פרדוקס הבלונדינית

hazy jane

New member
פרדוקס הבלונדינית

לצבוע או לא לצבוע - זאת השאלה. כל החיים שלי אני בלונדינית. זה התחיל מתלתלים פלטינים ומקסימים של ילדה קטנה, המשיך בתספורת בסגנון אייטיז זהובה בבית בספר היסודי (אוי כמה שנאתי את התלתלים שלי), בנסיונות החלקה שאטניים בתיכון ולבסוף, השלמה עם התלתול ושטיפה תכופה מטעמי לוריאל עד לגילי העכשווי - 23. בלונדינית נהנות יותר? הייתם רוצים. כן ערסים מתחילים איתי על ימין ועל שמאל, אבל כל מי שהייתי רוצה שיתחיל איתי לא מתחיל איתי. כבר מזמן מאסתי בצעי השיער הבהיר שלי. אני גם ככה טיפוס לא הכי רגוע ובמצבים של חברה חדשה אני קופצנית וחייכנית. תרצו או לא תרצו - השילוב עם הבלונד אולי הופך אותי למושא הערצתם של חלק מהגברים, אבל אני נמשכת לחלק השני. אדישים. רגועים. ההיפך ממני. ואלו, כנראה לא רוצים בלונדיניות קופצניות. רגע, רגע, לשנות צבע שיער בגלל גברים? מה פתאום. להיות קופצנית וחייכנית זה אולי בגלל האופי הלא רגוע הטבעי שלי, אבל אני בעצמי לא אוהבת את התדמית שלי. אני גם רוצה גברים מהסוג הלא מתלהב. אני בכלל לא חושבת שזה כזה יפה עלי. אז מה את עושה פה, רוצי לקנות צבע! אוהו - הנה תשובה לפסיכולוגים שבניכם. איך אני אוכל לשאת את תגובת אימי שעלתה בכל דיבוא על שינוי צבעוני בחיים שלי - אם את רוצה לכער את עצמך אז תעשי את זה. לא יודעת, איכשהוא זה תמיד עובד, ואני נשארת הבלונדינית המתולתלת והחייכנית. אבל עכשיו, עכשיו זה שונה. עכשיו אני חייבת להתנתק. אני - וזה כבר הרבה מעבר לצבע שיער - צריכה לשים אותה ואת הרצונות שלה בצד, ולעשות דברים לפי מה שאני רוצה. אולי זה יהיה הצעד הראשון. אז מה אני עושה בפורום הזה? אנא אנא ספקו לי את כל הסיבות האפשריות למה *כן* לצבוע. הסיבות נגד (טוב, אם בא תגידו גם אותם) כבר גרמו לי לותר על הרעיון אין ספור פעמים. תגידו לי שעם כל הכבוד לנאורות - סטריאוטיפים עדיין חזקים בחברה שלנו, תגידו שאני צריכה ללכת עם המאווים שלי. תגידו מה שתגידו. תודה מראש, ג'יין

המוזרה

New member
אל תצבעי (רגע, תקראי גם בפנוכו)

צבע זו בעיה כי צריך כל הזמן לחדש ושורשים ובלגן שלם. מה כן? לכי למספרה ובקשי לעשות מה שקוראים "שטיפה" של צבע שיורד אחרי מספר חפיפות. כך תוכלי להוכיח לאמך שהעסק לא מכער אותך, תוכלי לנסות להתרגל אל עצמך בצבעים אחרים, אולי יתחילו איתך האדישים הרגועים ההם, ואם הכל יילך כשורה, יאללה להתחיל לצבוע. מה אם לא? מתנחמים בעובדה שתוך כך וכך חפיפות הכל יחזור לקדמותו ובא לציון גואל (ראבאק מי זה הציון הזה ולמה הוא צריך שיגאלו אותו כל הזמן?)

hazy jane

New member
ציון זה עארס סטריאוטיפי, לא?

שטיפה זה לא יורד, לפחות לא מהשטיפות הבלונדיניות שלי מהשנים האחרונות. לא אכפת לי לשטוף, אבל אותה התלבטות נתונה גם לגבי זה. ג'יין

Anna Karenina

New member
למה לא לצבוע, בעצם??

