פצעים בפטמות

sagitlaleche

New member
חלב אם ואוורור ../images/Emo20.gif

שתי עצות מצוינות! ללכת מאוורר כמה שיותר. אפילו רק עם חזית הנקה כשהמכסים פתוחים, ולמרוח חלב אם. אין יותר טוב מזה לפטמות פצועות.

יעלה ר

New member
פצעים בפטמות

שלום אחותי ילדה השבוע בת. יום לאחר הלידה הפטמות שלה היו מלאות פצעים והיא לא הצליחה להניק יותר. מדריכת ההנקה בבית חולים, שראתה את מצב הפטמות ביקשה ממנה להפסיק עד ליום ג' הקרוב (הילדה תהיה בת 7 ימים) לנסות לשאוב ידנית. ולבוא להדרכה ביום ג'. בנתים התינוקת אוכלת מנות של 60 מ"ל כל 3 שעות ואחותי בקושי מצליחה לשאוב ידני. בתור אחת שמאוד מאמינה בהנקה, לא רוצה שהיא תפספס את הדבר הנפלא הזה. גם היא אומרת שלא רוצה לפספס. אבל אני מפחדת שעד יום ג' יהיה מאוחר מידי, התינוקת תתרגל לכמות של חלב בארוחה ולא תסתפק בציצי. יעצו לי/לה מה לעשות. תודה

sagitlaleche

New member
פצעים בפטמות ../images/Emo20.gif

אכן, פצעים בפטמות וכאבים בפטמות הן דבר לא נעים וחווית ההנקה מתפספסת הרבה לפני שממש התחילה. הפתרון של מדריכת ההנקה לא ברור לי. אני לא יודעת אם מדריכת ההנקה בבית החולים היא יועצת הנקה מוסמכת IBCLC, ולכן אני הייתי נוסעת מיד ליועצת הנקה לפגישה או מזמינה אחת הביתה. ניתן לקבל שם של יועצת הנקה מוסמכת באזור מגוריה של אחותך בקו התמיכה של ליגת לה לצ'ה 1-800-350-440. באופן תיאורטי אין צורך להפסיק להניק כדי לחבר מאוחר יותר לשד. ברגע שהחיבור לשד טוב, הכאבים מפסיקים והפצעים מגלידים תוך כדי הנקה.

יעלה ר

New member
מקפיצה אולי יש עוד רעיונות

מקפיצה אולי יש עוד רעיונות או פתרונות?

לי עזרה משחת רפאל למניקה

וקחי את העצה של שגית - תתיעצו עם יועצת מנוסה. בהצלחה ולבריאות

ponchi

New member
חלב על הפטמה

אפשר ללחוץ על הפטמה, להוציא קצת חלב, ולמרוח אותו על הפצעים, וכך להשתמש בסגולות המרפא שלו. גם משחת רפאל מצויינת.

למעלה