פצפיסטים= צמחוניים?

noa144

New member
פצפיסטים= צמחוניים?

אם אני פצפיסטים ראדיקלית משתמע מכך שאני גם צמחונית? כי אני אוכלת בשר ומאז ומתמיד הפנתי את האידיאולוגיה הזו רק כלפי בני אדם ואכילת בשר או עוף נראה לי דבר טבעי לחלוטין.... יכולים לשאול אותי בוועדת פטור האם אני צמחונית? האם זה משפיע או מחייב?.... =\

Mיקי_

New member
זה לא משתמע מכך

יש קשר תאורתי בין דגילה באי אלימות לבין התנגדות למנגנונים אלימים כלפי כל צורות חיים ובהם נגד בעלי חיים, ובין פעילות בעד זכויות ורווחת בני אדם לפעילות בעד זכויות בעלי חיים. אך הקשר זה איננו מחייב. אפשר להיות פציפיסט ולאכול בשר, אבל כן יש פה באופן תיאורתי התנגשות. פשוט כיוון שאת תומכת במנגנונים אלימים. העניין הוא שרוב בני האדם הם ספישיסטים שרואים את האדם כנעלה על שאר בעלי החיים ולכן מבדילים בין אלימות על בני אדם לאלימות על בעלי חיים, ורצח בני אדם לרצח בעלי חיים. ולכן הסתירה התאורתית הזו יכולה להתקיים ובכל זאת להרגיש "טיבעית" כהגדרתך. עדיף להגיע לוועדה צימחוני או טיבעוני, בהחלט שואלים על זה. אבל שוב לא חייבים להיות צימחונים ואין קשר ישיר בין פציפיזם לבין צימחונות. יש קשר בין אי אלימות. לגבי מידת ההשפעה, זה בערך כמו שאת מגיעה לוועדה ללא פעילות פוליטית שתגבה את הלך המחשבה שלך. אני מכירה אנשים שיצאו גם ללא צימחונות וגם ללא פעילות פוליטית. עד כאן התשובה הפשוטה, והערה אישית בעניין ה"טיבעיות" אני ממליצה לך לחשוב היטב על ההתנגדות שלך לאלימות ולמה את חושבת שלהפעיל אלימות כלפי בני אדם זה אסור אבל לרצוח ולהתעלל תוך שימוש מנגנונים אלימים בבעלי חיים זה בסדר. צימחונות מצילה חיים. אל תעצמי עיניים לאלימות הזו!

noa144

New member
זה לא זה...

זה לא שאני חושבת שמותר להתעלל בבע"ח ובבני אדם אסור... רחוק מזה.. אבל מבחינת תזונה זה נראה לי טבעי לגמרי לאכול בשר, לא כי בני אדם נעלים יותר.. פשוט כי זה צורך ביולוגי אפילו, זה שאנחנו מודעים לזה ויכולים לשלוט בצורך הזה ולקחת ויטמינים במקום לא שייך לפה.. אני לא אתמוך בפרווה ששמו על מעיל , אבל זה פשוט כי ככה הטבע עובד... אם אריה יאכל זברה אני לא אחשוב שהוא נעלה יותר.. אני פשוט אבין שזו שרשרת המזון וזה דבר טבעי לגמרי... אני לא סתם אתמוך בהתעללות בבע"ח בשביל בני אדם... טוב לא יודעת.. אולי את צודקת.. אני אחשוב על זה... =\

Mיקי_

New member
אני ממליצה לך להיכנס לפורום 301

צמחונות טיבעונות, ולקרוא קצת. לאעמי אין באכילת בשר שום דבר טיבעי, בני האדם אינם טורפים הם חייבים לבשל בשר כדי לעקל אותו, השיניים והכיבה שלהם לא מתאימות ללעיסת ועיכול בשר. זה שחינכו אותך שאכילת בשר זה טבע האדם זה דבר אחד, מפה ועד לעשות את זה נכון זה משהו אחר.. מעבר לזה פציפיזם הוא עניין של מוסר, כך גם צימחונות וטיבעונות אידיאולוגיים, אנחנו לא תומכים ברצח בעלי חיים פשוט כי זה לא מוסרי לרצוח אותם רק כדי שאנחנו נהנה מלאכול אותם. באמת ממליצה לך מכל הלב על 301. תגלי כמה קל ובריא להיות צימחונית.

Tiryon

New member
פחחח

מה כולכם פה לא אוכלים בשר?!! אתם ממש מצחיקים אותי,הרי זה טבע העולם,יש שרשרת מזון האדם עומד בראשה והוא ניזון מבע"ח שניזונים מבע"ח שניזונים..... אלימות?! אני ממש לא רואה פה אלימות.... למעט אולי המקרה של האווזים ששם זו פשוט התעללות..

תקשיב,

זה לא הבמה להתדיין על כמה זה לא בסדר. עזוב את זה שזה ברור לגמרי שיש הרבה יותר אלימות מעבר לפיטום האווזים. תראה את הסרטים של אנונימוס, אחלה שטיפת מוח. טבע העולם? אם זה היה טבע העולם לא היינו צריכים לבשל את זה. בנוסף, אני לא צמחונית, לא נכנס ללמה. כאן תם הדיון.

למעלה