למעלה