פצעים על גורים

sag100

New member
פצעים על גורים

שלום, הכלבה שלי המליטה 5 גורים, הם בני 10 ימים. יש להם על העור פצעים שנראים שהגלידו אבל על אחד מהם זה ממש על שטח נרחב של הגב ומרגיש כאילו הכל שם זה פצע אחד גדול. הפצעים אומנם לא מפרישים אבל זה מדאיג אותי. ממה זה יכול להיות? והאם צריך לגשת וטרינר למרות שזה נראה מגליד? חשוב לומר שגיליתי עליהם פרעושים למרות שהכלבה טופלה לפני ההמלטה , כנראה אזור ההמלטה היה נגוע. שאלה נוספת, הכלבה מניקה אותם למספר דקות ועוזבת אותם. היא לא ישנה איתם ורוב היום לא לידם למרות שניסיתי לאלץ אותה לכך. האם להאכיל בתחליף חלב ואם כן כיצד אפשר לדעת כמה כי הכלבה כן מניקה מידי פעם. תודה מראש על כל תשובה

תשובות

לגבי הפצעים - גורים צעירים מאד פגיעים כי מערכת החיסון שלהם לא פעילה אלא מסתמכת על נוגדנים מהאם. אם אזור ההמלטה לא נקי (אני מבין שיש בו פרעושים) זה יכול ליצור בעיות. בנוגע לפרעושים למשל - אפשר לטפל בגורים מגיל יומיים בפרונטליין בספריי - בעדינות רבה עם צמר גפן. אם הפצעים כרגע מגלידים והגורים עירניים ופעילים ברמה הגיונית לגילם (שזה משהו שיכול להיות קשה להעריך..) אז אולי אפשר לתת לזה עוד קצת זמן, אבל אם יש חשש כלשהו לגבי החיוניות שלהם - כדאי להזמין וטרינר. צריך להבין שגורים באופן כללי יכולים להחלש מהר מאד, וצריך להיות עם היד על הדופק. לגבי ההנקה - אם את חושדת שיש בעיה אז יכול מאד להיות שבאמת יש. אפשר להוסיף להם תחליף חלב לכלבים כדי שלא יגיעו למצב שחסר להם. זה קשה להעריך כמותית את מה שהאם נותנת להם. בנוסף - אם היא לא מתייחסת מספיק, צריך לשקול גם לעודד להם עשיית צרכים ולחמם את המקום שלהם.

sag100

New member
תודה רבה

תודה על תשובתך, וטרינר ביקר כאן וגם הוא לא ידע לומר בדיוק מה זה, הוא אמר שהפצע לא נראה מפרעושים, בתחילה הוא חשב שהם פוצעים אחד את השני כשהם מנסים לינוק אבל כשראה את הגור עם הפצע המאוד גדול על הגב הוא הסיק שזה לא זה. בכל מקרה הוא אמר לנקות את הפצעים ובינתיים להסתפק בזה. הם בסה"כ נראים בסדר, הם גדלים ישנים הרבה ויש להם תאבון בריא, כשהכלבה מתקרבת הם ממהרים לינוק ממנה. לגבי החימום, האם זה מספיק שהם שוכבים על שמיכה? , אני הוצאתי את המיטה של הכלבה משם כי היה נראה לי שזו אחת הסיבות שהיא לא מניקה, צפוף לה איתם במיטה, מה גם שכנראה שהיו שם פרעושים. אז כרגע הם שוכבים על שמיכה ויש סביבם בובות פרווה שהיה נראה לי שמחחמות אותם :)האם צריך גם מנורת חימום למרות שחם מאוד עכשיו? תודה על התשובה המהירה

אם יש לך מנורת חימום אז בלילה

למרות שחם, להם יכול להיות קצת קר. שמיכה זה מספיק. אם המקום צפוף, אולי אפשר למשוך אותם עם השמיכה למקום אחר. תוכלי לצרף תמונה?

למעלה