פצע בפטמה

hagitben1

New member
פצע בפטמה

יש לי פצע מוגלתי בפטמה, הייתי אצל הרופא שאמר לי לא להניק מהשד למשך יומיים אלא לשאוב. רציתי לדעת אם הנקה משד אחד בלבד,ללא מתן החלב ששאבתי, מספיקה לתינוקת? (היא בת שבוע ועד כה הנקתי משני השדיים)

Revili

New member
הייתי בודקת...

פעם נוספת את ההנחייה של הרופא. אני לא משוכנעת שקיים הכרח לא להניק מהצד הפצוע (אם את יכולה לסבול זאת כמובן). תינוקות רבים יונקים רק מצד אחד בכל ארוחה (אומנם זה לא מומלץ אך אפשרי)...במקרה שכמות החלב לא תספיק לה, היא פשוט תרצה לאכול בתכיפות גדולה יותר ובפעולת היניקה שלה היא תגדיל את כמות החלב שלך. כדאי להמתין לתשובה של אסתר לגבי ההנקה מהצד המודלק. בהצלחה.

מינימי2

New member
פצע בפיטמה

אחת הסיבות לכאב בהנקה ולפטמות פצועות היא תפיסה לא נכונה של השד ע"י היונק. ביתך סך הכל בת שבוע ואתן בתחילת תקופה נפלאה
אני בטוחה שההנקה מהשד הפצוע מכאיבה, ולא כך צריך להיות. פני בהקדם ליועצת הנקה כדי לבדוק אם אכן מדובר בתפיסה לא נכונה של השד, וכדי לתקן את המצב על מנת שההנקה תזרום בלי בעיות. תפיסה לא נכונה עלולה לגרום לכאב, לסדקים ופצעים מדממים ומכאיבים ולעוד קשיים אחרים. אם תכתבי היכן את גרה תוכלי לקבל המלצה ספציפית יותר לגבי יועצת או מרכז הנקה שיוכלו לתת לך את הסיוע הדרוש. אם הפצע הוא אכן כתוצאה מתפיסה לא נכונה אז אין בעיה להניק איתו (פרט לכאב כמובן
). אם הפצע אובחן ע"י הרופא כנגע עורי שאסור שיבוא במגע עם פי התינוק זה כבר דבר אחר וכדאי להתייעץ ביועצת הנקה או ברופא המתמחה בהנקה כמו ד"ר ליבוביץ.

פצע בפטמה

אני מסכימה בעקרון עם קודמתי. אם הפצע נגרם עקב חיבור לא נכון, אז מה יעזרו יומיים ללא הנקה? ברגע שתחברי אותה שוב- יחזור/יחמיר הפצע. (דרך אגב- אין שום בעיה רפואית שבגללה לא ניתן להניק עם השד הפצוע במצב זה). יכול להיות שהרופא התכוון, שתשאבי יומיים, כדי שהשד הפצוע "ינוח" ויוכל להתרפא, אבל עדיין כדאי שבזמן הזה תיפגשי עם יועצת הנקה, שתדריך אותך האם לשאוב, איך לשאוב בצורה יעילה, והכי חשוב- איך לחבר את התינוקת בצורה נכונה, שתמנע פצעים בעתיד. בנוסף לכך, אם הפצע חמור כדאי לך לפנות לד"ר לייבוביץ, שתמליץ לך על משחה אנטי-דלקתית שמתאימה למצבך. בהצלחה

למעלה