פראמדיק צבאי

michal450

New member
פראמדיק צבאי

היי.
אני אציג את עצמי קודם כל: קוראים לי מיכל, אני בת 16 ומתעניינת בשירות צבאי כפראמדיקית.
הייתי שמחה לשמוע פרטים ממישהו שיודע על מה הוא מדבר או שמשרת כיום כפראמדיק על התהליך להתקבל, ובנוסף הייתי רוצה לדעת האם קיימת עדיפות למתנדבי מד"א.
אני גם לומדת באוניברסיטת ת"א מכינה קדם-רפואית. זה יכול לעזור לי להתקבל?
בקיצור אשמח לשמוע כל בדיל של מידע שיש כאן למישהו על המסלול שצריך לעבור.

תודה מראש לכולם.

oromer

New member
מנהל
עזרה חלקית

היה לך צו ראשון?
זה תפקיד שנחשב ממש טוב לבנות, ואני חושבת שעושים בזה קורס קדם צבאי וחותמים ל 3 שנים סדיר. זה טוב שאת ממוקדת מטרה, למרות שלא תמיד טוב להיות נעול על תפקיד אחד. מניסיון זה יכול להיות מאכזב ומתסכל אם לא מתקבלים. עלולים לפספס הרבה דברים אחרים בדרך....

אני לא יודעת מה המינימום קב"א הדרושה, אבל להערכתי די גבוה, בצו ראשון תשקיעי ממש כדי שתקבלי קב"א גבוהה. אח"כ יש יום המאה, וגם שם תנסי להיות הכי טובה שאת יכולה.

אני חושבת שלזה יש מיוני המשך. במנילה תדרגי גבוה אשכול רפואה, ואם לא תקבלי מיונים לפארמדיקית, תשלחי פקסים, מיילים, ממש הרבה, כדי שיאפשרו לך להתמיין לזה.
וכמובן תצייני בכל מקום שרלוונטי (גם בתשאול בצו ראשון), את הזיקה שלך לתחום. מה למדת ומה את עושה. זה לא בהכרח יעזור לך אבל עדיין כדי להגיד.

תנסי לבדוק בפורום בהיסטוריה או משהו כזה נראה לי שמשהו פעם כתב על מיונים והקורס...

בהצלחה

TFNM

New member
מנסה לעזור

אם אני לא טועה צריך קב"א גבוה,אני מתכוון ל54,פרופיל מינימלי עומד על 82.
בנות חותמות שנה,גם לבנים וגם לבנות נדרש לעשות 4 חודשי קד"צ (קורס קדם צבאי) טרם הגיוס.
הקורס עצמו מתחלק לארבעה חלקים כאשר החלק הראשון הוא ארבעת חודשי הקד"צ,שמתנהל יחד עם לוחמים שנשלחים מהיחידות שלהם.
לאחר הקד"צ שולחים אתכם לטירונות 03.
לאחר מכן יש את שלב בתי החולים ושלב משמרות המד"א,בסוף השלב השלישי יש את מבחן המסר שהוא מעין "טסט" לקבלת רישיון פאראמדיק.
לאחר מכן שלב ההשלמה הצבאית.

והופ,את פאראמדיקית צה"לית מוסמכת,את תגיעי ככל הנראה לאוגדה לשנתיים נותרות של שירות כאשר באמתחתך שנת פז"ם.

התפקיד אמור להופיע לך במנילה.
ישנם שני מיונים בדרך לקורס כאשר הראשון הוא כל מיני סימולציות לראות איך את יכולה לעבוד כחלק מצוות והשני הוא יותר על מנת לבדוק את היכולת שלך לקלוט חומר באופן מהיר.
ככל הנראה לא יתרשמו יותר מדי מהניסיון שיש לך במד"א/מכינה קדם רפואית או מה שזה לא יהיה,בקורס מן הסתם יש אחוז גבוה של מד"איסטים אבל לא לשכוח שלא חסרים ילדי מד"א שלא עברו את המיונים בעוד שלפחות חצי מהמתקבלים מעולם לא ראו אמבולנס מבפנים....אבל היי,במיון הראשון יש חתיכת טפסיאדה ויש שם מקום לשים כל המלצה/טלפון של ממליץ וגם רושמים קורות חיים,כך שהניסיון שלך בטח לא יכול להזיק.

העצה שלי אליך היא ללכת על זה בכל הכח,זה גם לצאת מהצבא עם מקצוע וגם אם אפשרות לתפקיד משמעותי וכמובן חוויה.
ועוד עצה חינם אעניק לך-למרות שזה לא קורס שנועד למיין (כמו קורס טיס) תמיד יש נופלים,אל תפלי,בטח שלא בקד"צ כי אז נדפקים בגדול (לא צריך לדאוג,בד"כ נופלים משהו כמו 4-8% מהקורסיסטים)

*הרשום לעיל מתבסס על ניסיון מלפני שנתיים

מאחד הנופלים.

למעלה