פראנק זאפה

Grimble Grumble

New member
פראנק זאפה

מעניינת אותי העובדה שאף אחד פה לא נתן התייחסות כלשהי (לפחות אני לא זוכר) לפרנק זאפה... לטעמי הוא המוסיקאי הכי מוכשר שקם בעולם הזה ב50 השנים האחרונות, היכולות המוסיקאיות שלו, הן מבחינת כתיבת שירים, הן מבחינת נגינה, הן מבחינת שליטה בלהקה שלמה הן פשוט מדהימות... הסיבה היחידה, לדעתי, שבגללה הוא לא מוזכר עם הגדולים מכולם (ג´ים, פרדי וכו) היא שהוא בחר ללכת בדרך שונה... המוסיקה שלו שונה מכל דבר אחר, וידוע שאי אפשר להגדיר את המוסיקה שלו כרוק קלאסי/פרוגסיווי/פסיכדלי/כבד פשוט כי הוא מערב הכל בהכל... פרנק מעולם לא הלך עם הזרם, בין אם זה במוסיקה אבל בעיקר במלים המטורפות שמעולם הוא לא הסתיר מה הוא חושב על כלום ולא ריסן את המלים מעולם... עד כדי כך שאלבום שלם שכולו מוסיקה אינסטרמנטלית (רק כלים, בלי שירה) קיבל מדבקה של הצנזורה האמריקאית רק בגלל שעל האלבום היה כתוב שהוא של פרנק זאפה... בכל מקרה, אני רוצה לקבל התייחסות (מאנשים שמכירים פחות או יותר את פועלו והמוסיקה של האיש) לגביו רק בשביל לדעת אם אני פה בדעת מיעוט לגבי הגאוניות שלו...

כמו שהיה כתוב בפיקדלי

(החנות לא הכיכר) תקנו זאפה זונות. זאפה היה גאון מדהים, נדמה לי שאם יש אומן רוק שיכלל עוד מאה שנים באותה רשימה עם באך בטהובן מוצרט ווגנר זה דווקא הוא, אבל, עיקר היצרה שלו היא פרוגרסיבית ולא רוק קלאסי.

Grimble Grumble

New member
כמו שכתבתי:

להגדיר את זאפה כפרוגרסיבי זה כמו להגדיר את זאפה כפסיכדלי זה כמו להגדיר את זאפה כקלאסי זה כמו להגדיר את זאפה כרוק קלאסי זה כמו להגדיר את זאפה כפאנק זה כמו להגדיר את זאפה כג´אז פשוט אי אפשר להכניס את המוסיקה של זאפה לאף קטגוריה... רק בכלליות זה המקסימום האפשרי...

נכון

מה שבעיני מכניס אותו לקטגוריה של פרוגרסיב וג´אז (פשוט אלו קטגוריות יותר פתוחות)

godsdice

New member
למה אין פורום למעריצי זאפה?

זאפה הוא זאנר בפני עצמו. כמו שאמרתם הוא גאון! ואתם לא לבד (הוא תמיד יהיה #1 בשבילי)

ganooov

New member
אני מתנגד! ../images/Emo13.gif

לא רק שזה יגנוב לי גולשים, גם לא יהיו שם מספיק חברים קבועים. אין הרבה פורומי מעריצים שזזים בקצב מהיר בתפוז, וזה סתם משעמם. יש סיבה טובה מאוד שזה לא פורום לד זפ או פורום קניידעלך - יש סיבה טובה מאוד למה הפורום הנוכחי מצליח - הסיבה היא שיש כאן גיוון.

godsdice

New member
גנוב, לא לוקחים אף אחד מפה

נכון יש את הפורום של זאפה באתר שלו (שאני גם משתתף בו, ושווה למעריצים לבקר בו. למדתי הרבה דברים חדשים שם) www.zappa.com אבל, יש הרבה מעריצים בישראל! ובא לדבר על זאפה בעברית. בכל זאת זה רק רעיון, שאני מקווה שיתגשם יום אחד, יש הרבה מה לדבר. אני אישית לא יכול לנהל פורום כזה, אבל אני אתמוך ואעזור למי שיהיה מוכן להציע לתפוז לפתוח פורום כזה. שים לב איזה פורומים של מעריצים יש בתפוז, התאומות אולסון, בקסטריט בויז....אז למה שלא יהיה פורום לזאפה?

