פראנק זאפה

ganooov

New member
קלפטון יחכה הרבה מאוד זמן ../images/Emo13.gif

אגב, אני מאוד אוהב את The Final Cut.

גם אני

(נורא התאפקתי לא להגיד שגם אני אהבתי את The Final Cut בגיל 16, איזה יופי שהצלחתי
) לולא היה יוצא החומה ה Final Cut היה אלבום לא רע, מאחר והוא חיקוי מוסקאלי של החומה, ומעין הסבר טרחני שלו מבחינה טקסטואלית, קשה לראות אותו כאלבום מוצלח במיוחד של הפלויד, אבל כן הוא התקליט השמיע האחרון שלהם. (ואגב לא התכוונתי להעליב, זה היה בצחוק)

ganooov

New member
אמממ... ../images/Emo13.gif

ווטרס אמר שאלו קטעים שלא היו מספיק טובים על מנת להכנס לThe Wall. זה לא חיקוי מוזיקלי מכיוון שההשראה באה מאותו מקור. מכיוון שזה ראקוויאם לאבא שלו, אז אני חושב שהוא השקיע בזה את כל ההשראה שעוד נותרה לו
.

משבר גיל המעבר

למרבה הצער לא נותרה הרבה השראה. תראה, חלק מהיופי של הפינק פלויד הוא יכולתם להעביר טקסטים של חופש ומרידה במסווה באמצעות דימויים מורכבים, הם כותבים כך שהמאזין (קורא) יבין שהחברה כובלת את הנפש האנושית מבלי שיזדקקו למילים אלה ממש. המוסיקה של הפינק בעיני, מורכבת ככל שתיהיה היא רק כלי אווריתי המשרת את המסרים שלהם. מהבחינה הזו החומה, שהעבירה מסרים דומים לאלה derk side ו wish you were here הייתה סוג של התדרדרות שכן הם הזדקקו למילים מופרשות ולאמירות חד משמעיות, המסרים של ה Final Cut הם כבר בוטים וחשופים לגמרי, אין לי בעיה עם המסרים עצמם, אבל כשאתה חושף את המסרים כך אתה בהכרח יורד רמה מבחינת היכולת הלירית (שירית) שלך. באשר למוסיקה, יש ב Final Cut את אותה תאטרליות פופמפוזית של הצד השני בחומה (התקליט לפחות הוא כפול) והוא מאוד דומה לו מוסקלית. באשר לרקווים לאבא שלו, בסדר אני לא אהיה ציני ואגיד שזה היה יותר מחווה למנהל הבנק שלו...

godsdice

New member
האלבום האחרון של פלויד

אני בטוח שאני מתחיל פה וויכוח, אבל בלי ווטרס זה כבר לא פינק פלויד! ה Final Cut (כמו שגנוב כתב) היה המשך לחומה. והשם של התקליט אומר הכל. אני לא מסכים שהם התדרדו אם החומה, בגלל שזה האלבום הכי פופלרי שלהם? הוא עדיין נחשב כיצירת מופת!

כן ולא

ה cut הוא אכן האלבום האחרון של הפינק פלויד, והאחרון הנושא את השם פינק פלויד שאפשר לשמוע בלי לנוע בכיסא בחוסר נוחות לנוכח הפדיחה. בקשר לחומה, הוא אלבום נפלא, וההתיחסות שלי הייתה לרמת המילים נראה לי, ווטרס המשיך בכיוון הזה גם אחרי שעזב את פלויד, שהעובדה שהם הפסיקו ליצור ביחד, הורידה את רמת כתיבת המילים, והפכה אותם לבוטים יותר, מה שפחות מוצא חן בעיני, זה לא מוריד מרמת היצירה זה פשוט אומר שזה פחות מוצא חן בעיני (ובהקשר האומנתי של "החומה", זה אפילו הגיוני ונכון אומנותית). ואגב חלק מזה כן שייך לפופולריות, יצירות מורכבות באמת, לא הופכות לפופולריות בין לילה, צא וראה מה קרה ל dark side הוא זכה לפופולריות בצורה איטית לאורך שנים, וזה משום שזאת יצירה מורכבת שאינה מתחבבת על ההמונים בקלות

אבל בהתחלה ששומעים מוזיקה

הדבר הראשון שקולטים הוא המוזיקה, והמוזיקה היא מוזיקה ממש לא פרוגרסיבית. חוץ מההתחלה של time

ganooov

New member
דווקא התייחסו לזאפה כמה פעמים. ../images/Emo13.gif

זה לפחות מה שאני זוכר.

