פרגולה

zigi70

New member
פרגולה

הגשתי בקשה לבנות פרגולה לוועדה לתכנון ובנייה. בעיקרון אמרו לי שהם מאשרים לבנות פרגולה באורך 40% מקו הבניין עד לגדר. למרות שיש להם תוכניות, הם אמרו לי שצריכים לשלוח מודד (וזה כמובן עולה לי כסף). האם זה נכון שצריכים לשלוח מודד או שהתוכניות מספיקות?

sack1

New member
הגשת פרגולה

הועדה דורשת תוכנית מדידה מצב קיים כחלק מהאישורים.

zigi70

New member
וזה אומר שצריך להגיע פיזית מודד?

ואם כן, האם המודד יכול להיות רק מטעם הוועדה?

mister500

New member
ממש לא

אתה יכול להזמין מודד מורשה מטעם הוועדה ( מפת מצב ) באופן פרטי

zigi70

New member
מיסטר500, תודה אך לא הבנתי למה התיחסת...

ב"ממש לא‬"? אני הרי שאלתי אם המודד חייב להיות רק מטעם הועדה? או שמא הוא לא חייב לבגיע פיזית? תודה, וסליחה

פיטנגו4

New member
המודד חייב להגיע פיזית

במידה ויש מדידות קודמות, הוא מסתמך עליהן. הוא חייב להיות מודד מורשה. לא חייב להיות מטעם הועדה, אבל אם הוא מורשה הועדה תכיר בו.

בינא

Member
הסבר מקיף למה צריך מודד גם לפרגולה...

> כי האדריכל צריך להסתמך על תוכנית מדידה שבוצעה ע"י מודד מוסמך בלבד, כשהוא מכין את ההגשה לפרגולה או לכל חלק מבני אחר ; > כי ועדת בנין ערים צריכה לדעת מה המצב הקיים ; > כי בעל הזכות בנכס חייב לדעת מה המצב הקיים ולהסתמך על מודד בעל רשיון מהמדינה למדידות שיתן לו מפה מצבית לצורך כך ; > כי במידה והקרקע היא קרקע של מנהל, המינהל צריך לדעת מה המצב הקיים על-סמך תוכנית מודד, כדי שפקידיו יוכלו לאשר את התוכנית...או לדחות אותה ; > כי אם לא תהיה תוכנית מדידה של המצב הקיים ואחד השכנים יגיש תלונה נגד ועדת בנין ערים או הרשות המקומית, על-כך שנתנו אישור לפרגולה שמשום מה מפריעה לו, לפקידי ועדת בנין ערים ובעיקר למהנדס שלה ולמהנדס של הרשות המקומית, צפויה ועדת חקירה...; > אז למה, אם זה הכל "כיסוי תחת" של אחרים, המבקש צריך להזמין מודד שיגיע פיזית לשטח ויבצע תוכנית מדידה עכשווית, יוציא קואורדינטות מ-מפי, ישלם על זה, יוציא תוכנית מדידה ויחתום עליה ועוד המבקש צריך לשלם על זה? למה? כי רק בעל הזכות בנכס רשאי להגיש בקשה לבצוע מבני בשטחו וזה כולל פרגולה...אז אם המבקש רוצה לבצע שינוי חיצוני במבנה, החוק מחייב אותו להזמין מודד, שגם ישלם עבור המדידה, בדיוק כמו שהוא משלם לאדריכל, לקונסטרוקטור, להעתקות, אגרות והיטלים לרשויות ולא לשכוח...גם מע"מ שעלה מתחילת החודש ל-16.5%. אתה לא רוצה לשלם? אל תגיש בקשה לפרגולה ואל תבצע כזאת... אם תבנה אוהל מתפרק בגודל הזה רק לקיץ...לא תצטרך להגיש בקשה להיתר בניה...

zigi70

New member
תודה על ההסבר הממצה!

תודה לכל החברים שעזרו.

למעלה