פרדוקס זנון

פרדוקס זנון

יכול לדעתי להיפתר כך: היות וכל פעם יגיע אכילס לחצי הדרך שנשארה, הרי שהדרך מחולקת לאינסוף חלקים. ומכאן שגם כל משך זמן שיקח לאכילס לעבור מכיל אינסוף יחידות זמן. מכאן מתחייב ש- משך הוא נצח. אם משך הוא נצח, ואכילס עבר חלק של הדרך, דהיינו משך כלשהוא, אז מתחייב מכך שהוא בעל עוצמה אינסופית כי רק מישהו בעל עוצמה אינסופית יכול לחיות לנצח. ואם הוא בעל עוצמה אינסופית הוא יכול לעבור את כל הדרך באפס זמן. והיות ולא ניתן לטעון שאם הוא עושה את הדרך באפס זמן הוא בכלל עובר בחצי הדרך אלא פשוט קיים על פני כל הדרך בעת ובעונה אחת, הרי שלא יתכן שמי שקיים על פני כל הדרך בעת ובעונה אחת לא יהיה קיים בחציה השני.

-

חשבתי על כך, דווקא יהיה עיניין במה שכתבת בתנאי שהמציאות אינה רצף אלא מחולקת למצבים. כך המציאות תמיד מלאה ואכילס ימצא בכל שלב בצורה קבועה. אם כך הדבר אז הזמן הוא לא משו שמתאר את הרגע שאנו תופסים אלא הוא דבר מוחשי וקיים בכל שלב, ואנחנו זה רק פונקציה של תפיסה.

הרברונן

New member
מבריק, אבל:

הסבת את הפרדוקס מהצב אל אכילס. אם כל אותם נתונים שייכים גם בצב, הרי שהפתרון אינו פותר. וחוצמזה, כמדומני שעל חלק נבחר ממה שהצעת היה ראסל תובע זכויות יוצרים... כל טוב, רונן

אם היה פילוסוף שהסכים איתי

אז זה רק מוכיח שפילוסופים נוטים לא להבין כלום כי מה שכתבתי אמנם עומד בקריטריון מסויים של הוכחה אבל אני לא יכול לומר שהוא נראה לי נכון. כל מה שעשיתי הוא לקבל את האיוולת שיש בפרדוקס מלכתחילה ולהפנות אותה כנגד עצמה. האיוולת בפרדוקס היא שאינו מביא בחשבון שאנחנו אלו שמחלקים את הדרך לחצי ואז שוב לחצי וכ"ו. וזה שאנו מחלקים לא מזיז לדרך או לריצתו של אכילס. אם עץ נופל ביער ואף אחד לא שומע אותו האם הוא עדיין נופל? הוא נופל! אם אינו נופל, אז הפיתרון המגוחך בעליל שכתבתי הוא נכון.

הרברונן

New member
נכון, אבל בדרך הרווחנו כולנו את

ההכרה במגבלות העיון הפילוסופי, אותן ניסח בחדות כבר אפיקורוס עצמו: אין אפשרות להגיע אל האמת אלא רק לחקור בדרכי מחקר אמיתיות. הנחה מוזרה זו, מאפשרת לנו ליצור עיון פילוסופי מעמיק ומורכב בנקודות שונות, אבל קצת "להתעלם" מנקודות העיגון במציאות של חיינו. כך יכולת להציג, באמת בצורה מבריקה, את ההקצנה הרציונלית, המקבילה להקצנה האמפיריציסטית שהציג יום, ובכך "קבר" את הזרם האמפיריציסטי כזרם עצמאי. המעניין הוא, שבשל העובדה שכלי העיון הפילוסופי במתכונתו המוכרת לנו כיום הוא הכלי היחיד הרלוונטי לשיפוט בעולם המערבי, אנו משלמים על כך מחיר לא פשוט, אבל מוכנים לשלם אותו. יישר כח וכל טוב, רונן