נדמה לי שפורום מעריצי זאפה

יקום מיד אחרי פורום מעריצי טולסטוי, או פורום מעריצי חצ´טוריאן. אני לא חושב שאומן רציני (וגם מצחיק) כמו זאפה מעורר רגש כמו הערצה, הערכה כן אהבה בטוח, אבל הערצה, הערצה זה משהוא שגורם לבן אדם לתלות פוסטרים ולצייר לבבות קטנים ליד השם וכאלה. עם זאת זאפה דורש התיחסות רצינית, ופורום זאפה אם יקום (במהרה בימנו אמן) ירכז התיחסויות רציניות לאיש ולאומנותו, ולא יגרע כלום מפורום זה שהוא כללי יותר, ומאפשר התיחסות לדברים בהקשר רחב יותר

ganooov

New member
אז שוב: ../images/Emo13.gif

במקור הפורום הזה נועד להתייחס רק לקניידעלך, אבל אחרי חשיבה הגיונית הגעתי למסקנה שהפורום הזה יזוז לאט (כמו רוב הפורומים שעוסקים בלהקות בודדות), לדעתי עדיף להתעסק בזאפה כאן, ואני מוכן להקדיש לו חלקים מהפורום (כגון: קישורים, מאמרים, התייחסות בסקרים וכן הלאה). לדעתי גם יותר כיף להתעסק בזאפה בפורום שעקב מהותו יצוצו השוואות למיניהן. אני בצורה כוללת נגד פורומי מעריצים (למעט כאלה כמו מטאליקה). מבחינתי חבל שאין פורום שעוסק ברד הוט צ´ילי פפרז, זאת להקה שאפשר לבנות עליה פורום חזק (לדעתי יש בישראל יותר מעריצים של רד הוט מאשר של זאפה, קנופ וכדומה). אבל זאת דעתי האישית - אם יקום אדם רציני וינסה להקים פורום אני מבטיח לעזור לו כמיטב יכולתי. ביי!

ganooov

New member
אגב, הקישור שהבאת (זאפה) ../images/Emo13.gif

כבר נכנס אתמול בלילה לקישורים, ובכלל - הקישורים והטאגליין עודכנו.

LadyG

New member
פראנק זאפה

ולהקת "אמהות ההמצאה" Mother of invention שווים בהחלט התייחסות (לפחות לטעמי). מוסיקאי מוכשר ביותר עם מוסיקה שונה בהחלט מכל דבר אחר שהכרנו. דרך אגב הוא החזיר נשמתו לבורא ב- 1993.

godsdice

New member
אם כבר הזכרת ../images/Emo9.gif

אז ב-4 לדצמבר יהיה 10 שנים למותו. אז יש לכולם זמן לשמוע, ולהכיר אותו כי תהיה בחינה!

לא רק זאפה

גם ה geatfull dead להקה שהייתה מאבני היסוד (סלע קימנו) של הרוק בשנות ה 60, והמשיכה בפיעלות מבורכת (עם יצאות לכיוון ה folk ) בשנות השמונים, עד למותו של סולן הלהקה ג´רי גראסיה לפני כמה שנים, גם היא לא זוכה להתייחסות מספקת, וחבל

Grimble Grumble

New member
צירוף מקרים?

פשוט ברגע זה שאני קורא את ההודעה שלך אני שומע גרייטפול דד... דרך אגב זה Grateful Dead

ganooov

New member
וגם זה נכנס: ../images/Emo13.gif

כאן. זהו הקישור הראשון שקשור לפינק פלויד שנכנס לקישורים, ואחרים (רק טובים חבר´ה) יתקבלו בברכה. עד עכשיו פשוט התעלמתי מלהקות הפרוג - מעכשיו: גם הן בפנים (וזה כולל את ג´נסיס, קינג קרימזון, פינק פלויד, יס ועוד רבות אחרות). תודה רבה!

בצדק

אני שונא דיוני ג´אנר, אבל פינק פלויד של שנות ה70 הם פרוג, פינק פלויד של סיד באראט הם רוק פסיכודלי (פינק פלויד של שנות ה 80 וה 90 הם סתם פתאטים, אבל אני לא חושב שיש ז´אנר מוסקלי כזה) בכל אופן אני חושב שאגדות רוק באשר הם שם שיכים לפורום וזה כולל גם פרוג רוק וגם אמני בלוז שהם רוקיסטים (כמו קלפטון) ומברך על ההחלטה

למעלה