פצעים בפה!! הצילו !!

מירי7676

New member
פצעים בפה!! הצילו !!

לבני הבכור בן 3.2 יש 3 ימים אפטות בפה אני שמתי דבש ולסירוגין תרסיס לניקוי חלל הפה טבעי שעשוי משרף עץ שהרופא המליץ עליו , ועדין אני לא רואה את האור בקצה המנהרה , לכאבים לתלונות ולבכי המתמשך אני נותנת נורופן לשיכוך כאבים . יש למישהי ניסיון עם "המכה" הזו ויכולה לייעץ לי אל משהו שלא ניסיתי. תודה מראש .מירי.

יש לך אולי מניקה בסביבה??

אם כן - חלב אם הכי עוזר שיש. אם לא - שמעתי שחלב עיזים גם טוב, אבל לא מפוסטר - ישר מהעיזה...

הדסי12

New member
חלב אם ממש לא עוזר

לנו היה הפה והטלפיים (או איך שקוראים לזה לבנ"א...) ושומדבר לא עזר הילדה סבלה ממש לא אכלה, בכתה וכו'. אז בהמלצת הרופאה לקחנו אותה לעז והשפרצנו לה חלב (פעמיים ביום) ויום למחרת כמעט לא נשאר כלום. חזרה לגן... אני מתארת לעצמי שיקפצו כאן ויאמרו שחלב לא מפוסטר זה מסוכן. נכון, אבל הרופאה אמרה שאם העז מחוסנת ובריאה יש יותר סיכון להידרס בכביש.

הדסי12

New member
אה ועוד משהו שמקל על הכאב

גם בהמלצת הרופאה- למרוח אוטידין (כן כן של האוזניים) במקלון עם צמר גפן.

gallish

New member
יש משחה מעולה לאפטות

שמה אורקורט E אני יכולה לבדוק לך מחר בבוקר אם היא גם מתאימה לילדים...

מירי7676

New member
תודה רבה לכולן על עזרתן ותשובתכם המהירה

חלב עיזים אני לא יכולה להשיג כרגע,(הבעל במילואים )ואין לנו בסביבה הקרובה לבית אני עם 2 ילדים קטנים בבית (תבינו לבד) אבל אני יגש על הבוקר לרופא ילדים ויבקש שירשום את המשחה שהרבה המליצו( אורקורטE)שדווח לי שהיא מעולה בתקווה "שהמכה" הזו שנפלה עלי תחלוף במהרה,ב"ה. סוף שבוע של בריאות ואושר לכולכן.מירי.

מדחום../images/Emo42.gif

או אולי זה בכלל שרשור ציוד?
שאלה לי - איך אתן מודדות חום לפעוטות? כשמתן היה תינוק פצפון זה היה די קל - מדחום לטוסיק וגמרנו. עכשיו הוא לא מסכים לטוסיק (וגם לי זה נראה כבר לא מתאים... ממש פולשני), ובפה הוא לא מחזיק את המדחום באופן יעיל. רציתי למדוד לו בבית השחי אבל הוא לא ממש הסכים להתפשט בשביל זה והוא עם בגד גוף ככה שאי אפשר להגיע גם מתחת לבגדים. האמת שגם ככה אין לי מושג מה עושים עם התוצאה שנמדדת - צריך להעלות בחצי מעלה? מדחום לאוזן זה באמת לא יעיל כמו הרפיוטיישן שיש לזה? מה עם מדחום למצח? לא מצאתי על זה שום מידע לא פרסומי באינטרנט... (האמת שבדרך כלל אני יודעת ממגע, אבל אתמול לא הצלחתי להחליט, בסוף נתתי נורופן כי גם אבא שלו אמר שהוא די חם, וגם כי הוא היה מאוד לא רגוע וסבל מכאבים...)

מדחום מצח-מדבקות כאלה

בגילאים האלה זה ממש לא חשוב אם זה 39.8 או 39.1 - חום זה חום. מונע המון סבל מהילד שלא רוצה למדוד חום.

אני מודדת מתחת לבית השחי ואמנם זה בערך,

אבל אני כבר יודעת מספיק טוב איך הם מרגישים ואני לוקחת בחשבון גם את ההרגשה וההתנהגות הכללית שלהם, אז זה מספיק טוב בשבילי.

אנחנו מודדים בבית השחי מאז שהיה פיצי

כי זה תמיד נראה לנו פולשני בטוסיק. כשהתשחררנו מבית החולים ועשו לנו הדרכה (זה היה בפגייה אז קיבלנו ממש הרצאה יסודית) אמרו לנו שאפשר למדוד בבית השחי ולהוסיף מעלה אחת. אנחנו כמובן גם מתרשמים גם ממגע וגם מההתנהגות הכללית, שזה הכי חשוב בעיניי.

פל ג י ה

New member
אמא יודעת הכי טוב

את יודעת ממגע - ואת צודקת. נבדק מחקרית שכאשר יש לילד חום, ההורה יודע בדיוק כמה חום (זה דיוק של חצי מעלה - לא כמו דיוק של מדחום בפי הטבעת, אבל כמו הדיוק של מדחום בבית השחי או על המצח). אם לא הצלחת להחליט - כנראה שהחום לא היה ממש גבוה. מעבר לכך - אם כאב לו זו סיבה מספקת לתת משכך כאבים.

איזה תגובה נחמדה../images/Emo13.gif

ממש עשית לי מצברוח טוב
לא שהרגשתי אשמה על שנתתי נורופן בלי חום - אחד התפקידים שלו הוא נגד כאבים, אבל היה לי נורא מוזר שאני לא מצליחה להחליט בעניין החום...

היוצא דופן לכלל - כשלאמא יש גם חום

מעבר לזה את צודקת. ואנחנו הגענו לאחר מסע מדחומים ארוך למנוחה ולנחלה עם מדחום לאוזן של בראון - מודד ממש מהר ונראה לי מדוייק - וגם לא מציק לילד שכל הזמן מבקש מיוזמתו שנבדוק 'איזה מספרים יוצאים לו'
(אבל הוא מפתח נטיות היפוכונדריות של גבר ממוצע לאחרונה....)

perah11

New member
אצלנו הרופאה

נתנה משחה בטעם תות ששמתי לו ועבר כמעט מיד אולי תוך יומיים שלושה לדעתי זה אפילו ללא מרשם תגשי לקרוח ותבקשי משפחה נגד אפטות לילדים אצלנו עבד מעולה!

שירון28

New member
מאיפה אתם בארץ?

יש בירושלים מישהי שמטפלת בתרכובת טבעית לפצעים בפה ומחלת הפה זה מעולה, ויש הקלה תוך יום יומיים השתמשתי לבת שלי כשהיא הייתה בת שנה אם את רוצה אני אתן לך את הפרטים

מירי7676

New member
תודה מראש,אבל אני לא מעונינת בשלב זה

ההיתי אצל הרופא נתן לי משחה אורקורט ונקווה שיעבור בכל מקרה תודה מראש,מירי ואגב אנחנו מנתניה .

kanarit

New member
צריכה המלצה לרופא ילדים שמקבל כללית או פרטי

במרכז.

למעלה