פקטור 5 ליידן

בובינית

New member
פקטור 5 ליידן

קיבלתי היום תוצאות שאני הטרוזיגוטית של פקטור 5, ראיתי שהיה כתוב על זה כאן השבוע אבל יש לי עוד שאלות: * האם זה באמת גורם להפלות בשלבים מוקדמים? היו לי הפלות בשלב מציאת הדופק העוברי. * האם הזריקות באמת עוזרות? * הזריקות יוצרות תופעות לוואי? * האם יש איסור לעשות ניתוח קיסרי במידה ומעוניינים כאשר האישה סובלת מפקטור 5 ליידן?

יודעת קצת

יש קשר בין קרישת יתר לבין הפלות. אך זה לא בהכרח קשור לכל ההפלות. במהלך הריון הגוף מגביר באופן טבעי את הקרישה על מנת למנוע דימום. במידה ויש בעיה בתפקודי הקרישה נוצר מצב של קרישת יתר. קרישת יתר עשויה לפגוע באספקת הדם לשליה ובכך לגרום להפסקת דופק עוברי או להפרדות השליה. גם אני טופלתי בזריקות קלקסן ועדיין אין לי תשובה האם הן עוזרות, אדע זאת רק אחרי הלידה. מהתיעצות עם המטולוגית הבנתי שלא ידועות עדיין כל ההשלכות של השימוש בתרופה וכי אין נזק לעובר. ישנו סיכון מוגבר לאוסטראופורוזיס בעתיד. במידה ולא עברו 12/24 (הרופאים חלוקים) שעות לא ניתן להשתמש באפידורל ניתן ללדת בקיסרי מתוכנן ואז מפסיקים את הזריקות לפני.

Tנקר בל

New member
הטרוזיגוטיות זה רק נשאות

זה אומר שאת לא "חולה" בקרישיות יתר, כי יש שני גנים ורק אחד מהם פגום. את צריכה ללכת עם התוצאות לרופא המטולוג או לרופא הריון בסיכון או הפלות חוזרות, לפעמים אם יש הטרוזיגוטיות לשני פקטורים גם נותנים טיפול.

למעלה