פקק יעיל לכיור

פקק יעיל לכיור

הבעיה שלי אולי זניחה, אך מרגיזה. לפני שנים רבות אפשר היה לסתום את כיור חדר האמבטיה בפקק (גומי או סינטטי) באופן יעיל, ולמלא במים לצורכי כביסת יד קלה. זה שנים שהכיורים בנויים כך ששום פקק אינו ממש סותם את פתח יציאת המים, והם פשוט זולגים להם למטה ואין כל אפשרות לחסום את יציאתם. אולי האשמה היא בסוג הפקקים שמייצרים כיום? יש פיתרון?

0 אור 0

New member
תנסי עוד סוגים

אצלי בכיור באמת לא נתקלתי בבעיה - כי יש לי פקק מתאים, אבל באמבטיה לא מצאתי פקק - ומצאתי באיזשהו סופר מין "פטריה" כזאת שיושבת על הפתח וסוגרת אותו והיא מתאימה לכמה גדלים. נראה מאד לא אמין, אבל למרבה הפלא עובד טוב. חוץ מזה - הפקקים בחנויות של שמונצים עולים משהו כמו 2-3 ש"ח, כדאי לך לקנות כמה בגדלים שונים ולנסות. המצצוקה בזה שאין פקק שווה את ההשקעה הענקית.

אלבה

New member
כנראה שזה לפי התקנות

כדי שלאנשים לא יהיו שיטפונות בבית ומכבי-אש לא יעבדו קשה... מאותה סיבה גם אסור היום לעשות דלתות עם בריחים שנכנסים לתוך הרצפה, ובצילינדרים החדשים גם אי אפשר למנוע הכנסה של מפתח מבחוץ אם תוקעים מפתח מבפנים...

היופי בא על חשבון היעילות

בשנים האחרונות יש יותר חפצים "יפים" אך יעילים פחות מאשר מפעם. אולי באמת ארכוש כמה עשרות פקקים ואראה אם אחד יתאים. אולם נראה לי שהאשם הוא במבנה הפתח של הכיור, שהוא פחות עמוק.

שי ז.

New member
זה לא הפתח של הכיור אלא של הסיפון

הרשת היא חלק מהסיפון וכדאי לפרק אותה (בורג אחד במרכז) וללכת איתה לטמבוריה הקרובה כדי להתאים פקק.

0 אור 0

New member
נצל"ש - פירוק הסיפון

יש לי כיור שהותקן באיוכת משובחת במיוחד, כך שבחור ניקוז הבורג שציינת חלוד לגמרי. אם אני רוצה להחליף את חלקי המתכת (הצנרת היא מפלסטיק, אז אין אתה בעיה) - איך מפרקים את הבורג החלוד? אם יש עצה שמתאימה לבעלי ידיים שמאליות אשמח - כי בעל הידיים הימניות בבית כבר מושך את הפתרון חודשים...

שי ז.

New member
במקרה הכי גרוע קודחים את ראש הבורג

ואחרי פירוק הרשת מוציאים אותו עם פלאייר.

למעלה