פצצה

פצצה

שאלה שעולה במוחי כל כמה זמן
זו לא שאלה של ימין ושמאל
אלא שאלה שלפעמים נראית לי קיומית

מה דעתכם על עונש מוות בכלל
ולמחבלים בפרט

אני יודע שעל מצפונו של השופט ירבץ סלע אדיר האם הוא טועה
אני יודע שעל כל נאשם - יהיו משפטים ארוכים
יודע שאולי תהיה נקמה
אבל תמיד אני שואל את עצמי , מה ההתייפיפות הזאת , הזנה בכפייה למי ששובת רעב ( שישבות מבחינתי , שכולם ישבתו ) אלו רוצחים שפלים שלא יפסיקו לחנך את ילדיהם לשנוא אותנו
לא מאמין שכל מדינה אירופית כמו שבדיה דנמרק וכו..לא הייתה מכילה עונש כזה אילו החמאס היו השכנים שלהם ומבצעים בהם פיגועים
ערך חיי האדם בעיננו הוא ערך גבוה , ולכן כנראה לא מענישים ככה , אבל אותו ערך גבוה לחיים - מקצר את חיי ילדינו - לא?
אז אולי עניי עירנו קודמים ?

לא יודע , זה נשמע לי זוועתי להרוג - לקחת חיים , זה כל כך סופני ובלתי הפיך
אבל זה מה שמגיע גם לרוצח השפל שהרג את ילדיו ...לפני שבועיים

נ.ב
היום ראיתי פצצה אתיופית מדהימה

amitabc1

New member
זו דילמה לא פשוטה

כרכת ביחד מספר עניינים: שובתי רעב, מחבלים, רוצח של ילדים.
מכל זה, אני רוצה תחילה לכתוב על מה אני מסכימה איתך. החינוך. כדי שיהיה שלום צריך לחנך אחרת. שם ופה. שם יש הסתה נוראית ופה אין חינוך לשלום.

לגבי שובתי הרעב. יש בעיה עם הענין הזה. אלו הם אנשים שנמצאים במעצר מנהלי. לא שפטו אותם מעולם. צריך להבין שמעצר מנהלי הוא בעייתי. משום שאין באפשרות הנאשם להתגונן.
יש מקרים שהעילה למעצר היא מידע שהגיע ממקור שרצה לסגור חשבון עם אדם אחר. אני לא שוללת באופן גורף את השימוש במעצר מנהלי. אני מנסה להצביע בפניך על הבעייתיות שיש בשימוש בו. כמה מתסכל זה עלול להיות כשאתה יושב בכלא ואין לך מושג לפעמים על מה ולמה. לא כולם שם טלית שכולה תכלת. אבל אין ספק שיש סטנדרטים אחרים ביו"ש ממה שיש בתוך הקו הירוק - מי יכול ליזום מעצר מנהלי ועוד.
לגבי ההזנה שלהם. יש כאן ענין מהותי של כבוד האדם וחירותו. רופא לא יכול להיות בתפקיד של סוהר. לא בתפקיד של שופט וכך הלאה והלאה.
לאדם יש את הזכות להחליט אם לחיות או למות. אין מה לעשות. רק במידה והם יתעלפו מותר יהיה להזין אותם.
מעבר לכך, ובאותה נשימה, עם כל הצער שבדבר, למוות של עציר מנהלי כתוצאה משביתת רעב יש השלכות קשות יותר על מדינת ישראל , מאשר החטיפה של שלושת הנערים. כי העולם לא ממש מתעניין בשלושת החטופים אבל הסוגיה הישראלית פלשתינית ממקדת יותר תשומת לב.

לא מזמן ראיתי סרט על פעיל מה- IRA פטריק מאגיי (Patrick Magee) שרצח את אביה של ג'ו ברי (Jo Berry) .
הבת והרוצח מרצים יחד. אהבה גדולה אין שם ביניהם, אבל זה בהחלט מעורר השראה.
כמובן, שהרוב חושבים שזה הזוי.
אני חושבת שאם לא משנים כיוון מגיעים בדיוק לאותה הנקודה.

לגבי הסייפא, איזה יופי!