הבעיה אינה בפילוסופיה

אלא בכשל לוגי שהוא "אי הבחנה בין המתבונן למושא ההתבוננות". דווקא הדת נוטה לפתח את הכשל הזה למטרותיה, כמו בבודהיזם שבו מוצגת הקביעה המוגזמת לחלוטין בפתח הדהמפדה -"באמצעות מחשבותנו אנו יוצרים את העולם". הדת היא חשיבה גסה, והיא התחלה של תנועה מחשבתית שיכולה ללכת ולהתעדן עד להבחנות דקות. אך אם נותנים חשיבות רבה מדי לאותה דת ראשונית בשלבים מתקדמים היא הופכת למכשול. נאמר "ראשית חוכמה יראת אלוהים". מה שעשוי לרמז על כך שבהמשך אין יראת אלוהים. כך שמצד אחד הדת היא ראשונית לחוכמה ומצד שני היא פרימיטיבית ויכולה להיות מכשול. לכן אינני לוקח צד במאבק בין חילוניים לדתיים ובעצמי קורא טקסטים דתיים. מה שמקומם אותי הוא חד צדדיות, טיפשות ואני נלחם בשניהם.

הרברונן

New member
לשם שינו אני מסכים עם הכל:

גם עם ההבחנה שלך לגבי הכשל הלוגי, גם לגבי הבודאיזם וגם שאתה אכן נלחם (עד חורמה, צריך לומר) בשניהם... כל טוב, רונן

יש לציין גם

ששני הצדדים שאני קורא להם המיתולוגי והפילולוגי (ולא ריאלי והומני שנראה לי לא מדוייק) הם ניגודים. זה אומר שאין הלוגוס מיתוס, למרות טענותיהם הטיפשיות של הסופיסטים, הפוסט מודרניסטים ומעוותי תורת היחסות והקוונטים למיניהם. וזה אומר שאין המיתוס לוגי, למרות טענותיהם הטיפשיות של הדתיים.

ל נ צ ח

New member
אתה החכם מחכמי היהדות לדורותם אה?

הם טפשים ואתה חכם. כסילות, פשוט כסילות לשמה.
ממש בלגן בראש שלך רועי, עירבוביה של חצאי-אמת שקר והמון מרמה-עצמית ומסקנות כזב בראש שלך רועי. ישעיה ה (יח) הוֹי מֹשְׁכֵי הֶעָוֹן בְּחַבְלֵי הַשָּׁוְא וְכַעֲבוֹת הָעֲגָלָה חַטָּאָה: (יט) הָאֹמְרִים יְמַהֵר יָחִישָׁה מַעֲשֵׂהוּ לְמַעַן נִרְאֶה וְתִקְרַב וְתָבוֹאָה עֲצַת קְדוֹשׁ יִשְׂרָאֵל וְנֵדָעָה: (כ) הוֹי הָאֹמְרִים לָרַע טוֹב וְלַטּוֹב רָע שָׂמִים חֹשֶׁךְ לְאוֹר וְאוֹר לְחֹשֶׁךְ שָׂמִים מַר לְמָתוֹק וּמָתוֹק לְמָר: (כא) הוֹי חֲכָמִים בְּעֵינֵיהֶם וְנֶגֶד פְּנֵיהֶם נְבֹנִים: (כב) הוֹי גִּבּוֹרִים לִשְׁתּוֹת יָיִן וְאַנְשֵׁי חַיִל לִמְסֹךְ שֵׁכָר: (כג) מַצְדִּיקֵי רָשָׁע עֵקֶב שֹׁחַד וְצִדְקַת צַדִּיקִים יָסִירוּ מִמֶּנּוּ:

ל נ צ ח

New member
מסקנות כזב בראש שלך רועי:

לדוגמה, ציטוט מזו מסקנת הכזב אליה הגעת: ""נאמר "ראשית חוכמה יראת אלוהים". מה שעשוי לרמז על כך שבהמשך אין יראת אלוהים. "" לא ציינת המשך הפסוק: תהילים קיא (י) רֵאשִׁית חָכְמָה יִרְאַת יְהֹוָה שֵׂכֶל טוֹב לְכָל עֹשֵׂיהֶם תְּהִלָּתוֹ עֹמֶדֶת לָעד ב'נת ברוך? שֵׂכֶל טוֹב לְכָל עֹשֵׂיהֶם תְּהִלָּתוֹ עֹמֶדֶת לָעד בטח עוד לא הבנת, הרי כסיל לא יבין את זאת.

