פק"ר בגדוד.

mikeyy

New member
פק"ר בגדוד.

אהלן לכולם, שאלה לי אליכם, כאנשי קבע ביחידות סגורות/ גדודים, מה תמליצו למי שרוצה לחתום קבע אבל לא בטוח אם אחת מהאופציות הן להיות בגדוד למשל בתפקיד פק"ר? יש לי אופציות גם בבסיסים פתוחים וקל"בים, אבל העניין שבגלל שאף פעם לא באמת הייתי בגדוד/ ביח' סגורה, אני לא כ"כ יודע מה זה ואם אני מתאים לשם. מה הייתם ממליצים לי לעשות?

mikeyy

New member
למי שלא מכיר, פק"ר= תפקיד של חיל השלישות.

והכיוון שלי בקבע כמובן גם = תפקידי חיל השלישות. שלישות/קישור/מטה. לא פוסל שום דבר.

kobbar 32

New member
כנ"ל! עזרו בבקשה, יש בעיה למצוא תפקיד

אני בחיל האוויר, בבקשה עצות ועזרות. מה אפשר לעשות? אין לי מקצוע בחובה (פקיד 1606) בעיה! לכל היחידות בעלות רמ"פ גבוהה אין תקן. לחפש בתוך החיל או מחוצה?

deathcaster

New member
להשתחרר

למה אתה פקיד ? למה לא יצאת לקורס כלשהו במהלך השירות ? מדוע שצה"ל יקח אותך לקבע וישקיע עליך זמן וכסף על הכשרה מקצועית ובמהלכה ישלם לך משכורת קבע כאשר הוא יכול לקחת חייל בחובה שעבר הכשרה ויש לו גם נסיון מקצועי של כ-שנתיים וחצי ? חומר למחשבה.

kobbar 32

New member
כי הכסף בצה"ל משולם על ידי המדינה

ולא על ידי אדם פרטי, אז לא עד כדי כך יכאב להם.

deathcaster

New member
תגובה

כנראה שלא גרת בישראל בשנים האחרונות או שהיית מנוכר מהמציאות. צה"ל לא עשיר כל כך כמו שחשבת. ומאוד אכפת לו לא להשקיע סתם ככה באחד שבא לו לחתום קבע, כשהוא יכול לקחת כבר "מוצר מוכן".

deathcaster

New member
הכל טוב ויפה

הרבה רוצים לחתום קבע, זה יפה ונחמד, השאלה אם בכלל יש לך סיכוי, מס' הפק"רים בצה"ל אינו רב ועל אחת כמה וכמה מועט יותר ביחידות שדה. האם מצאת יחידה שדרוש בה פק"ר ? האם בכלל חיפשת ? האם ידוע לך שעל כל תפקיד בקבע יש בערך מאה ואף יותר מועמדים (רובם כבר בקבע ועם ניסיון) - מדוע שיקחו אותך לתפקיד על פניהם ? לדעתי עד שאין לך תשובות על השאלות שלי - השאלות שלך (גדוד/יח' עורפית?) הן כלל לא רלוונטיות. כיצד אנו אמורים לענות לך אם אינך יודע אם אתה מתאים ליחידה סגורה ? וכיצד אנו יכולים להמליץ לך ?

kobbar 32

New member
מאה ואף יותר על כל תפקיד?

אני הייתי בטוח שיש תפקידים (בעיקר הפחות יוקרתיים, אלה שמקבלים תמריץ 15 או 20) שממש מחכים שיאיישו אותם.

deathcaster

New member
תגובה

תמריץ 20 הוא פחות יוקרתי ? תלוי בעיני מי... בכל מקרה, הם התפקידים שעליהם יש 200 קופצים ולא 100.

kobbar 32

New member
תפקידים של מכונאים בדרך כלל

שהצבא מתקשה לגייס אליהם. יש גם תפקידים איכותיים שמקבלים את זה מהסיבה ההפוכה - רוצים להשאיר את האנשים בפנים עם משכורת גבוהה. אני מדבר על האופציה הראשונה

Nephilim

New member
תבקש מהמפקד שלך

שיספח אותך לכמה ימים לשלישות של גדוד כדי שתוכל לקבל החלטה שקולה אם אתה מתאים לאופי כזה של יחידה.

תפקיד הפקר

היי מיקי אני פקרית בגדוד חיר מזה שנתיים וחצי יש לזה יתרונות ויש חסרונות יתרונות - רמה א פלוס, משכורת של 6 ונופש מבצעי, גדוד זה משפחה וכולם דואגים אחד לשני חסרונות- עבודה שלא נגמרת לעולם אתה יכול לעבור עד 4 בבוקר כל יום והעבודה לא תיגמר אף פעם אתה בבית רק בחמשושים ואולי אפטר תלוי איפה הגדוד ממוקם ואם שווה לך לנסוע 3 שעות בשביל לישון בבית ולקום למחרת ב6 בבוקר ולחזור. אני 5 שנים בקבע והחלטתי סופית שאני משתחררת אם אתה רוצה לברר עוד או לשאול עוד אתה מוזמן להוסיף אותי לפייס galit ben giat אשמח לייעץ

למעלה