פצע שלא מחלים

פצית219

New member
פצע שלא מחלים

מדובר על חתולה בת כשנתיים, מחוסנת ולא יוצאת מהבית.

היה לה כבר לפני שנה בערך פצע כזה בצוואר, שטחי בקוטר של בערך חצי ס"מ. לקח לו הרבה זמן להחלים אבל בסוף החלים. לפני כמה חודשים שוב הופיע פצע באותו מקום ולא החלים, ואחרי כמה זמן הצטרף גם rodent ulcer בשפה העליונה. לקחתי אותה לוטרינרית שנתנה לה זריקת סטרואידים. זה העלים מייד את מה שהיה בשפה העליונה והקטין קצת את הפצע בצוואר אבל בכל זאת לקח לפצע המון זמן להחלים ולמעשה הוא עדיין לא לגמרי התרפא (אבל כבר לא נשאר ממנו כמעט כלום). לפני כמה ימים נפתח פצע חדש, ממש ליד הפצע הקודם. חוץ מזה באופן כללי מאז ומתמיד הפרווה שלה היתה פחות יפה ומבריקה משל החתולה השניה שלי, ולפעמים יש גם קצת קשקשים בגב (בד"כ לא). היא לא מתגרדת ובאופן כללי לא נראה שהפצע מפריע לה. אוכלת ושותה ומשחקת רגיל.

אני ממש מעדיפה שלא לקחת אותה לוטרינרית שוב כי היא פוחדת מאוד מנסיעות ומהביקור עצמו, ואני גם לא בטוחה שהוטרינרית יכולה ממש לעזור לה. בביקור הקודם היא אמרה שאולי מדובר על אלרגיה כלשהי. החלפנו את צלחות האוכל מפלסטיק לחרסינה, טיפלנו בשתי החתולות נגד פרעושים (למרות שאין, גם לא רואים פרעושים והן גם לא מתגרדות וגם גרים בקומה גבוהה והחתולות לא יוצאות החוצה, וגם בן הזוג שלי אלרגי אז אם היו פרעושים הוא היה יודע...). לא נתנו לה שום אוכל בחודשים האחרונים מלבד האוכל הרגיל שלה (רויאל קנין פיט 32 ופעם בשבוע פנסי פיסט בתור פינוק). מה עוד זה יכול להיות? אולי להחליף אוכל? והאם יש טיפול מלבד זריקות הסטרואידים שעזרו מעט מאוד (אם בכלל) בפעם הקודמת?

פצע שאינו מחלים

יש כמה רמות של טיפול ואבחון בפצע שאיננו מחלים. אני מניח שחלקם רלוונטיים וחלקם לא.
כלל האצבע קובע כי אם פצע לא מחלים למרות טיפול נכון מומלץ לדגום אותו - לעשות ביופסיה כדי להבין את מקור הפצע ולהתאים טיפול.

בהנחה שלא מדובר בגידול שנראה כמו פצע, הדברים הבאים שצריך לשקול הם:
1. טיפול אנטיביוטי ארוך טווח. אם הפצע ותיק מאוד ומבוסס יש לעיתים צורך בטיפול ארוך במיוחד, לעיתים שבועות רבים, כדי להביא להחלמה מלאה שלו. זה קשה ומתסכל, אבל לעיתים נחוץ משום שהתהליכים בעור עלולים להיות איטיים במיוחד
2. טיפול סטרואידלי ארוך טווח - זה הייתי עושה רק לאור תוצאות ביופסיה, ולא בזריקות אלא במינונים של סטרואידים קצרי פעילות, שבהם ניתן לשלוט בקלות יתרה. יש סירופים נוחים לצורך כך.
3. צמצום של גורמי האלרגיה הנפוצים - טיפול נחוש ונחרץ נגד פרעושים, למרות הסבירות הנמוכה, וכן מתן מזון היפואלרגני בלבד.

לעור יש חסרון ויתרון הנקרא זמן. החיסרון הוא שהתהליכים ארוכים, ולכן זה דורש זמן וסבלנות. היתרון הוא שלרוב יש לנו את הזמן הזה, ועבודה מסודרת ונכונה תביא לאבחון בסבירות גבוהה, ומכאן הדרך לטיפול ברורה יותר.

נשמח לעדכון,
אסף

לא בטוח שצריך

רק העליתי כמה מחשבות לגבי פצעים המתאימים לתיאור.
ברגע שהעור נבקע ההגנה שלו יורדת, ולא פעם הפצע מזוהם, ללא קשר לגורם הראשוני של הפצע. בלי להתגבר על הזיהום הפצע לא יחלים גם אם נסיר את הגורם הראשוני. שתי הנקודות לא תמיד קלות לביצוע.
עור קשה לאבחן ולטפל גם כשרואים את הנגע, בוודאי שאינני מתיימר לקבוע טיפול דרך הפורום, מכובד ככל שיהיה....

פצית219

New member
מעדכנת

היינו איתה ביום שישי אצל וטרינר חדש (עברנו דירה כבר מזמן). הזריק לה שוב סטרואידים ואנטיביוטיקה, ומצב הפצע השתפר מאוד. העברנו אותה לאוכל היפואלרגני. אני כבר מוכנה נפשית לכך שזה יהיה מצב כרוני ויצוצו פצעים מדי כמה חודשים, מקווה שהאוכל יעזור ואם לא אז לפחות שהסטרואידים ימשיכו לעזור. נראה לי שפעם בכמה חודשים זה לא כזה נורא להזריק לה סטרואידים, לא?

למעלה