תהילתו עומדת לעד

תהילתו אכן עומדת לעד, אבל הוא עצמו מופרך. מה שטוב ואמיתי באלוהים זו התהילה שלו, לא הקיום שלו בפועל. זה בדיוק מה שאני אומר, שתהילתו היא מה שנשאר מהאמונה בו אחרי שכופרים בו, אחרי שלא נזקקים להאמין בו יותר. אתה פשוט עוד לא הגעת לשם. המשך להאמין בו, אדרבא! עד שירווה את צימאונך. אתה כבר תגלה לבדך שאחרי שצמאונך לתהילתו ירווה, תתפכח ותראה שלא דובים ולא יער. כרגע אתה צמא מדי ולא רוצה לדעת. שתה לרוויה, אינני מונע ממך זאת, מי אני שאמנע ממך?

הרברונן

New member
תענוג לקרוא את שניכם:

רועי החושב מציג את האל כפי שהוא נתפס בתולדות העיון הפילוסופי. אותו אל שהרב קוק כתב עליו ש"הכפירה בו חייבת היתה לבוא", משום שזה לא באמת הא-ל, אלא רק תעתיק חיוור של חלק ממהותו. האל שנדקר לראשונה ע"י הפילוסופים הראשונים, גסס אצל דקארט, הומת אצל קאנט וגופתו נתגלתה ע"י ניטשה, הוא אכן לא האל המתגלה במשנתה של היהדות, אלא יותר בנצרות. לנצח מציג אכן את אותו אל מהולל אך מוגבל, ובצדק טוען עליו רועי החושב את טענותיו, שלמרבה הפלא יש להן יסוד איתן דווקא במחשבת היהדות לדורותיה. כל צד מוכן לקחת צד ולשלם מחיר על דעתו. וויכוח מוחץ ודורסני, לפחות מבחינה פסיכולוגית, נובע מחוסר היכולת של הצד האחד להכיל את טיעוניו הרציניים של הצד השני. התגובה אז פשוטה: אם הצד השני טועה לגמרי, הרי שלא צריך להתמודד עם טיעוניו. אבל אם תשימו לב היטב, תגלו שמעבר לדמגוגיה הדורסנית מסתתרות טענות מאד רציניות על טיבו של האל, טיבה של הדת, טיבו של הלוגוס ובעיקר: מה כל זה אומר לגבינו. זו הרי, בסופו של דבר, שאלת השאלות בפילוסופיה... אז יישר כח לשניכם וכל טוב, רונן

ל נ צ ח

New member
לנצח לידיעתך מדבר על אחד האלוהים

כן, לנצח מדבר על אחד האלוהים על אלילים למינם, חוגגים כל מיני יופיופים שטופי-מוח נושאי פנים וכסילים למינם, ... בינתיים. כן! - ולא להרבה זמן, כי הנה ויום ה' הגדול והנורא מגיע. דברים י (יז) כִּי יְהֹוָה אֱלֹהֵיכֶם הוּא אֱלֹהֵי הָאֱלֹהִים וַאֲדֹנֵי הָאֲדֹנִים הָאֵל הַגָּדֹל הַגִּבֹּר וְהַנּוֹרָא אֲשֶׁר לֹא יִשָּׂא פָנִים וְלֹא יִקַּח שֹׁחַד: (יח) עֹשֶׂה מִשְׁפַּט יָתוֹם וְאַלְמָנָה וְאֹהֵב גֵּר לָתֶת לוֹ לֶחֶם וְשִׂמְלָה: (יט) וַאֲהַבְתֶּם אֶת הַגֵּר כִּי גֵרִים הֱיִיתֶם בְּאֶרֶץ מִצְרָיִם: (כ) אֶת יְהֹוָה אֱלֹהֶיךָ תִּירָא אֹתוֹ תַעֲבֹד וּבוֹ תִדְבָּק וּבִשְׁמוֹ תִּשָּׁבֵעַ: (כא) הוּא תְהִלָּתְךָ וְהוּא אֱלֹהֶיךָ אֲשֶׁר עָשָׂה אִתְּךָ אֶת הַגְּדֹלֹת וְאֶת הַנּוֹרָאֹת הָאֵלֶּה אֲשֶׁר רָאוּ עֵינֶיךָ: (כב) בְּשִׁבְעִים נֶפֶשׁ יָרְדוּ אֲבֹתֶיךָ מִצְרָיְמָה וְעַתָּה שָׂמְךָ יְהֹוָה אֱלֹהֶיךָ כְּכוֹכְבֵי הַשָּׁמַיִם לָרֹב:

