פרגונל

• פותח הנושא masa
  • פורסם בתאריך

masa

New member
פרגונל

שלום לכולן ובוקר טוב
הייתי אתמול אצל הרופא המטפל המקסים שלי ב"לין" (כן, כן, מסתבר שאנו נמצאות בספינה גדולה מאוד יחדיו..), ונאמר לי על ידו שלאחר 2 מחזורי הטיפול הנותרים (איקקלומין, כוריגון, הזרעה), אעבור לזריקות פרגונל. רציתי לשאול האם תוכלנה לענות למספר שאלות לגבי הפרגונל, כמו : א. הבנתי שיש לפרגונל תחליפים סיננטים לבעלות שחלות פוליציסטיות כמו מטודין, האם עלי לבקש מהרופא את המטודין כבעלת שחלות פוליציסטיות? ב.מהן תופעות הלוואי שישנן? אותם דיכאונות ופרצי בכי הידועים לשימצה והמוכרים לי? ג.מלמדים אותך כיצד להזריק לעצמך (לבטן?, לישבן?) בברכה והמון תודה לכולכן ושימשיך להיות שבוע טוב לכולנו..

עמית@

New member
גם לי יש שחלות פוליציסטיות והפרגונל

עבד יפה. מנסים כל מני חומרים- הוא בהחלט יכול להשפיע עלייך טוב יותר ממטרודין- זה אישי. מלמדים להזריק בקופת חולים- את הזריקות עצמן לא עושים בבית החולים. לי היו הרבה פחות תופעות לוואי (נפשיות) מהזריקות. כל השאר כרגיל (קצת כאבים בשחלות- בחזה וכד´) בהצלחה בכל מקרה שיהיה עמית

masa

New member
לעמית תודה רבה../images/Emo51.gif

על המידע ומאחלת גם לך המון המון הצלחה..

מטרודין הוא לא סינטטי

גם הוא עשוי משתן של נשים בגיל הבלות. לעומת זה - גונלF הוא סינטטי. בפרגונל/מנוגון יש את אותה כמות של ההורמונים FSH ו LH. לעומת זה, במטרודין יש בעיקר FSH ובגונלF יש רק FSH. שחלות פוליציסטיות מאופיינות בכך שרמת ה LH אצל האישה גבוהה מידי, לכן נוטים להתחיל בזריקות שמכילות יותר FSH ובכך "לתקן" את הבעיה. אמרתי "נוטים" כי זה לא כלל ברזל. כל רופא נוהג אחרת ויש נשים עם שחלות פוליציסטיות שמגיבים טוב יותר דווקא לפרגונל. הכלל הכי חשוב בטיפולי פוריות הוא שאין כללים. כל אישה מגיבה אחרת להורמונים השונים. לכל רופא יש את השיטות שלו ובד"כ משנים את הטיפול לפי התוצאות המתקבלות בטיפולים קודמים. אני מאחלת לך שלא תהיה הזדמנות לתקן את הטיפול כי תצליחי כבר בנסיון הראשון. לגבי השאלות האחרון שלך - גם בתופעות הלוואי אנחנו שונות. לי לא היו תופעות לוואי מההזרקות עצמן (מצבי רוח נגרמים גם בעקבות נסיונות לא מוצלחים אבל הם עוברים בסופו של דבר) הדרך הכי טובה ללימוד הזרקה היא לקבוע עם אחות שתראה לך בפעם הראשונה ואח"כ להתחיל לעשות את זה לבד. אפשר גם להביא את האיש לאחות שתלמד אותו להזריק לישבן. מנסיוני - הכי קל להזריק לעצמי בבטן. ליאור הזריק לי בישבן כשהיה צורך. לא כל סוג של הורמונים ניתן להזריק בבטן. אפשר לראות על האריזה אם כתוב להזריק לשריר או תת-עורית ולפי זה לבחור את דרך ההזרקה. חנה

masa

New member
לחנה../images/Emo39.gif

תודה רבה רבה על ההודעה המקיפה, הממצה והמאירת פנים שלך.

נועם@בת

New member
זה תלוי ברמת הLH שלך

אם יש לך רמות LH גבוהות, באמת עדיף מטרודין או גונלF. אם את מתחילה עם מינון נמוך של פרגונל, צפויות פחות תופעות לואי, אם כי זה ממש שונה מאחת לאחת. אותי למשל, הפרגונל נורא החליש. היו מחזורי טיפול שממש נשפכתי ימים שלמים על המיטה בלי יכולת לזוז. לאחרות הפרגונל לא דגדג. יש חשש למצבי רוח הורמונליים, אבל מהנסיון הקולקטיבי- פחות מאשר איכסהקלומין. בקשי מהאחות בקופת חולים ללמד את בעלך להזריק. פרגונל מזריקים לשריר, שזה ישבן או ירך. אני הזרקתי לירך, אבל אחרי שכבר הייתי נרקומנית בעלת נסיון. זה יכול לכאוב אם לא יודעים, ומשאיר כאב כמו של מכה ליום יומיים. יש נשים שמזריקות לעצמן בישבן מול המראה. לא ניסיתי אבל הן טוענות שזה נוח. שיהיה בהצלחה נועם

רומי^^

New member
../images/Emo32.gifנועמיקו- איך הולך עם הדיאטה

ה"אנינה והטעימה" שלך
את עוד שורדת???????? הדגים פה דורשים בשלומך
נשיקות

נועם@בת

New member
לא הלאמין אבל אני מקפידה עליה

באדיקות ראויה לציון. מבשלת ואוכלת בצורה די מסודרת. ומרגישה הרבה הרבה יותר טוב. קיבלתי לחיים מלאות ואדומות. וירדתי לפחות שני קילו. החצאיות כבר לא צועקות גוועלד כשאני מעלה אותן על הבטן
אוכלת בלי לקטר גם את כפית האצות השרופות (פעמיים ביום בעעעע....) ושותה את המשקאות המיוחדים שלי. פשוט אי אפשר להאמין. דגים עוד יש לי לחודש, ואני נורא מקווה שכאשר אגמור אותם, זה ירד מהתפריט
נועם

למעלה