פצע אצל חתולה

פצע אצל חתולה

שלום רב,
מצאתי הבוקר אצל החתולה שלי פצע ליד האוזן
החתולה היא חתולה ביתיית, בת 3 וחודשיים לערך- שאינה יוצאת מהבית כלל
בבית יש עוד כלבה- אך היא אינה פוגעת בחתולה
האם זהו פצע גירוד?
פרעושים?
האם יש לקחת אותה לבדיקה?
מצ"ב תמונה להמחשה

פצע לי האוזן

שלום לך, מדובר בפצעון יחסית קטו שנראה שנבע כתוצאה מגירוד. ישנן 2 בעיות בסיטואציה. האחת היא שלא ברור לנו מה הגורם לגירוד: כפי שאמרת, אלרגיה לפרעושים? אקריות אוזניים? או כל גורם אחר. הבעיה השנייה היא שאנחנו לא יודעים אם החתולה הפסיקה או תפסיק לגרד או לא . אם היא תמשיך לגרד הבעיה עלולה להחמיר ולהפוך לבעיה משמעותית יותר. למשל אם היא חלילה תפצע את אזור העין.
בעיה נוספת היא שאנחנו מתקרבים לסופ"ש שאז אם הבעיה תחמיר ההוצאה עלולה להיות גדולה.
לכן,המלצתי היא לתאם לחתולה בדיקה (אם אפשר במקביל לחיסון ובדיקה שנתית כדי לחסוך את עלות הבדיקה במידת האפשר) ואבחון וטיפול בהתאם.
בהצלחה
עמיחי

קודם כול,

תודה על התשובה המהירה.
בשמחה הייתי לוקחת אותה לבדיקה (ללא קשר לעלות כלכלית)- הבעיה היא שצריך להרדים אותה כדי לבדוק אותה.
בכול בדיקה/ חיסון נאלצים להרדים אותה כיוון שהיא הופכת חברברותיה ונהיית לביאה המגנה על עצמה.
דאגתי לפרעש, הבוקר, את שתיהן (את החתולה והכלבה), האם זה יכול לעזור?
רוצה למנוע, במידת האפשר, את הסטרס שיתלווה אל הבדיקה וההרדמה...
האם יהיה נכון להוציא אותה לבדיקה כבר היום?
כרגע לא נראה שהיא ממשיכה לגרד את עצמה.

אכן בעיה כשהחתול לא ניתן לבדיקה ללא הרדמה

אני מסכים שהמצב הנוכחי עדיין לא מצדיק בדיקה בהרדמה. לעיתים אני בודק חתולים כאלה בתוך הסקוויז(כלוב רשת שנועד להזרקות) שניתן אז לראות את הפצע מקרוב ולתת טיפול בזריקה ללא צורך בהרדמה .
אני מציע לשלוח את התמונה לוטרינר כדי שיעזור לכם להיות עם היד על הדופק ולתת הנחיות ספציפיות כי הוא מכיר אישית את החתול.
אכן לבעיה כזאת טיפול בפרעושים ומעקב צמוד יכול להסתיים בטוב. אם את רואה החמרה תצטרכי לפנות מיידית לטיפול.
(ובתקוה לא בלילה ולא בשבת...מוכר לי לצערי מקרוב במסגרת השירות שאנחנו נותנים סביב השעון..)
בהצלחה
עמיחי

למעלה