שינוי זה דבר חיובי, ואחרי 23 שנה, גם לך מגיע ליצור איזשהו שינוי, שאמנם תוצאותיו לא ידועות מראש כרגע, אבל את די בטוחה שהוא יעשה לך טוב..אז למה לא? אני בעד.

nutmeg

New member
כולה שיער

הוא גדל וכו'. לא מבינה מה ההתלבטות הגדולה. רוצה לנסות? נסי. מקסימום מסתפרים ומגדלים שוב. אני מכירה כמה וכמה בלונדיניות טבעיות ששיער יותר כהה התאים להן מאוד - יצר ניגוד מעניין עם העור הבהיר והעיניים הבהירות - כאילו נתן להן מסגרת שהבליטה להן את הפנים (שעם הבלונד, אפעס, קצת דהו בקצוות).

רוצה לשתף אותך במשהו

בחמש השנים האחרונות אני מקפיד להחליף את צבע שערי לפחות פעם בחצי שנה לפעמים אפילו יותר. זה נעשה קיצוני במיוחד כשהתחלתי לעבוד במקום שבו גם רואים אותי אז השינויים הרבה יותר תכופים. בין היתר הייתי: חום כהה (טבעי), בלונד, בלונד-פלטינה, כחול, שחור סיני, סתם שחור פחם, כחול, גוונים של סגול, ג'ינג'י וכל גווני הכתום, אדום לסוגיו ובפעמים האחרונות זה מגוון צבעים על הראש. פעם שחור-אדום-צהוב-סגול (הרבה יותר יפה ממה שזה נשמע) ועכשיו שחור עם פסי בלונד וכתום. בשבוע הבא אני חוזר לשחור פחם אבל זה בגלל ההחלקות. למה אני מספר לך את זה? כי ברגע שהופכים את השיער לתחביב ומתייחסים אליו כאל... גרביים, אין יותר התלבטויות. בא לי לצבוע - צבעתי. לא פעם באמצע הצביעה, פתאום מצא חן בעיני הצבע ביניים שבין החמצון לבצע הקודם. אז השארתי אותו. פשוט ככה. תצבעי אחר כך עוד פעם ועוד פעם ועוד פעם ותשחקי עם השיער כמה שבא לך. ותהני מזה.

m L m

New member
אני הייתי באותו מצב בדיוק

גם אני בלונדינית טבעי וכל הזמן רציתי לצבוע. אבל אני רציתי לצבוע לשחור ולא מצאתי ספר שהסכים לצבוע לי... בסוף התפשרתי וצבעתי לאדום ומאז עברתי- סגול-חציל, אדום יותר עמוק כתום ועכשיו חזרתי לסגול-חציל. וכמוך גם אני פחדתי- מה אם.... עד שהחלטתי- אז מה- מה אם! זה כולה שיער....זה צומח ומשתנה. ועכשיו אני נהנת כל פעם להחליף את הצבע ובנוסף כולם בעבודה חושבים שהשתחרר בורג
(טוב, האמת, הכל היה שווה את זה כשראיתי את הפרצוף הנדהם של הבוס שלי
)

sarah

New member
משום מה נדמה לי

שיותר מאשר הצבע שלך שמושך אלייך את הגברים שאת רוצה ההתנהגות שלך תמשוך גברים מסוגים שונים. אם טיפוס רגוע לא מעוניין במישהי קופצנית הוא לא מעוניין גם בברונטית קופצנית לכן אני מייעצת לך בלי קשר לדילמה שלך בקשר לצבע השיער לנסות ולחשוב איזה התנהגות היא הדרך שבה את רוצה להתנהג ולהיראות ולנסות להבין איזה סוג גברים יימשכו להתנהגות הזאת. בהצלחה ו

hazy jane

New member
ברור שיש בזה משהו

אבל להחליף צבע שיער זה משהוא שאני יכולה לעשות. לשנות את האופי שלי לא. אני גם לא רוצה.

למעלה