ל נ צ ח

New member
יהוה אלהיכם הוא אלהי האלהים

יהוה אלהיכם הוא אלהי האלהים ואדני האדנים

FortuneFaded

New member
לנצח, אתה רושם את השם המפורש

בפורום באינטרנט, לא ממש בשימוש קדוש.. איפה בדיוק שמירת המצוות שלך? כמדומני אחת המצוות אומרות לא להגיד את שם האלוהים לשווא, הלא כך? אתה רק משתמש באל ככלי שיווק, אה? בספר התנ"ך כציטטות לכל עת? נו, נו, נו, לנצח, לא ראוי כלל.

ל נ צ ח

New member
נו,נו,נו ... כבר כמעט חמש וחצי

שנים שהבהרתי את זאת:
נכון ידידי היקר,אתה צודק בקשר ההתיחסות של כבוד 8/9/1999 22:25 לנצח ----------------------- לשם המפורש,וזה עלול לפגוע באנשים מאמינים המכבדים ויראים את השם לפי אמונתם ובמצוות המבורכות שלהם. ידידי הנכבד: עיין בבקשה בספר ישעיהו פרק כט פסוק (יג):- אמר ה': * * * כי נגש העם הזה בפיו ובשפתיו כבדוני ולבו רחק ממני * * *"ותהי יראתם אתי מצות אנשים מלמדה ***...ודברי ה' נוספים ומאוד ברורים וחריפים כלפי החכמים והנבונים שליבם רחק ממנו ה'. לידיעתך אני נמצא מחוץ לתחום "המצוות מלומדה", זה אומר ש אני לא איש דתי, אך משתדל לכבדם ולהשכילם. .כן ידידי, * ולהשכילם * וזה מה שאני עושה גם עכשיו. לכן דרך ידיעותיי את הסתומות והעמוקות שבתנ"ך, אני יודע שלי מותר מה שלדתיים מסוימים, דתיים אחרים אוסרים. חוצמיזה ידידי, אתה לא חייב להסיק מסקנות כה מרחיקות לכת כלפיי ולהתנבא על מה אני חושב או לא חושב, ומותר לך לחשוב לפי מסקנותיך לחשוב עלי כל דבר, אפילו שאני נוצרי, אך ידידי אני חייב לאכזב אותך כי אני יהודי. כן יהודי כשר לאב ולאם יהודיה ואביה (סבא שלי מצד האם היה * רב חזן-שוחט-ומוהל * , ומצד האבא * גבאי * בית-כנסת *. אני חושב שהבהרתי לך כמה סוגיות. והערה קטנה לסיום, כשהגבתי להודעתך הקודמת, כתבתי כך: מי אמר לך זאת ה"טלפון השבור"?, ה ה" היתה ה תמימה שלפני ה "טלפון שבור". ולכן טעית ב "הזכרת השם מפורש2 " כהגדרתך. טוב ,עד כאן. וזה הזמן לסיים דברי אלה ובכל טוב ושנה-טובה ממני ___________ ל נ צ ח ___________

גם מ"לא תרצח" אתה סבור שאתה פטור

או רק מ"לא תישא שמי לשוא"? וואו... פששש... לא אוכל חזיר.... חחחח

ל נ צ ח

New member
כסיל, -יש דבר אלהים ויש פירוש דתיים

הבלבול עובד חזק בראש שלך, חתיכת דפקט.

