פצעים בפטמות

• פותח הנושא waga
  • פורסם בתאריך

waga

New member
פצעים בפטמות../images/Emo101.gif

הקטן בין פחות משישה ימים, הוא יונק בנתיים סביב השעון, לצערי הרבה יותר בלילה בהשוואה ליום....ננסה להפוך את זה..... בכל אופן התחילו לי פצעים בקצה של פטמות בשד אחד זה סביר ולא ממש מפריע לי להמשך ההנקה אבל הצד השני יותר חמור והוא לא מספיק להגליד בין הנקה אחת לשניה (אני משתמשת בפיורלן) האם יכול להיות שההנקה הולכת טוב ובכל זאת יופיעו בהתחלה פצעים? בכל זאת אני מניחה שזה לוקח קצת זמן עד שהאזור מסתגל למצב החדש.....ועד שלמדנו אחד את השני. האם אני יכולה להניק בנתיים רק משד אחד?ואם כן לאורך כמה זמן? תודה

מזל טוב ../images/Emo65.gif

פצעים בפטמות הן בדרך כלל סימן לבעיה בחיבור. אשת מקצוע (יועצת הנקה) תוכל להתבונן בכם, לעזור לשפר את החיבור, לתת מידע לגבי ניהול הנקה (מתי/כמה/איך וכולי), לספק תמיכה וללוות בהמשך. תינוקות יונקים מסביב לשעון, ואין טעם בשלב מוקדם כל כך "לנסות להפוך" יום ללילה או להיפך. אצל תינוקות רבים זה מתרחש באופן טבעי, ואצל אלה שלא- אפשר לנסות דברים שונים אולם רק בשלב מאוחר יותר. פיורלן היא משחה שמרככת את הפטמה בעיקר, מה שמאפשר לה לא להיסדק בקלות, אולם זוהי אינה משחה טיפולית ורק שיפור החיבור של התינוק יעזור לפצעים להירפא. ההמלצה היא להציע את שני הצדדים בכל הנקה, על מנת לעזור לבסס את משק החלב אצלך. כמו כן, יש חשש להתפתחות של גודש או סתימות אם מדלגים על הנקות. אם בכל זאת את מציעה רק צד אחד בארוחה מסויימת- סחטי קצת חלב גם מהצד השני על מנת להימנע מבעיות. בכל מקרה- הזמיני אלייך יועצת הנקה בהקדם האפשרי (כן- יש כאלה שמגיעות גם בשבת). בהצלחה

למעלה