Papito

New member
פראנק זאפה

פרנק זאפה בהחלט הוא עוף מוזר בתולדות הרוק יהיו כאלה שיאהבו כאלה שישנאו אבל אף אחד לא יוכל להתעלם בקשר ליכולות הנגינה - הבחור כתב המון יצירות מדהימות אבל הגיטרות שאתה שומע אצלו מנגן אותן לא אחר מאשר סטיב וואי

godsdice

New member
בין השאר אתה שומע את סטיב וואי

היה לזאפה עוד כמה גיטריסטים מוכשרים. שלא לדבר על הסולאים שהוא היה דופק, אף אחד לא יכול עליו!

Jam Head

New member
פש..

שמעתי על זאפה..... אבל אף פעם לא שמעתי שירים שלו.... אפשר המלצות אם אנחנו כבר בנושא

godsdice

New member
תודה לגנוב, ותשובה ל Jam Head

(בקשר לזאפה) 1. קודם אני רוצה להתנצל בפני כולם, אני לא מנסה להפוך את הפורום הזה ל"פורום של זאפה" ואני גם משתדל לא לדבר יותר מדי עליו, אבל כרגע הוא (שוב, אחרי הפסקה של כמה שנים) אחד האומנים הכי חשובים ומעורכים באוזני. אז תודה לגנוב, שנותן לנו מקום לדבר עליו. ושוב אני רוצה להזכיר שב 4 לדצמבר יהיה עשר שנים למותו, ואולי נוכל לפתח דיונים מעניינים למי שמכיר ומי שרוצה להכיר את העבודה שלו. ברשות הרוב, כמובן! 2. Jam Head ביקש המלצות ואני אנסה לעזור לו קצת, ולמי שמעוניין. אני אתחיל בהמלצות של אלבומים כי קצת קשה להפריד את השירים (אבל אני גם אתן לך המלצות של שירים) אפשר להתחיל אם Have I Offended Someone? שזה אוסף של רוב השירים היותר קליטים, ושגרמו הכי הרבה סקנדלים. או Strictly Commercial שהוא בעצם ה Best of של זאפה. אלבומים שלמים (לא אוספים)שכדאי להתחיל איתם הם: Apostrophe Over-Nite Sensation Joe´s Garage One Size Fits All You Are What You Is Sheik Yerbouti Them or Us Tinsel Town Rebellion Zappa in New York הרשימה של השירים משני האוספים שהזכרתי למעלה שאתה יכול להתחיל מכל אחד מהם. תשמע מה שאתה יכול, ואני רק מבקש תדווח לנו מה אתה חושב. Bobby Brown Goes Down Disco Boy Goblin Girl In France He´s So Gay SEX Titties ´N Beer We´re Turning Again Dumb All Over Catholic Girls Dinah Moe Humm Tinsel Town Rebellion Valley Girl Jewish Princess Yo Cats Peaches En Regalia Don´t Eat The Yellow Snow (Single Version) Dancin´ Fool San Ber´dino Dirty Love My Guitar Wants To Kill Your Mama Cosmik Debris Trouble Every Day Disco Boy Fine Girl Sexual Harassment In The Workplace Let´s Make The Water Turn Black I´m The Slime Joe´s Garage (Single Version) Tell Me You Love Me Montana (Single Version) Valley Girl Be In My Video Muffin Man

ganooov

New member
אתה יודע מה? ../images/Emo13.gif

אני לא חושב שיש על מה להתנצל, ולגבי התודה שלך - נו, בשביל זה קיים הפורום. אני אחשוב לגבי "ספיישל עשור" ביום מותו של זאפה, זה לא יזיק - אם תעזרו בזה אז סבבה. סוף שבוע רגוע לכולנו.

LadyG

New member
עשור יהיה רק בעוד שנה

פרנק זאפה נפטר ב- 4 בדצמבר 1993.

למעלה