אז ככה

תודה על התגובה הענינית
לגבי ההזנה בכפייה , ומה אם רוצח מורשע ישבות רעב וימות ?
מצידי שימותו , לגבי המעצר המנהלי - הם יודעים למה - ויש להם עורכי דין שמלמדים אותם מה ניתן לעשות במסגרת החוק
הדמוקרטיה שלנו משמשת גם אותם וזה בסדר
אבל לפעמים צריך לעשות מעשה
וכמו שפעם אמרו אום שמום - האינטרס שלנו ולי אין את הכלים לעשות את כל המשוואות , צריך להיות העליון

וכן
אתיופיות מדהימות אותי
ובעצם כל דבר משובב נפש

amitabc1

New member
גם אם רוצח מורשע

ישבות רעב רופאים לא יזינו אותו בכח.
מה דעתך על האפשרות שהישארות בחיים של רוצח, בבית כלא, זהו עונש חמור יותר מאשר עונש מוות?

עברו הימים של אום שמום. התלות של מדינת ישראל בעולם גדולה הרבה מעבר למה שהיינו רוצים.
האינטרס שלנו אכן צריך להיות לנגד עינינו אבל אי אפשר פעם אחר פעם להתנהג בהתרסה. זה לא חכם ולא מועיל. (ע"ע עיתוי הוצאת מכרזים על בניה בשטחים).

שאלת סקר, מעבר לעובדה שהן מדהימות אותך.

נניח ויש לך בן, היית מוכן שהוא יתחתן עם אתיופית? נניח ויש לך בת האם היית מוכן שהיא תתחתן עם אתיופי?

אתה לא חייב לענות.

את

צודקת בקשר לעולם והתלות שלנו בו
אבל תראי מה קורה סביבינו
מה קורה בעירק ובסוריה
האיסלם הקיצוני מתפשט די מהר - למרות שבמצרים יש מצב חדש - ונקווה שיחזיק מעמד
הבניה בשטחים היתה טעות לא רק בגלל העולם ...אלו משאבים שלעניות דעתי היו צריכים להיות מופנים למקומות אחרים

לגבי האתיופיות או האתיופים
בשמחה רבה , אבל כמו כל כלה , מי שמחליט הוא הבן - אני רק אנסה להכיר אותה כמה שיותר טוב
אלו שהכרתי , חכמות , פיקחיות , יפיפיות , ומלאות חוש הומור
מה צריך יותר מזה ?
אהה , קצת רזות מידי
)) אבל עם מספיק פינוק זה ייפתר
חחחח

amitabc1

New member
מעניין שענית לגבי הבן

ולא ענית במקרה ובו בתך, נניח שיש לך, היתה מעוניינת להנשא לגבר אתיופי.

תראי

אם היתה לי בת
האופי שלה היה מכתיב את הבחירה
שוב - בחירה שלה
אני חושב שבגיל 20 של היום יש מהם גם בחורים מעולים ( וגם מהם הכרתי אישית )
הבסיס שלהם טוב , עדין ומכבד
אבל חלקם פנה לפשע ואלימות ופה הבעייתיות

אם היית שואלת אותי לגבי ערבי או ערביה , אולי אם הם נוצרים הייתי יכול לבלוע ( לא בהקשר הדתי אלא התרבותי )
בחברה שיש בה רצח על רקע של חילול כבוד זו בעיה
ובעתיד חושב שבגידה כבר לא תיחשב עברה כזו חמורה בין בני זוג

amitabc1

New member
לאו"ם הזה חסר בורג

לפעמים נדמה לי שבתפקידים מסוימים מאבדים קשר למציאות.
הפעם, אחד מדוברי מזכ"ל האו"ם - שבכלל לא בטוח שהנערים נחטפו.
שניה אחרי שזה מעצבן אותי, חשבתי שאולי הוא הושפע יותר מדי מהסרט "הקריאה" וחושב שבא לנו ככה, לנסות לשחזר אותו רק ב'גדול' . שלושה ולא אחת, ועם כל כוחות הביטחון.

למה, לא מעבירים אותם אחת לחצי שנה בדיקה שבוחנת את הקשר שלהם למציאות?

אני בעד

המוסר שלנו עקום
לשחרר רוצח מועד ש"שילם את חובו לחברה" כשברור שהוא לא יכול שלא לרצוח
או אנס\פדופיל מועד שאין לו אפשרות לחזור למוטב זה רשע לא מוסרי

לדעתי עונש מוות צריך להיות בנסיבות חמורות במיוחד
או למען יראו ויראו, שכל אדם שעושה מעשה כזה ידע שהמחיר הוא מוות
או, כאשר אין תקווה כי האדם יחזור בתשובה

במקרה של מחבלים מדובר מבחינתי על נאצים ויש להורגם

נ.ב
יש המון נשים מדהימות מכל העדות וכל הצבעים

ד ר ל י

New member
אני חושבת

שעונש מוות יתאים במקרים קיצוניים במיוחד. אני לא יודעת להגדיר איזה. אנחנו לא יכולים להיות כמו מדינות ערב שבהן תולים בלי חשבון בכיכר העיר אנשים או סוקלים באבנים.
עונש מוות לרוצח ילדיו מלפני שבועיים נשמע לי משום מה כמו פרס. יותר תתאים לו סדרת עינויים סיניים בכלא, שיתחנן למות ולא יתנו לו.
אתה צריך לראות משחקי הכס, איזה הוצאות להורג יש שם, אתה תאהב את זה
.

