פקעות, להוציא או לא?

פקעות, להוציא או לא?

יש לי שטח הגינה שמושקה בטפטוף במשך הקיץ, החורף שתלתי שם, כלניות, נוריות וצבעונים האם אפשר להשאיר את הפקעות או שההשקיה תגרום לרקבון. איך ומתי מוציאים פקעות? תודה מראש.

alon666

New member
צבעונים להוציא.נוריות וכלניות לא ח

1. צבעונים לא ישרדו בטפטוף (חשוב לא לשכוח להכניסם למקרר שחודש וחצי לפני השתילה בסתיו הבא). 2. כלניות ונוריות חיות אצלי בהשקייה קייצית. אמנם לא כל הפקעות שנשתלו בהתחלה שרדו, אבל אלו ששרדו חיות שנים!!! וגדלות משנה לשנה. אני חושב שאם ההשקיה בטפטוף היא ממש מאסיבית (האדמה לא מתייבשת בין השקיה להשקיה), אז ראוי להוציאן. אלון

aviah

New member
עוד על פקעות

כשהוצאתי את פקעות הצבעונים מהאדמה, ראיתי שהן גדלו ונפרדו ל"שיניים" (בדומה לשיניים של שום). האם ניתן יהיה לשתול (בסתיו הבא) כל שן בנפרד?

alon666

New member
אפשר, אבן אם הן קטנות רצוי להמתין

למרות שניתן להפריד, אבל אם תשאירי את הבצלצלים מחוברים, הסיכוי שלהם לשרוד את הקיץ גדול יותר.

תודה ו....

איך מוציאים ומתי (הגבעולים של הצבעונים כבר יבשים לגמרי) ואיך לאכסן (שמעתי שבתוך נסורת אבל ממש אין לי ) נראה לי שאוציא את הכלניות והנוריות כי באותו שטח כבר היו לי ולא התחדשו אחרי שנה, הפקעות של הנוריות נראות לי מאד עדינות, איך להותציא בלי שיפגעו?

raya

Well-known member
מהנסיון שלי... כלניות שלא הוצאתי- לא שרדו את השהיה באדמה מושקית. נוריות אפשר להשאיר, אבל לקחת בחשבון שייתכן וייצאו פחות. כל צמח לאחר שנבל לגמרי, להוציא בעזרת כף שתילה או כלי דומה. לא נורא אם הנוריות "מתפרקות". כל שן קטנה תצמח לשתיל חדש. אני שומרת את הפקעות בשקית מחוררת (כמו שמוכרים תפוחי אדמה בסופר) במקום קריר ומוצל. (למשל הכניסה למקלט הביתי, או אפילו בתוך המקלט). צבעונים השארתי בעציץ שלהם, בחוץ במקום מוצל, ולהפתעתי הם נבטו עם תחילת החורף, ואפילו התרבו. רעיה

אור רון

New member
אני שמה...

בתוך קופסת קרטון (של נעליים, למשל) בלתי מכוסה, בארון חוץ - חשוך שם בפנים. השנה גדלו לי מספר צמחים שנשארו (בטעות) באדמה משנה שעברה, אבל הרוב קניתי חדש - נראה מה יהיה בשנה הבאה. אגב - הייתם מאמינים שאפילו עכשיו יש לי עדיין כלנית פורחת !!! בגינה?? (פעם לא אהבתי אותן. לא יודעת למה. השנה פיזרתי בגינה, והיה לי צבע נפלא כל העונה, כאמור - עד עכשיו. הן פורחות ראשונות ומחזיקות המון זמן... מומלץ בחום!!)

למעלה