פצע מהחגורת בטן

• פותח הנושא taos
  • פורסם בתאריך
ועוד עצה

אתה יכול לשים פודרה על הבטן של הסוס, היא אמורה למנוע חיכוך, אבל היא פחות יעילה מגרב. לגבי הפצע- תדאג גם שהוא יהיה חבוש היטב- הזבובים יכולים להטיל ביצים בתוך הפצע ויבקעו תולעים וכו..
אקיצר, לא סיפור נעים. ותקפיד לשים גם יוד- זה רק יועיל.

taos

New member
מצאנו שיטה!

שמים את האוכף קצ ויתר אחורה וככה החגורה לא משפשפת והיום היה שיפור אדיר ולא השתפשף בכלל את האמת החלפנו גם את החגורה לחגורת גומי ולא כמו הפלסטיק שהיתה עד עכשיו

taos

New member
פצע מהחגורת בטן

לפני כמה ימים הסייח שלי התחיל לקבל אילוף, הבעיה נוצרת כאשר הוא נפצע מהחגורת בטן ואז נוצר שיפשוף שגודל להיות פצע ענק. השאלה היא מה מומלץ לאיחוי מהיר של המקום, כרגע אני מורח לו משחה שקוראים לה גרין ג'יל למי שמכיר. יש רעיון אחר ומהיר יותר?

אבו-דני

New member
חגורת בטן ופציעה

--- טיפול בפציעה קייימת עקב שיפשוף. אני מטפל בצורה רגילה, חיטוי וחבישה אבל אני רוצה לספר לך יותר על מניעה... חגורת הבטן סופגת כמו השמיכה מעליה את זיעת הסוס שמורכבת ממלחים שלאחר התייבשות החגורה היא נעשית קשה ויש לה גם זיזים של מלח לאחר מספר רכיבות מופיעים הפצעים שגורמת החגורה ה"קשה" מה ניתן לעשות? לאחר כל 2-3 רכיבות יש לשטוף את החגורה במים וסבון ואפילו להשרות במרכך כביסה או להשתמש רק בסבון כביסה-סבון סבתא. החגורה תהפוך לרכה כמו שנרכשה וכל גם השמיכה מעליה (שמיכת אוכף).

מומלץ גם....

לחגורת בטן.. לקנות מין כיסוי שהוא מצמר כזה שמלבישים על החגורה... וברכיבה החגורה לא תצבוט את הסוס ולא תשתפשף בבטן שלו.. והכיסוי הזה סופג את הזיעה ולא פוצע את הסוס.... יש כיסוי כזה גם בחל קל החוטמית של הסוס... וגם לחלק לש הראשייה מאחורי האוזניים...

taos

New member
הכוונה לגרב

מה שאת מדברת זה על גרב לחגורת בטן, שבמקרה הזה לא תעזור כי אנחנו סוגרים את החגורת בטן חזק כדי שהאוכף לא יפול בזמן הרודאו וההשתוללות של הסייח. אני יודע שיש אפשר לעשות מתיחות לרגליים, אבל לא יודע כמה זה יהיה יעיל למרות שמניסיון לכל סייח שמתחיל אילוף יש כזה פצע.

כמובן שאני ממליצה לך

להתייעץ עם ווטרינר אבל פפצע בחגורת בטן נובעת מכל מיני גברים למשל שהאוכף לא יושב טוב או שהחגורה לא מוחזקת במידה הנכונה או שהחגורה באמת "קשה" מזיעה כמו שאמרו מעלי! מה שאנחנו עושים (הגיע אלינו סוס עם פצעים כאלו בגב ובבטן!) עם פיצעי לחץ כאלו אנחנו פשוט מורחים משושת! הפצע נסגר תוך שבוע!!! אבל שוב תתיעץ עם ווטרינר לפני שאתהנ מיישם את אחת העצות!

taos

New member
משושית קוראים לזה

הסייח בן שנתיים ו 8 חודשים, בנתיים אני מורח לו גרין ג'ל כי נראה לי שהמשושית נגמר

אולי כאן הבעיה...

בכלל לא לכל סייח שמתחיל אילוף יש פצע. אין שום טעם לסגור את רצועת הבטן חזק נגד ה"רודאו", סגירת הרצועה חזק בכלל יכולה להיות הסיבה להתפרעות ולפצעים. הייתי מציעה לך לסגור את חגורת הבטן צמוד, אך לא חזק.

וורנגלר

New member
חגורות בטן

כדאי לנסות את החגורות הבאות חגורת גומי חלק- על גביה לפני הרכיבה יש למרוח וזלין ואחריה, לאחר הייבוש כדאי למרוח חומר מייבש כמו בייבי פסטה (משחה לטוסיק של תינוקות) אם זה לא עובד כדאי לעבור לחגורת חוטים רחבה במיוחד שתחלק את הלחץ על פני יותר שטח. בכל מקרה רצוי למתוח רגליים קדמיות אחרי האיכוף. כמו כן יש להיזהר. אוכף במיקום אחורי מידי עלול לפגוע בכליות.

למעלה