פרגון לעצמנו

פרגון לעצמנו ../images/Emo140.gif

אנחנו רגילים כל כך הרבה לתת ביומיום לאחרים, שלפעמים ואולי תמיד שוכחים את עצמנו- אז איך אתן מפרגנות לעצמכן והאם יש תמיכה בפרגון הזה מצד הבעל/הבן זוג/משפחה

תאירU4

New member
השבוע לא פירגנתי לעצמי

כל השבוע בעלי לא היה בבית, היתי לבד עם הילדים. לפחות חצי בית פחות או יותר נקי, יש לי עוד חצי. היום נלך לרחצה לילית עם הילדים עד בשעה 21.00... אבל זה לא ניקרא פירגון , אני ממש לא מחובבי הבריכה... הפירגון שלי יגיע ביום שישי יש לנו הרקדה בקיבוץ, הבעל שימור על הילדים ואני אפזז לי בריקודי עם מה שלא עשיתי כבר חודשים רבים.

גילור

New member
מפרגנת לעצמי לפחות פעמיים בחודש

יציאה בכיף עם חברה טובה או כמה חברות. מפרגנת לעצמי מדי פעם איזה בגד או פינוק חדש כמו חזיה יפה (מתה על חזיות סקסיות
). לאחרונה גם מפרגנת לעצמי פעמיים בשבוע חדר כושר. הבעל? מדהים
מפרגן בכל דבר הכי מכל הלב שבעולם

לתת לעצמי......

אני כבר כמה שנים עובדת על זה. אהבה עצמית. זה מושג שלא מלמדים אותנו בבית וגם לא בבית ספר..... ואהבת לרעך כמוך. כאילו כל כך מובן מאליו... ולא. אותי לימדו לדרוש מעצמי, לבקר את עצמי, רק לא לאהוב את עצמי. אז באמת הבנתי שאם אני לא אשמור ואדאג לעצמי, אני לא אהיה טובה לאחרים. אבל זה לא פשוט. כי זה לא מתקבל בחברה. בכל זאת אני עושה זמן שקט לעצמי ואסור להפריע לי. למשל מדיטציות ושנת צהריים אני לומדת להגיד לא. אני משתדלת מאוד להקשיב לרצונות שלי ולמלא אותם. לפחות חלקם. אצלי זה קל. אם אני לא בהקשבה עצמית. אני נהיית חולה.....

המונשרי

New member
כשאני חושבת במושגי פירגון עצמי

מיד עולות בדמיוני תמונות של פינוקי גוף ונפש. לטוס לאנשהו ( הו אסקפיזם מבורך :)). לשטוף את העיניים בירוק טורקיז לקבל איזה מסז' או טיפול פנים. לנשום ריחות מרגיעים להקיף את עצמי בבועות סבון קטיפתי - לראות אותן שוקעות אט אט... תכלס בשטח הדברים הרבה יותר טריוויאליים. לשמוע מוסיקה טובה / לקרא איזה שבועון או ספר טוב / לגלוש. אפילו ללכת להסתפר כרוך בכוחות נפשיים או לחילופין בלקיחת סיכון - היום בעירי היו 3 נפילות טילים לא רחוק מהבית.

לא קל לי לפרגן לעצמי

הרבה יותר קל לפרגן ולהעניק לאחר. אפילו בחופשה באילת לא פרגנתי לי משהו שרציתי ולבעלי כן... אני משתדלת למצוא את המקום שלי ולפרגן לי קורס מנחות המעגלים שלקחתי היה פרגון גדול עבורי. אמנם זה היה מקצועי אבל זו היתה חוויה מדהימה שמאוד רציתי בה. לעתים רחוקות אני מפרגנת לעצמי לעתים קרובות אני מפרגנת לעצמי פינה של שקט בזולה שלי עם הספר/תשבץ. לא. אני לא יודעת לפרגן לעצמי.

המונשרי

New member
עם היד על הלב

יש לי בעיה לפרגן לעצמי. אני חושבת שמילת המפתח כאן היא איזון - אני מוצאת את עצמי חולמת על דבר מסויים ומשהו פנימי מונע ממני להושיט יד ולקחת / לקטוף / ליישם. ( בתוך תוכי אני יודעת היטב מאיפה ה" מתנה הנפלאה הזו" - ומקווה שיום אחד אוכל להשתחרר מהכבלים הללו - ולהתחיל לפרגן לעצמי).

למעלה