פרגניל ו- PCT

טלי אבג

New member
פרגניל ו- PCT

הי, ושוב שאלות. היום במאוחדת הביאו לי פרגניל במקום כוריגון. מאחר והפסיקו בשלב זה לעבוד עם כוריגון. האם מישהו שמעה על זה? האם זה באמת זהה לכוריגון? והאם יש לזה תופעות לוואי נוספות? ובנוסף האם למישהו מהפורום יש נסיון עם בדיקת PCT (בדיקה- אשר לוקחים קצת מהרירית באמצעות מזרק ובודקים- את התגובה של הרירית כלפי הזרע- דרך בדיקה זאת אפשר גם ללמוד על הזרע.) יום טוב לכולם.

סביון1

New member
מנהל פורום תרופות בתפוז כתב משהו

לפני כמה חודשים על זה שהולכים להחליף את הכוריגון בתרופה חדשה שזהה לה לחלוטין. לא זוכרת אם הוא ציין את שם התרופה.

babywishing

New member
לא יודעת לשים קישור להודעה, אבל

מעתיקה לך (הידע שלי באינטרנט מסתיים בפורומים וחיפוש במנועי חיפוש
)אותה כמו שישראל חלד מנהל פורום תרופות כתב כאן לפני כמה חודשים ההודעה: שלום לנועם ולכל משתתפות הפורום זה שוב אני, ישראל הרוקח שמנהל את פורום תרופות בתפוז. לגבי הכוריגון אתמול קיבלתי הודעה מחברת טבע על הפסקת הייצור של אמפולות כוריגון. בשיחת טלפון שלי אל החברה הובררו לי מספר עובדות נוספות 1. הפסקת היצור נובעת כנראה משיקולים כלכליים ולא חלילה מפגם במוצר. 2. אמפולות הכוריגון שעדיין ישנן, בטוחות לשימוש ב-100% מבחינת החברה. 3. במחסני טבע ישנה עוד כמות של כוריגון שתספיק לצריכה של כחצי שנה. לגבי תחליף לכוריגון - קיים כבר כזה והוא נקרא : Pregnyl 5000, המיוצר ע"י חברת "אורגנון", ואפשרי להשיגו כבר בימים אלו. חשוב לי היה להעביר לכן את המידע וגם מצד שני להרגיע חשש אפשרי לחוסר בתרופה, למרות שבתוך תוכי אני מקווה שבטווח של חצי שנה כולכן כבר לא תהיינה כאן אלא בפורומים של הריון למינהם .

חבובי

New member
PCT

גם אני צריכה לעבור את הבדיקה הזו בשבוע הבא. אשמח לשמוע עליה מבנות אחרות... תודה רבה!

אורחת מהפורום השכן ומנסה לענות

אני מהפורום השכן - לקראת הריון. מקווה שבקרוב לא נהיה יותר שכנות אלא נגור יחד בפורום הריון. אז ככה. אני עברתי בדיקת PCT על רקע צוואר רחם בעייתי (ממצא טרום ממאיר לפני כמה שנים וטיפול בקוניזציה). למיטב הבנתי, הבדיקה נועדה לבחון את הריר המפורש מצוואר הרחם בסמוך לביוץ, שכן תפקידו לאפשר את המשך חיותם של תאי הזרע במסעם אל הביצית. הבשורה הרעה - צריך לקיים יחסי מין כשעתיים לפני הבדיקה ולא להתרחץ.... הבשורה הטובה - זה החלק הקשה היחיד בבדיקה. הרופא נוטל דגימה מהפרשות צוואר הרחם ובוחן במיקרוסקופ האם נראים תאי זרע בתוך הריר והאם יש תנועתיות. הבדיקה לא אומרת כלום על איכות הזרע, מורפולגיה וכו'. מקווה שעזרתי קצת. ב ה צ ל ח ה לכולכן.

טלי אבג

New member
עברתי את זה.............

תודה פרוצקי מוצקי.
הבוקר עשו לי את הבדיקה ובאמת לא היה נורא. אמנם עצבן אותי הכוונון של הפרופ' לקיים יחסים ב- 05:00 בבוקר. תדמינו... ולך חבובי ממש אין לך מה לדאוג. את הבדיקה עצמה עשתה אחות. ממש כמו בדיקה רגילה על כיסא המלך. היא שמה מפסק ואז שאבה עם קשית. חיכינו בחוץ לתוצאות- הכל היה צ'יק צ'ק. באמת לא נוראה בכלל. ב"ה קיבלנו גם תוצאות מעדדות כך שזה בטח היה שווה. אני אגב עברתי את הבדיקה - דוקא כן על מנת ללמוד את מצב הזרע מאחר ומסיבה דתית לא רצינו עדין לעשות בדיקת זרע. שיהיה לך בהצלחה........

חבובי

New member
תודה

גם אני עוברת את הבדיקה הזו כדי לבדוק את מצב הזרע מכיוון שהדרך המקובלת בעייתית מבחינה הלכתית. תודה על ההסברים, אני רגועה יותר (חשבתי שזה כואב...) תוך כמה זמן מקבלים תוצאות?

טלי אבג

New member
את התוצאות קיבלנו

אחרי המתנה מורתת עצבים בחדר המתנה. אבל זה היה רק כמה דקות..... אז

למעלה