פצפיזם בצבא

negative

New member
פצפיזם בצבא

שלום. אני נער בן 17 בכיתה י"א. לפני צו ראשון. ובכן , הצו היה אבל לא בדיוק התייצבתי אליו..P: זה לא בדיוק עצלנות או שכחה פשוט עוד לא החלטתי אם אני רוצה להתגייס או לא. אם אבחר שלא אני רוצה להתחיל את תהליך ה21 עוד בצו הראשון , אבל הקטע הוא שאני עוד לא סגור על עצמי.. נסעתי לגדנ"ע השנה והשבוע הזה רק חיזק לי את הגועל מצבא ומצה"ל בפרט. ההיררכיה הגועלית , שיעורי המור"ק (מורשת קרב) שנוזל מהם ריר פאשיסטי (סליחה עם הציוריות) וכמובן שיעורי הנשק והמטווחים שבסופו של דבר לא לקחתי בהם חלק. מאז אני חושב על זה המון. זה מעסיק אותי. אני מרגיש שאני צריך להגיע להחלטה עכשיו! הטיעונים בעד ונגד מוכרים לי היטב , אני לא מחפש קלישאות , אני שוחה בהן.. חשובות לי תגובות מנסיון אישי - לפה ולשם. כאלה שהתגייסו ולא התגייסו ואיך הם בדיעבד עם ההחלטה. יותר חשובות לי אפילו דעות של כאלה שכן התגייסו והיו להן בעיות מצפוניות ואיך הם חיו עם זה. רק למען הפרוטוקול - אני מתכנן שירות (אם וכאשר) בגלגל"צ או תזמורת צה"ל , משהו שהוא לא קשור ישירות ואפילו לא בעקיפין ללחימה ובנוסף גם יכול להעביר לי שנים מהנות בתחום שאני אוהב. המקום היחיד שבו יצא לי להיתקל בדילמה הזאת פנים מול פנים או כנראה במטווחים בטירונות , השאלה היא אם אי אפשר להעביר שירות שכזה במקום כמו גלגל"צ ולנשוך את השפה במטווחים וכל פעם שצה"ל מוריד בניין בעזה.

ארז טל הבא

אני רוצה להתחיל באזהרה. אחד הדברים שהצבא יעיל בהם זה לשווק לא את מה שכנראה תעשה בצבא אלא את מה שאת יכול, בפוטנציה, בתיאוריה, אם תרצה מספיק ותתאמץ. הם עושים זאת כדי שאת תרצה ותתאמץ כי תחשוב שתוכל להגיע לשירות קל ואו משמעותי. אני לא מכיר אותך, אבל רק שתדע שלגלצ ולתזמורת צהל מגיעים כמעט רק עם פרוטקציות מטורפות. תחשוב כמה אנשים בפועל משרתים בתחנה (כמה עשרות) וכמה רוצים ונדמה להם שהם מתאימים. המציאות בצבא היא שהסיכוי שתהיה אפסנאי בבסיס נידח גדול לאין שיעור מהסיכוי שתהיה בגלגלצ, שהוא שואף לאפס. וגם בגלגלצ, לכל המפנטזים, עושים שמירות ונשלחים לשבוע אבטחה (אבטשים) כמו בכל יחידה אחר. אפשר לחיות בדיסוננס (מתח בתפיסה) מצפוני. אני הייתי בצבא שלוש שנים, ונכון שרק לקראת הסוף כבר יכולתי לקרוא לעצמי ממש פסיפיסט, אבל מהתחלה זה לא היה מקום בשבילי, ועדיין שרדתי. אבל זה לא מומלץ. אם ההתנגדות שלך לשירוצ כל כך גדול, למה לעשות לעצמך את זה? כי אפשר? אני הייתי בצבא כי לא ידעתי שאפשר לא ללכת (ולא היה לי חוט שידרה לנסות), נראה שאת יודע אחרת.

negative

New member
מעבר לחלומות הפנטזיונים שלי

עצם השאלה - האם אפשר לשרוד בצבא כפציפיסט , אינה קשורה לתפקיד הספציפי אותו אני אבצע. כלומר , מובן שזה יהיה משהו שלא קשור אפילו במעט בלחימה , אחרת אין על מה לדבר... תודה על העידוד לגבי סיכויי להיכנס למשבצת הפז של הג'ובניקים אבל אני לא זקוק לזה , בפיסקה השנייה עזרת לי יותר , תודה. (ויכול להיות שהייתי קטנוני - כי עזרת לי ,אבל ניחא , אני מניח שתשרוד) אשמח לעוד תגובות

אמץ לוחם

נראה לי שהשאלה קצת טמונה בגוף התשובה. אם את רואה תפקיד בצבא שלא קשור אפילו מעט בלחימה, אז אולי יש תפקיד שתוכל לשרוד בו כפסיפיסט. אני לא רואה כזה. בכולם יש מדים, כולם עוברים טירונות עם נשק, בכולם את חבר בארגון לחימה, בכולם את תומך לחימה או צבא באיזושהי צורה. אה, אוקיי, כנראה שאת לא נגד צבא, רק נגד לחימה. בעיניי אין כזה דבר. לחימה עומדת בבסיס ההגדרה של צבא, זה מה שהוא עושה, ואם יש לו זרועות נוספות שלא קשורות כלל ללחימה זה רק בגלל שדחפו לתוכו דברים לא קשורים, ובכך קשרו גם אותם ללחימה.

למעלה