פק"לים!

MaN23

New member
פק"לים!

שלום לכולם! ברצוני לדעת איזה סוגי פק"לים יש (צליפה מאג וכו´) מי שיודע שיפרט עליהם בבקשה ושיכתוב איזה פק"ל הוא מעדיף ולמה.

MaN23

New member
ה-ק-פ-צ-ה!!!

אם מישהו יודע בבקשה שיענה...... זה מאוד חשוב לי!

זיגוש

New member
פק"לים

יש לך את הקשרים - קשר סמל, קשר מ"מ, קשר סמ"פ, קשר מ"פ אלו פקלים שיש להם הרבה כבוד... קשר רץ הכי הרבה במסעות אבל הוא הכי צמוד למפקד שלו ויש בזה הרבה יתרונות. יש לך מקלע קל נגב ומאג, אלו פקלים יחסית כבדים, הצל"מים עצמם לא כ"כ כבדים אבל הכוננות אפוד שלהם כבדה ביותר. נגב נחשב לפק"ל כבוד, יש נגב 1 בכל כיתה. מאג יש לך 1 לכל מחלקה.. זה נשק שהולך לצאת מהתו"ל עוד מאט, אבל עדיין אין לזלזל בו... הוא יורה 7.62 לאומת 5.56 דגם ב של הנגב. יש לך את האר פי ג´י 7 ולאו - אלו פק"לים יחסית בלאי.. לא משתמשים בהם יותר מדי. ויש כמה כאלה במחלקה. ישנם הפק"לים היותר קלים, שהם מטול רימונים M203 וקלע סער M4 פלאטופ, שניהם מצויינים וכדי להשקיע על מנת להיות אחד מהם, זה לא יותר מדי משקל, אבל אתה יורה מלא ועושה את העבודה. כל מי שמטוליסט הוא גם מפקד חוליה... שזה בכלל סבבה. אתה יכול להיות מפקד חוליה בתור פק"ל לחוד, שזה נחמד... הרבה אחריות. (חוליה זה 4 אנשים). ישנם הפקל"ים הפלוגתיים, שזה מרגמה 62, מק"כ (מקלע כבד), מקל"ר (מקלע רימונים), אלו הם פקלים פלוגתיים והשימוש בהם הוא רק בתרפ"לים (תרגיל פלוגתי) - לא משהו... תנסה להתרחק מזה. יש את הפק"לים שלא בטוח שיהיו לך.. תלוי איפה תהיה - PK - מקלע קל קלאצ´ניקוב, AK 47 - רוס"ר קלאצ´ניקוב, מינימי - דומה למאג אולי גם יחליף אותו, RPG 29 - אר פי גי יותר משוכלל מה7. ועוד כמה שלא כדי לכתוב עליהם. בהצלחה

זיגוש

New member
שכחתי לציין..

שלכמה פק"לים יש כמה אנשים שמתפעלים אותם... כמו מאג, יש מאגיסט 1 ומאגיסט 2, מאגיסט 1 הוא סוחב כוננות + זה שסוחב את המאג.. הוא גם זה שיורה, מאגיסט 2 סוחב עוד כוננות ועוד קנה ספייר+ערכת כלבו. לפעמים הם מתחלפים ביניהם, ככה ששניהם יורים בסופו של דבר. כמו כן הפק"לים הפלוגתיים כולם מתחלקים, למשל מרגמה 62 מתפעלים אותה 3 אנשים (1 סוחב, 2 מכוון, 3 מתצפת פגיעות). גם האר פי ג´י 7,29 הם פק"לים של 2 אנשים, כמו כן המינימי והPK - שאותם לא בטוח שיהיה לכם.

זיגוש

New member
כן.. יש את חובשים ו

יש את החובשים שיש אפשרות לצאת לשם בכמה הקצאות במשך המסלול, כמו כן נהגי נגמש, GPS ועוד...

FiReBall

New member
מאג זה 1 לפלוגה (נדמה לי)

ומינימי זה כמו הנגב, לא כמו המאג..

זיגוש

New member
הכוונה

היא שכן, המינימי דומה לנגב, הוא יורה גם 5.56 אבל הוא בנוי כמו המאג, כמו כן הוא של אותה חברה של המאג...ובפעמים רבות הוא מחליף את המאג ובא בנוסף לנגב.

FiReBall

New member
אתה טועה

המינימי מוגדר כ LMG (light machine gun( כמו הנגב, ואילו הMAG מוגדר כמקלע בינוני (או כבד?). המינימי נקנו לפני שצה"ל יצר את הנגב ולשניהם יועד אותו תפקיד - בסוף נבחר הנגב כי הוא תוצרת ישראל וגם טוב יותר מהמינימי זה שגם המינימי וגם המאג הם תוצרת FN (?) זה משהו אחר....

זיגוש

New member
MAG

הוא מקלע קל, והנגב יצרו אותו כתחליף ישראלי למאג, אבל FN ייצרה את המינימי בשביל להחליף את המאג... זה היה התכנון שלה, ובארץ זה מה שעושים, לוקחים את המינימי במקום המאג לפעולות + נגב...

לפי מה מחלקים את הפקלים

איך קובעים מי יקבל מה? ותמיד יש את אלה שנתקעים עם אם 16 ארוך בלי כלום?

MaN23

New member
עוד כמה שאלות אם אפשר....

אני בצנחנים. אז תתייחסו לפק"לים של צנחנים ( זיגוש אמר שזה תלוי באיזה יחידה אתה ). 1) איזה פק"לים אתם ממליצים לי ולמה? 2) אני חשבתי על צלף או קלע ( לא יודע בדיוק איך זה נקרא ). מה אתם אומרים על הפק"ל הזה? ושמעתי שמעדיפים לצליפה חיילים שלא יוצאים לקצונה, אז זה שיש לי קב"א גבוהה יהיה חיסרון?

MaN23

New member
ה-ק-פ-צ-ה-!-!-!

זיגוש או מישהו אחר...תענו בבקשה זה מאוד חשוב! מכיוון שהרגילה הולכת ומסתיימת ואני צריך להחליט על פק"ל!

MaN23

New member
ההודעה נעלמה 4 דפים אחורה אז אני

מקפיץ! זיגוש או מישהו אחר בבקשה לענות - זה מאוד חשוב!

למעלה