פרדניזון

רונילם

New member
פרדניזון

האם מישהי קבלה פעם פרדניזון ( סטרואיד ) לשבועיים אחרי השאיבה- עד הבטה? או לחמישה ימים. מה תפקיד התרופה.

רונילם, פרדינזון תפקידן להגן

על מערכת החיסון. אם תכנסי לאתר : .www.infomed. co.il תוכלי להקליד "פרדינזון" ויעלה לך הסבר. אנסה לצרף הלינק

רונילם

New member
לחן או נועם או ליאור

היי אולי אתם יודעים את התשובה לגבי פרדניזון?

נועם@בת

New member
פרדינזון הוא סטרואיד ומטרתו

להחליש את המערכת החיסונית. חן ציינה אתה המקרים בו הוא ניתון כדי להתגבר על נוגדנים, אבל לפעמים מוסיפים אותי מתוך הנחה שאם יש גורם בלתי ידוע שגורם לדחיה של העובר, או להקטנת הסיכוי שלו להשתרש- הפרדינזון ינטרל את המנגנון הזה. אם אני זוכרת נכון- אז מייחסים לו גם שיפור בתגובת השחלות וגידול הזקיקים. אני קיבלתי דקסמטזון (תרופה מקבילה) בשני הטיפולים האחרונים, ולא זוכרת תופעות לואי מיוחדות. קיבלתי אותו מתחיל הטיפול ועד בדיקת הדם. הפעם לא אקבל אותו. בהצלחה נועם

חן (*_*)

New member
רוני שלום ../images/Emo13.gif

טיפול בסטרואידים לאישה, ניתן באחד משני המקרים: 1) לצורך הורדת רמת אנדרוגנים-(הורמוני מין זכריים, המופרשים מיותרת הכיליה,אצל הזכר בכמות גדולה, ואצל הנקבה, במינון נמוך),-כאשר רמתם בדם האישה גבוהה במעט מהנורמה. אצל נשים אלו ניתן לראות שיעור יתר, יתכן גם קול עבה, והדגלת מה של הדגדגן. 2)כאשר יש בעיית אי פריון על רקע היווצרות נוגדנים לזרע, בדם האישה, או בהפרשות דרכי המין. כלומר, הסטרואידים (פרדניזון) ניתנים כאן עקב בעיה חיסונית. בהצלחה

פישון

New member
אני קיבלתי מספר פעמים

הרופא טען שהתרופה פוגעת בצורה קלה במערכת החיסונית ולכן יכולה לעזור בהשתרשות. אצלי זה עזר בפעם הראשונה. (לקחתי גם להורדת רמת הפרוגסטרון לפני השאיבה, ופשוט המשכתי עד חמישה ימים אחרי ההחזרה). חשוב מאד (!!!) לקחת את התרופה עם אוכל, כי קיבלתי אחר כך אולקוס נוראי (תופעת לוואי לא שכיחה אבל קיימת) ולא יכולתי לאכול דבר מלבד אורז כמעט חודש. נכון שההריון גרם לזה שלא קיטרתי מאד, אבל זה היה מאד קשה. לא יכולתי לשבת מכאבי בטן, לפעמים. בהצלחה

רומי 007

New member
פרדינזון בIVF

קיבלתי את התרופה בהליך של IVF שכלל AHA דהיינו "חלון" להחדרת הזרע לביצית. לא ידוע לי למה אבל הבנתי שזה חלק מפרוטוקול. גם אני הרגשתי מאוד לא טוב עם כאבי בטן עזים אבל האמת היא שיחסתי את תופעות הלואי לדוקסילין שקיבלתי בד בבד עם הסטרואיד. התגובה העיקרית לסטרואידים זו התנפחות - אצלי זה היה בפנים. מן בצקת כזו לא יפה. לכן מאוד מאוד חשוב -וזאת עלייך לעשות ממילא - לשתות עוד ועוד. כמו כן, ושוכחים לומר זאת, לעשות דיאטה דלת מלח בתקופה שאת מקבלת סטרואידים. המלח אוגר נוזלים והבצקת גדלה. בפרוקטוול האחרון דרשתי שיורידו לי את התוספת הזו. כאילו שאני צריכה עוד משהו שיפגע לי במערכת החיסונית אחרי מה שעברתי בשנים האחרונות...

רומי 007

New member
עשיתי AHA

שזה גם הליך במיקרומניפולציה - יוצרים חלון בביצית המופרית כדי שתדבק יותר טוב לרירית. לא מכניים את הזרע בכוח פנימה ככל הידוע לי (נדמה לי שהכנסת הזרע זה המיקרומניפולציה שדיברת עליה).

דורהמי

New member
אני מקבלת סטרואידים מתחילת הטיפול

וצריכה להמשיך אחרי השאיבה ולא יודעת עד מתי. לא מבינה משהו,אם זה מחליש את מערכת החיסון אז העוברים לא יותר חשופים לפגיעה?

נועם@בת

New member
לא בדיוק. מה שמנסים לעשות

עם הסטרואידים, זה למנוע מהגוף לתקוף את העוברים. בחלק מהמקרים מתעורר חשד שהגוף שלנו מזהה את העוברים כאילו היו משהו זר שחדר לגוף. אני לא בקיאה מספיק כדי לתת לך תשובה מפורטת, אבל אני מניחה שמדובר על מקרים גבוליים. במקרה שהוכח שיש נוגדנים לזרע הבעל- מפוצצים את האשה בסטרואידים במינון גבוה. אבל מינון נמוך הוא מעין פשרה. אני לא יודעת עד כמה תוצאות הטיפול האלה מובהקות, אבל די ברור לי שרופאים מנסים את השיטה אחרי מספר כשלונות. כי אולי זה יפתור את הבעיה. נועם

רומי 007

New member
נועם

לאור מה שכתבת אני פשוט מופתעת שנתנו לי סטרואידים, הרי הגוף שלי הוכיח שהוא מסוגל לעמוד במתקפת הזרע של בעלי בסיבוב הראשון. לי נאמר שזה בשביל שהיכולת להדבק לרירית תגבר. נשמע הגיוני?

נועם@בת

New member
זה לא סותר, הועלו כאן כמה אפשרויות

עצם ההשרשה היא כניסה של גוף זר לתוך הרחם. "זר" כי מקורו גם בזרע. יתכן כי מנסים למנוע מהגוף לזהות אותו כתא ביולוגי שונה. כמו שחן אמרה- ישנם מקרים ברורים בהם נותנים סטרואידים. אבל הרבה פעמים מצרפים אותם לטיפולים אחרי כמה כשלונות, כדי לשפר בדרך כלשהי נקודות שלא ממש זוהו בדרך. כשהרופא שלי יחזור, אני אשאל אותו שוב מה הקטע של הסטרואידים. אני זוכרת שהוא הסביר לי וגם כתבתי את זה, אבל אני חושבת שזה בפורום של יואל ושם בלתי אפשרי לעשות חיפוש. נועם

למעלה