לגבי הסוף- סחתיין, אתה מאוהב?

חחחח

נו טוב
תזמיני ואבוא לראות איזה פרק או שניים בחברתך

הלוואי וזו שאני כל כך מסתחבק איתה לא היתה צעירה כל כך ממני ורווקה

יש בי אהבה לא ממומשת

amitabc1

New member
נוח לכולנו

להביע סלידה, כעס, תיעוב וצער על רצח הילדים. במקום לחשוב על האחריות החברתית.
נכון, הוא ביצע את הרצח. רק הוא אשם. אבל השאלה החשובה היא האם אפשר/יש סיכוי למנוע את הרצח הבא.
אני לא מאמינה שעונש מוות ירתיע את הרוצח הבא.
אני מאמינה שאם היו מגדילים את מספר התקנים של עו"ס מישהו /מישהי היתה יכולה להיות איתו בקשר הן כדי לאבחן את המצוקה שהוא נתון בה והן כדי לסייע לו במצב הנוראי הזה, של פרידה מילדיו. גירושין הם לפעמים כמו סופת טורנדו קטלנית שלא משאירה דבר אחד שלם. תמיכה מקצועית יכולה היתה להועיל לו.

לצערי, תקציבים לעו"ס לא יהיו, ומקרים נוספים יעברו מתחת לרדאר שלהם.
אנשים לא מצליחים לקשור בין הבחירה בקלפי לבין אירועים קשים כאלו.

ד ר ל י

New member
להיפך

היה לי יותר נוח לחשוב שיש סיכוי למנוע את הרצח הבא ושיש פיתרון, אבל לצערי יש פסיכופתים בעולם כמו האבא הזה ששום טיפול לא יעזור להם.

amitabc1

New member
אני מאמינה שצריך לנסות

קבעת שהוא פסיכופת על סמך התוצאה הנוראית. נכון, יש אנשים ששום טיפול לא יעזור להם. אבל לפחות אפשר יהיה לדעת שהם כאלו ולנקוט את האמצעים המתאימים.
לא נראה לי שהמקרה האחרון נופל בקטגוריה של פסיכופת. לפעמים, אנשים יכולים להתדרדר לתהום ולעשות דברים נוראים. אם מצליחים לאתר את הנקודה שלפני ה'אל חזור' אולי אולי אפשר לגרום לשינוי כיוון. זה קשה מאוד ואני יודעת היטב שלעיתים זה בלתי אפשרי.
לפי תיאורי הסביבה הוא עבר שינוי בתקופה האחרונה.
אני בוחרת להאמין שחלק מהמקרים ניתנים למניעה. אולי חלק קטן, מזערי ,אבל זה עדיין שווה את המאמץ של ההשקעה.

ד ר ל י

New member
התרשמתי ככה מהתיאור של האם

מדובר ברצח שתוכנן מראש, לא מתוך התקפת זעם בלתי נשלט. הוא כתב במחברות את התוכניות שלו. האמא סיפרה על אכזריות קרה שהיתה קיימת אצלו מאז ומתמיד. ההתרשמות שלי על סמך הנתונים המעטים האלה היא שמדובר באדם שלא קיים אצלו רגש אמפתי לאחר. יש כאלה אנשים סביבנו ולצערי אין לזה טיפול.

amitabc1

New member
יכול להיות. אין לי מספיק

ידע וכלים להערכה.
אצלי זה מעורר סימני שאלה. אם האכזריות היתה ידועה כיצד התירו לו להיפגש עם הילדים ולא במרכז קשר? האם עשו הערכת מסוכנות וכו'.

איזה מדכא הדיון הזה.

יש משהו שמח בימים אלו בעולמך?

ד ר ל י

New member
לא כל כך

נראה לי שבזמן האחרון חטפתי וירוס מרמרת.
תראי אבל קמתי בבוקר, זה גם משהו נחמד
.

למעלה