פק"לים

סוף סוף מישהי מבינה עניין! ../images/Emo3.gif

בס"ד יאללה הנדסה. ראשונים תמיד בלה בלה.

Wing Chan

New member
וואי וואי

מה קרה, נגמרו הכומתות האדומות\סגולות שפתאום הנדסה קרבית מקבל מעמד אצל הבחורות?
שמעי הצבא צריך פסיכופטים שרוצים להתעסק בכאלה דברים זה למה אני הולך לשם חחח

איזה מעמד אצל הבחורות?!

אני דלוקה על הנדסה קרבית, ולא על הלוחמים בהנדסה קרבית. ז"א אם הייתי גבר הייתי ישר הולכת לשם. אז מה אם הם טוחנים... לא אכפת לי :) למרות שגם הבנים וואלה אחלה שם :) ררר... אני לא מבינה למה בנות יכולות להיות רק באב"כ. בכלל אין כלים כבדים ופיצוצים
טוב טוב טחנתי כבר ת'נושא הזה מכל כיוון! אני אשתוק

תשובה

בס"ד 1. פקודות קבע לחייל. המשמעות של זה בצבא זה כל מני דברים קבועים. למשל- פק"ל כיסים: זה מה שחייב להיות עליך תמיד (ונמצא.. בכיסים!
).. פק"ל קפה זוהי ערכת קפה, ונניח אומרים לך "מעכשיו יש לך פק"ל חדש! פק"ל אבן!", זה אומר שמעכשיו לכל מקום שתלך, אתה מצוות לאבן (עושים את זה כעונשים, ואז זו גם לא אבן, אלא חתיכת סלע גדול ויפה...) 2+3. את החלוקה לפק"לים עושים במהלך הטירונות- מתחילתה ועד סופה: א. פק"ל קשר (כלומר , הקשרים): המצטיינים או המיועדים לכל מני שיטים (כלומר שמצפים שתצא לקצונה, שתצליח או בלה בלה בלה). לערך אחרי המסע הראשון ושיעור הקשר, באם הצלחת במבחן קשר כמו שצריך ורוצים לתת לך את התפיד- כבר ממונים קשרי המ"מים וקשרי הסמלים. בהתחלה התפקיד לא קבוע בהכרח- חלק לא עומדים בו (את הקשרים מתזזים במסעות..), ולאחר כמה מסעות זה כבר די קבוע, ונקבעים גם קשר מ"פ וקשר ס.מ"פ. את קורס הקשרים עושים בתחילת אימון. ואז מקבלים גם את המטולון השמור לקשרים לרוב. ב. קצת אחרי שבוע השדאות מקבלים פק"לים נוספים: מאג רפא"ל, תת-מקלע כבד, נגב (שזה גם למצטיינים), קלעים (חיילים טובים ויורים טוב), מפקדי חוליות וכו'. זה לפחות ככה בהנדסה, סביר שגם בכל מקום אחר, עם שינויים קלים. בהצלחה!

עזוב אותי באמאש'ך.

בס"ד זה כבד, זה גדול, זה יורה הרבה, זה הורג. וזה כיף. זה מה שחשוב.

1ca1

New member
או בשמו הידוע, אפס חמש...

(ידוע גם אצל שיריונרים כמקלע מקביל) בכל מקרה, ממתי מקבלים מאג רפאל בטירונות? או שאני ואתה לא מדברים על אותו דבר?!?! וממתי מטולון שמור לקשרים? בד"כ בחי"ר מטול => מפקד חולייה... וקלעים ה לא רק לאלה שיורים טוב, זה בד"כ גם לשבוזים (נותנים להם שיהיה להם ווסאח עם פלטופ כדי שלא יהיו שבוזים)

תגובה

בס"ד בסוף טירונות בהנדסה מוכשרים כבר קלעי המאג רפא"ל שנמצא על הפומות. שוב, בהדנסה, מטולון = קשרים, לרוב.

למעלה