ל נ צ ח

New member
אני סיפור אחר ../images/Emo42.gif

מהדברים שאמרתי ל Jed
ובכן: יהודי מפונק בן לאב ואם יהודים ירא ה' ,לא דתי 10/12/1999 19:39 לנצח [email protected] ----------------------- במובן שמירת מצוות הדת (בעצם "עצמאי חופשי ומוסרי" מסורתי (נרות שבת וחג ) אוהב לשמוע דברי תורה ברדיו טלוויזיה ובהרצאות של רבנים חכמים כמרדכי נויגרשל(ממש גאון) יש לי סטנד בסלון עם כ200 קלטות שלו+ ווידאו,וגם דיברתי אתו בתוכניות ברדיו המוקלטים בקסטות ו CD(בהקלטה עצמית) וכנ"ל אם רבנים חכמים אחרים. ולא אוכל חזיר. זהו-זה לבינתיים ביי (-: * * * * * ל נ צ ח * * * * * Jed יקר:הייתי איש חרד(מפחד),ומ1977 אני ירא השם 24/2/2000 16:10 לנצח ----------------------- ז"א הידיעה של הסוד הנורא הרגיע אט-אט את החרדה שהייתה בי מהבלתי ידוע, כי חרדתי מהגורל ללא אלוהים וסיבת חרדתי הייתה שאחרי חיי בעולם-זה, הגורל העיוור פשוט יוביל אותי את מהותי לתופת של ייסורים נצחיים ולאש שלא חוזרים משםstop! (בדיוק ברגע-זה משמיעים השיר מעבר לים של עפרה חזה היקרה לכולנו.שיהיה זכרה לברכה.) ובדיוק כשחיפשתי מילים היא שרה אותם. -ומאז 1977 אני אפשר להגיד אדם אחר ז"א רגוע חופשי ויש שאומרים עלי מאושר. לכן Jed אתה צריך להבין שאי ידיעת האמת יכולה לבלבל ולשגע את האדם עד לחרדה ולשיגעון. ולכן אסור להיכנע ולהרים ידיים בהרגשת חסר-אונים מאי מציאת האמת, כי האדם כל הזמן יחליף מצב רוחו ולא ימצא מרגוע לנפשו. אתה חושב שאני לא מפחד? גבר שלא מפחד לא גבר זה רק מטומטם שמכניס את עצמו למצבים שכפיקח אולי היה יוצא, אך חכם לא היה נכנס כלל, לכן הגדרת גבר אמיתי זה האדם שמתגבר חרף כל הקשיים על מחלתו או ייסורים שפקדו אותו. Jed היקר, אני מאוד מאוד מבין אותך, כי בעבר גם לי היו כמה שאלות שלא נתנו לי מנוח וכל דבר לא כרצוני ולרוחי היה גורם לי להתנהג בעצבנות יתר. אתה Jed בחור שאני מאוד מחבב וכנראה כולם כאן בפורום חושבים כך. אני סיפור אחר, כנראה לא מבינים אותי כי לא נוח להסכים עם אחד שלא מקבלים דעותיו החריגות המתנגשות ביסודות תפיסת החיים "המוצקות" שבנו במשך כל שנות חייהם וזה גורם להם להרגיש מאוימים. מוטב שיירגעו כולם, אני לא נושך, אני אדם אוהב את הבריות ואלה הפונים אלי בדרך ארץ ולא בזלזול, אני מכבד אותם, אך לאלה החכמולוגים המזלזלים בי כדי להראות לחברה שהם גברים כביכול, אותם אני מתעב ואני מחזיר להם שבעתיים באזהרותיי אותם לאן מובילות דרכיהם הפסולות. שוב אני חוזר Jed אותך אני אוהב, כי הייתי במצבך הנפשי בעבר תמיד בספק שקוע בספרים ולא מוצא את התשובה שתספק אותי ותביא מזור ומרגוע לנפשי. ואין מה להתבייש גם דוד המלך אמר שנפשו חולת אהבה. כולנו חולי אהבה Jed חיים בתקווה ואני "בידיעה שהאהבה תנצח! * * * + + * ___ * ל נ צ ח * ____ * + + * * *

למעלה