פקודות דוס .

שתרודל

New member
פקודות דוס .

איך אני עושה פקודת- (יותר נכון איזה פקודת דוס צריך לכתוב ) דוס שתסגור לי תוכנית מסויימת שפועלת ברקע? לדוגמא האיי.סי.קיו.?

erezsh

New member
זה פשוט

כתוב תוכנת console שסוגרת את ה-ICQ, וקרא לה closeicq.exe שים אותה בספריית החלונות שלך כעת, פקודת הדוס שעליך לרשום כדי לסגור את תוכנת ה-ICQ שפועלת ברקע היא: closeicq

כאגאי

New member
tskill ושם הפרוסס של ICQ

או shutdown -h now
(בלי הערות, אני יודע בדיוק מה אמרתי
)

NU man

New member
אז ככה...

אם יש לך ווינדוס אקס פי פרו, אז תרשום : taskkill icq.exe

שתרודל

New member
יש לי 98...

מה אני צריך לעשות אז? וחוצ'מזה: האם ככה זה בכל תוכנית שאני רוצה לסגור בXP? ובנקום לכתוב כמו שכתבת:taskkill icq.exe לכתוב:taskkill C:\Program Files\ICQLite\ICQLite.exe ??

שתרודל

New member
איך אני בונה תוכנה כזאת?

אולי לא הבנת אותי ,אני רוצה לכתוב פקודת דוס רגילה בתןך מסמך טקסט ולשמור את זה בתור קובץ EXE. ואז שאפעיל את התוכנה הזאת ששמרתי, אז הפקודה שכתוב בה תפעל והאי.סי.קיו יסגר... תודה.

selalerer

New member
אני חושב שמה שאתה מחפש זה

סקריפטים של WINDOWS, תחפש מידע על vbscript ו- windwos scripting.

Motti19

New member
או עריכת קבצי אצווה של DOS

כלומר, קבצי הbat (אבל זה ממש לא קבצי exe). אבל למה דווקא בדוס? יענו, התקדמנו קצת מאז... או שרק נדמה לי.

KKnDoIt

New member
אם אתה עובד עם חלונות 98, ומטה,

אל תטרח. היכולות לכתוב שם קבצי BATCH מוגבלות מאוד. בחלונות 2000 ומעלה (וגם NT), זה סיפור אחר, והשפה משוכללת יחסית. בכל אופן, תחליף טוב לכתיבה של קבצי אצווה הוא שימוש ב- VBScript או JavaScript ל- Windows Scripting Host, שתיעוד מעולה שלו אפשר להוריד מכאן: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=01592c48-207d-4be1-8a76-1c4099d7bbb9&displaylang=en

KKnDoIt

New member
בחלונות 98 ומטה זה לא אפשרי, ועד

כמה שאני יודע, גם בחלונות NT ו- 2000 אין פקודה מובנית לכך, אם כי יש חברות שעושות תוכנות בדיוק בשביל זה (www.sysinternals.com)

selalerer

New member
תסתכל בקובץ המצורף.

אתה יכול להוריד אותו ולשנות את הסיומת שלו לVBS ולהריץ.

selalerer

New member
כאשר הservername צריך להיות שם

המחשב שלך. תוכל למצוא את זה בכפתור ימני על "המחשב שלי"-->מאפיינים-->זיהוי ברשת.

selalerer

New member
אני לא יודע מה הוא צריך, אבל אצל

ההורים שלי על WIN2K זה עובד מבלי שהתקנתי משהו (למיטב ידיעתי).

annefan

New member
יופי נחמה...

WMI בא עם WIN2K ומעלה. אפשר להתקין אותו על NT4. אני לא יודע לגבי 98. גם אם כן צריך להתקין את זה ובלי זה, התכנית שלך לא תעבוד.

שתרודל

New member
שגיאה..

כתוב לי בחלון השגיאה: שם קובץ או שם מחלקה לא נמצאו במהלך פעולת אוטומציה: 'getobject' וחוץ מזה זה יעבוד גם על XP?

למעלה