פקק ל-יין

xofer

New member
פקק ל-יין

אהלן לתעשיינים! אני סטודנט לעיצוב גרפי, אבל איכשהו התגלגלתי למצב שאני באיזה פרוייקט מעצב גם פקק ליין, בנוסף לתווית. יש לי רעיון שחשבתי שהוא מקורי עד שגילו לי שיש כבר בחו"ל, אבל לצורך העניין זה גם בסדר. הרעיון הוא שפקק השעם יתחבר אל חולץ וביחד הם יהוו יחידת פקק אינטגרלית הנפתחת על ידי ידית ללא כלים, ומשתמשת בפקק השעם הקלאסי בו זמנית. צירפתי תמונה עם "הדמיה", זהו שלב סקיצות ראשוני, לגבי הכל, אני יודע שצורת הבקבוק לא סימטרית וכו' מה אתם אומרים?

tusik5

New member
תלוי בשאלה..

אם הרעיון אז אדיר! מאוד מעניין אותי למה אנשים לא חושבים ביום יום על דברים פשוטים כאלה. זה ברור לי, אבל מעניין. אם זה ההדמיה, אז אחלה הדמיה לסקיצות ראשוניות. כמובן שלפרזנטציה הייתי מראה איכשהו שזה שעם מחובר לחולץ ע"י הצגת הפקק בסמוך לבקבוק ולא עליו בנוסף לסקיצה שלך. כן ירבו! (מה?! מי אמר את זה?) והכי הכי חשוב: יכול וכל דברי שטויות במיץ, אני אפי' לא סטודנט (עדיין).

LeonardoDV

New member
זה עניין לא פשוט

ואני לא מדבר על השאלה האם זה יעבוד או לא, אני די משוכנע שכן. הבעיה היא שאתה מתמודד עם מסורת תרבותית של שתיית יין והאביזרים הנילווים לכך. השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא, האם המוצר נחוץ? ואם כן לאיזו אוכלוסיית יעד? לדוגמה, אם אתה מעצב תווית לבקבוק יין מאוד יוקרתי, שנמכר לאנשים עמידים שמבינים ביין אז אולי הפקק שלך הופך את כל הבקבוק למשהו מאוד עממי ו"זול" כמו לדוגמה בקבוקי בירה עם פקק נשלף או פחיות שתיה. במקרה כזה אולי ה"פטנט" שלך לא נחוץ או שצריך לעצב אותו כך שישדר יוקרה. ואם מדובר בבקבוק יותר עממי, או יין, שפונה יותר לצעירים, אז הפקק שלך מתאים יותר לסיטואציה.

xofer

New member
קראת אותי נכון

הכוונה היא לשוק הצעיר, תוך תחרות עם משקאות כגון בריזר וכו', כשעיקרון הפקק מייצג למעשה את השבירה של תרבות היין הקלאסית: פתיחה מהירה = דור האינסטנט וכו' וכו'. (יש לי מודל שיווקי שלם כבר מוכן) בקשר לפקק עצמו: האם יש לך רעיון איך בדיוק הוא יעבוד? אני חשבתי על להקטין את העיקרון של הפותחן הרגיל, שמשתמש ב"מוט" משונן המחובר לפקק, וגלגל שיניים על ציר הידית.

הליויתן

New member
אני לא ממש מבין אותך

אם זה פשוט,זול,צעיר מהיר,למה להסתבך עם השעם בכלל? כמו שכבר כתבו,יין זה טכס,מסורת,כלים מתאימים. אם לשבור,שבור ממש!

LeonardoDV

New member
זה לא יעבוד אם תקטין את המנגנון

של פותחן הבקבוקים, ככל שתקטין אותו כן יקטן המנוף שמופעל בפתיחה עד, שהפתיחה תהיה בלתי אפשרית. מעבר לכך שהפקק יהיה יקר יותר מהבקבוק עצמו. כפי שכבר נשאלת, למה בכלל שעם?

xofer

New member
למה

פקק מסתובב רגיל נפסל כיון שהוא מזוהה עם יינות לבישול ויין אדום פשוט או ממותק, פטישים. בנוסף אני לא רוצה להתנער לחלוטין מהמסורת, כיון שישנו קהל יעד לא מבוטל (מקרב הצעירים) ששותה יין כדי להתחקות אחרי הערכים האלו. לכן חשבתי על פיתרון שישלב בין העולמות.. אבל כמו שאמרת ואתה צודק, המנוף הקטן יהיה בעיה, ואני לא רוצה משהו ענקי שיראה מסורבל. אבל כיון שאני לומד עיצוב גרפי ולא תעשייתי, זה לא ממש הג'וב שלי שזה יעבוד, ולצורך הקורס הספיציפי זה מספיק. למרות זאת רציתי לנסות לפתח את זה אישית, כי יש בזה משהו טוב, לא? אני חוזר לשולחן העבודה, אולי יעלה לי משהו.

הליויתן

New member
אםכך,הרי לך הפתרון:

תשתמש בחלק המתכתי של חולץ פקקים רגיל,השחז בקצהו העליון חריץ,והכן אותו תקוע כבר בתוך הפקק שבתוך הבקבוק. כל שנותר לך הוא ליצור ידית שבתוכה מוט קטן שיכנס לחריץ שבחלק המתכתי.ואתו במשיכה פשוטה ישלף הפקק! ידית זו יכולה גם להיות מעוצבת כבקבוק,מחזיק מפתחות עם לוגו היין אותו אתה מוכר,וצמודה בסרט לצוואר הבקבוק בהצלחה.

xofer

New member
בדיוק!

אתה גדול, בדיוק אותו רעיון עלה לי לפני שעה בערך.. האם יש לי חיבור טלפתי לאינטרנט? חשבתי ללכת על קטע בסגנון "הסר לפני טיסה" "שבור בזמן שריפה" מין פלומבה שעליה קשורה הידעת, עם לוגו של חברת היין.

xofer

New member
great minds think alike?

נשבע שזה בא לי בעצמי באותו זמן, למה הכל בשליליות?

נשמע מעניין..

תנסה לבדוק מה כבר עשו בחו"ל ומה הבעיות של המוצר הקיים.. זה יכול לתת לך פתח לרעיון באמת חדש שאולי קצת כסף בחובו... בהצלחה, יפעת שגב מנהלת הפורום

למעלה