פצע בחניכיים..

L i R o N u S h

New member
פצע בחניכיים..../images/Emo10.gif

שלום יצא לי לפניי יומיים פצע לבן בחניכיים בלסת התחתונה, הוא גדל מיום ליום וזה ממש ממש כואב.. אני משתמשת במי פה אבל זה לא עוזר.. יש תרופת סבתא שיכולה להקל על הכאב או ללהעלים את הפצע??

JOYE האחת

New member
ממממ...

אני יודעת שזה ישמע מוזר אבל אם זה קורה לי אני תמיד שמה משחת שניים על הפצע...זה מקררר ועוזר קצת..

../images/Emo67.gif ובכןןןןן

פצע בחניכיים יכול להיות סימן לתופעות רבות. לשן מקולקלת, למחסור מסויים בתזונה, לדלקת חניכיים ועוד ועוד. רצוי מאוד לבקר רופא שיניים על מנת לשלול אחד מכל הנ"ל. ולטיפול: כפית מלח בכוס מים פושרים - לשטוף היטב את חלל הפה כל שעתיים. למרוח על המקום טחינה מספר פעמים ביום. למרוח דבש חרובים. אם הפצע ממשיך לגדול ואינו מגיב לטיפול - מהר לרופא. הרבה בריאות ושבת שלום

לדעתי זו אפטה, והפתרון שעוזר הכי מהר, הוא

בפשטות- לדבר. כן, ייתכן שאת פשוט מונעת מעצמך להגיד ולהביע כל מיני דברים. תבדקי את זה:) מעבר לכך- בבתי מרקחת יש מוצר שמיועד לריפוי אפטות ומבוסס על פרופוליס- תרסיס כזה. הוא קצת שורף, וצריך להיזהר שלא ילכלך את הבגדים, אבל עוזר מאוד. עוד אופציה, היא שטיפת חלל הפה בשמן מור. מגעיל קצת, אבל יעיל. כדי למנוע חזרה של הפצעים, יש לחזק את המערכת החיסונית ע"י: נטילת כדורי פרוטק, פרוביוטיק, אקטימל, יוגורט [לא לקמץ!]. אכילת ירקות כתומים, הפחתת סוכרים ומזון מעובד [קמח/סוכר לבנים], ריבוי אכילת דגנים מלאים וקטניות, תבלינים "מחממים" [קינמון, פלפל, שום, פפריקה, ציפורן, מוסקט, בזיליקום, חרדל...]. אבל כאמור- הדבר שהכי עזר לי, היה לדבר... תהיי בריאה ^_^

למעלה