פקחית טיסה

פקחית טיסה

צהריים טובים, בקרוב אגש למיונים לתפקידי מבצעים ופיקוח בחיל האויר וחשבתי לדרג את התפקיד פקחית טיסה בעדיפות הכי גבוהה. במידה ואעבור את המיונים, אני אקבל את התפקיד או שיכולים לתת לי גם תפקיד אחר מהאשכול? ועוד משהו, התפקיד פקחית טיסה מצריך כידוע חתימה לשלוש שנים כשהשנה השלישית היא שנת התנדבות "דין אישה כדין גבר". האם למישהו יש מושג (עדיף מנסיון) אם התפקיד אכן "שווה" את זה? תודה.

תשובה

כשאת עושה מיונים- את מתמיינת לכל תפקידי האשכול. לא בטוח שתגיעי לפקחית טיסה. את חותמת 3 שנים כי זמן ההכשרה לתפקיד זה ארוך וקשה- ומעדיפים שאם מגיעה בחורה, שלא תשרת שנתיים כי חבל על זמן ההכשרה. זה תפקיד שווה אך קשה, דורש הרבה כוח וסיבולת וריכוז ואחריות. רוב האנשים מעדיפים גם לצאת לקצונה- לקצין מגדל. (בדר"כ גברים הולכים לזה- אך יש גם המון בנות שיוצאות להיות קצינות במגדל).

NamelessGirl

New member
ממה שאני הבנתי

מהקירח החמוד הזה בכנס הסברה, נותנים לך כל תפקיד לדרג מ1 עד 5, עכשיו לא יתנו לך תפקיד שדירגת אותו נגיד 1...אז אם את סגורה על זה שאת רוצה רק פקחית טיסה אז תדרגי את ה5 תפקידים האחרים כ-1, ואת פקחית טיסה כ-5 ואז אם תוצאות המבחנים שלך יתאימו לתפקיד אז תקבלי אותו...ואם לא אז לא תקבלי כלום. מקווה שזה מובן:)

"הקירח החמוד"

אהבתי. וחשבתי פשוט לא לדרג תפקיד שאני לא רוצה, אפילו לא כ-1. כלומר לדרג פקחית טיסה כ-5 ומפעילת ל"א כ-3 או כ-2 לא יודעת... את כל השאר לא לדרג. יש אפשרות כזו.

NamelessGirl

New member
חח נו הוא היה חמוד מצחיק כזה

ואני במקומך לא היית עושה את זה..כי הואדיבר על זה ואמר שלא כדאי..אני לא כל כך הבנתי למה אבל אני סומכת על המילה שלו.

K Fragile

New member
אז ככה

את יכולה לקבל כל תפקיד אחד מהאשכול.. וההצעה שלי היא לא לדרג את פקחית טיסה בתור 5 ואת כל השאר כ-1 כי אז אם תימצאי לא מתאימה לפקחית, יוכלו לתת לך את אחד מהתפקידים האחרים לפי שיקול דעתם, אז באמת תשדלי לדרג את העדיפויות שהכי נראות לך בתור 4,3ו2... אם זה משהו שמעניין אותך ואת יודעת שאת רוצה לעשות אותו, אז בוודאי ששוה את זה, זה תפקיד מאוד מאתגר ומעניין.

למעלה