פקודות בסיסיות ב-#c

sליאורה

New member
פקודות בסיסיות ב-#c

הפקודות הבאות לא ברורות לי. אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי אותם 1. WriteLine/ ReadLine 2. ToString 3. windows application- איך פותחים את ה - design form כאשר התוכנית במצב של debuging.

Zeliran

New member
~>

1.באמצעות WriteLine את מציגה פלט למסך בתוכניות מסוג Console, כלומר הפקודה הבאה תציג כפלט את הטקסט Hello World
Console.WriteLine("Hello World!");​
2. השימוש ב ReadLine נעשה כאשר רוצים שהמשתמש יכניס קלט מסויים.. בדוגמה הבאה למשל אני קולט ערך מסויים לתוך המשתנה myString
string myString; myString = Console.ReadLine();​
שימי לב שאת קולטת string, אם תרצי להציב את הקלט בתוך משתנה מסוג אחר, תצטרכי להמיר אותו לאותו טיפוס נתונים 3. המתודה הזו ממירה כל טיפוס נתונים ל string, למשל אם יש לי משתנה מסוג int ואני רוצה להציב את הערך שלו לתוך משתנה מסוג string, אני לא יכול פשוט לעשות myString = myInt, מאחר שתווצר לך כאן שגיאה.. מה שעליך לעשות הוא להמיר את הערך של myInt למחרוזת, כלומר:
myString = myInt.ToString();​
ואז הכל יהיה טוב ויפה
4. לא הבנתי למה את מתכוונת
וברוכה הבאה

sליאורה

New member
../images/Emo68.gif../images/Emo68.gifשאלות בסיסיות

STRING-לא ברורה לי לחלוטין המטרה של ה-string , ברור לי int ותקנו אותי אם אני טועה -אני מציבה int כאשר אני רוצה משתנה מספרי שלם. לדוגמה בשיעור המרצה כתב את התוכנית הבאה : string str; Console.WriteLine ("insert string:"); str=Console.ReadLine(); Console.WriteLine("the number is {0}",str); Console.ReadLine(); בשביל מה ה-string בהתחלה? ומה זה str ? ולמה לפני ה-ReadLine יש השוואה ל-str? תודה רבה על העזרה!!! המרצה שלי לא יודע ללמד

Zeliran

New member
~>

בעולם התכנות קיימים סוגים רבים של משתנים למטרות שונות.. כמו שאמרת, משתנים מסוג int (כלומר Integer) יכולים להחזיק מספרים שלמים בלבד לעומת זאת משתנים מסוג string יכולים להחזיק מחרוזות, כלומר: "4עכח#%^" וכו'... בדוגמה שכתבת תחילה מכריזים על משתנה מסוג string בשם str (יכול להיות כל שם אחר..) לאחר מכן הוא מציג הודעה למשתמש "Insert string" ואז הוא קולט את הקלט שהמשתמש יתן לתוך המשתנה str.. - המתודה Readline לא מקבלת פרמטרים, וכאשר את רוצה שמשתנה מסויים יקבל את הקלט את בעצם עושה כמו שאת יכולה לראות בדוגמה.. כתוצאה מהשורה הזו הערך שהמשתמש יכניס יקלט לתוך המשתנה str ואז הוא מדפיס את הערך שלו בתוספת הטקסט "the number is...." ודרך אגב, בפעם הבאה תקפידי ליישר את הקוד לשמאל.. (יש כפתור 'תחילת קוד' ו'סיום קוד' בשביל זה..
)

sליאורה

New member
אתה מסביר מעולה!

בתשובה הראשונה שלך רשמת לי שמשתמשים ב- ReadLine כאשר רוצים שהמשתמש יכניס קלט מסויים, למה בתרגיל דוגמה סימנו עם הפקודה הזאת? הרי אנחנו לא רוצים להזין עוד פרמטר? האם כל תוכנית מסיימים עם ReadLine?

SpecialNight

New member
תשובה

אם לא היית רושמת את זה אז בסיום התוכנית החלון נסגר ואז את לא תספיקי לראות את התוצאות מרוב שזה מהר. אז זה טריק נחמד לשים את השורה הזאת ורק כשתקישי בסוף Enter אז החלון יסגר.

למעלה