../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif כלומר..
תודה על התשובה בפשוטה והברורה
כלומר, כשאומרים על שאני מקבל על הפק"מ,מק"מ,שמק"מ
5% ריבית, אז הכוונה היא לריבית שנתית, אבל מכיוון שהאפיק הוא אפיק נזיל, היבית מחושבת גם לפרקים קצרים יותר : אם נניח רוצים לחשב לחודש, אז 5% לחלק ל 12 חודשים, כפול הסכום שהשקעתי בפק"מ - זה הסכום שמתווסף לי לפק"מ לאחר חודש. ואם עבר עוד חודש, אז התווסף לי בדיוק אותו סכום שחושב קודם, מכיוון שלא מתייחסים לרווח שלי מהחודש שעבר. רק לאחר שעברה שנה, החישוב החדש מתבסס על כל הכסף שנצבר עד אז. 1. האם הבנתי נכון ? 2. אם כדי לקבל ריבית דרישית צריך למשוך בכל חודש (נניח שזה פק"מ חודשי) את הכסף ולהפקידו שוב - אז למה בעצם לא לעשות זאת ? 3. אם נניח התחלתי מאפס ש"ח, וכל חודש אני מוסיף לפק"מ 5,000 ש"ח, והריבית בפק"מ היא 3%, אז כל חודש זה מחושב מחשב על הסכום שהצטבר בפק"מ, ללא הרווחים של החודש הקודם ? למשל : התחלתי מאפס, לאחר חודש יש בקרן 5,000 ש"ח, עבר עוד חודש - התווסף לקרן עוד 5,000 כפול 3% לחלק ל 12 - זה הרווח מהריבית. הוספתי עוד 5,000, עבר עוד חודש - כעת הרווח שהתווסף הוא 10,000 כפול 3% לחלק ל 12 (כלומר, הריבית השנתית, בחישוב חודשי, עבור הסכום שצברתי על אותו רגע, ללא רווחים קודמים מריבית) האם אני צודק ?
מקווה שלא עשיתי לך כאב ראש
תודה ענקית !