פצעי בגרות וגלולות

Shirley808

New member
פצעי בגרות וגלולות

שנים רבות אני סובלת מפצעי בגרות בפנים (וקצת בצוואר). זה בערך 4 שנים ככה ואין שינוי במצב, למעט החמרה לעיתים קרובות. ניסיתי כל משחה בשוק הקיים, עם ובלי מרשם רופא. אני מאוד מתוסכלת מכך בגלל בעיקר שכלום לא עוזר לי. שיניתי את התפריט שלי (הייתי אצל תזונאית) וגם עשיתי מס' טיפולים אצל קוסמטיקאית וטיפולים טבעים. יש לציין שדבר לא צלח והפצעים עדיין על פניי. לאחרונה, אני חושבת לקחת גלולת למניעת היריון כדי שינגדו את הופעת פצעי הבגרות על הפנים. הייתי שמחה לקבל עוד מידע על הנושא. האם זה מומלץ? האם יש סיכונים בכך? אני עדיין בתולה ולא נמצאת במערכת יחסים, כך שאין לי שימוש נוסף בגלולות אלא רק בשביל טיפול בפצעים. מה עדיף - ריקוטאן או גלולות? אשמח מאוד לתשובות! חג שמח...

פצעי בגרות וגלולות

בעקרון כדאי מאד שתתייעצי עם רופא עור לפני שאת מחליטה. גלולות יעילות מאד כנגד פצעי בגרות כיוון שהם נובעים לרוב מעודף הורמונים מסוג טסטוסטרון. לכן לעיתים רופא העור שולח לבדיקת דם להורמונים קודם לטפול. יש גלולות יעילות יותר מאחרות בעניין זה ואת זה גם רופא העור יכול לרשום לך וגם רופא נשים. רואקטן עובד במנגנון אחר לגמרי והוא רק לפי המלצת רופא עור. היתרון של רואקוטן הוא שיש סיכוי יותר גדול שהפצעים לא יחזרו אחרי הפסקת הטפול. עם גלולות , יש סיכוי לחזרהת הפצעים כשאת מפסיקה את הגלולות. מצד שני, לרואקוטן יש תופעות לואי של עור יבש, שפתיים יבשות וצריך לעקוב אחרי תפקודי הכבד. עם גלולות , יש תופעות לואי רק בהתחלה עד שמתרגלים וזה כולל דימומים לא סדירים, גודש בציצים ולעיתים גם כאבי ראש ובחילות. מה עדיף? להחלטתך ביחד עם רופא העור.

למעלה