פצעונים על הגב

sunrize1

New member
פצעונים על הגב

שלום לכולם ! מבקשת לשאול אתכם על תרופת סבתא יעילה, לפצעונים (אדומים) בגב. זה קורה לבן שלי (חייל בן 20) מפעם לפעם, לפתע מופיעים על גבו פצעונים ללא כל סיבה. הוא שומר מאוד על הגיינה, מתקלח כמה פעמים ביום,מחליף בגדים,מצעים. גם תזונתו לא השתנתה.אין לי מושג ממה זה נובע ולו זה מאוד מפריע. האם ידוע לכם על פתרון כלשהו? תודה מראש שנה טובה וגמר חתימה טובה לכולם.

טוטס

New member
יתכן שזו איזושהי פריחה עונתית, או התפתחות

של רגישות למוצר מסויים (סבון, לדוגמא). לצערי יש אנשים רגישים שמדי פעם "מחליפים" את מושא הרגישות שלהם. לי זה קורה, לדוגמא, עם שמפו/מרכך. כל תק' מסויימת אני מפתחת רגישות למוצר אחד או כמה (בו זמנית) וסובלת לא מעט עקב כך.. כדאי לגשת לרופא עור בזמן שיוצאת פריחה שכזו (אפילו באופן פרטי, משום שבצבא זה לוקח זמן), בכדי לגלות אחת ולתמיד מה הגורם - ובכך לתת לו פתרון ממוקד והולם. באופן נקודתי - ניתן למרוח שמן עץ התה, או לבנדר (ניתן לרכוש בפארמים/בתי מרקחת/חנויות טבע), על הפצעים (לאחר מקלחת) ולשטוף היטב את הידיים לאחר מכן. רצוי לחכות כמה דקות לפני שלובשים חולצה, וניתן להשתמש מס' פעמים ביום. גמר חתימה טובה

פצעונים על הגב ../images/Emo4.gif

לשלום לך אמא של חייל (ובימים אלה זו בהחלט מחמאה שאין לה אח ורע) אינספור סיבות יכולות לגרום לאותם פצעונים עליהם את מדבר ועניין שמירה קפדנית על ההגיינה האישית, ככל הנראה - לא ישפיע על התפתוחתם ו/או מניעתם. מתוך אתר האקנה הישראלי הוצאתי עבורך את התשובות הבאות: אקנה כמחלה מקצועית: (ואיני יודעת מהו מקצועו הצבאי של בנך החייל, אך ייתכן כי קיים איזה שהוא אלרגן בחומרים בם הוא משתמש) אנשים החשופים בעבודה לשמנים מסוימים ולתוצרי זפת עלולים לפתח אקנה כמחלת מקצוע. הנגעים מופיעים בדרך כלל באזורים מכוסים. למשל בגב הירכיים היכן שהשמן נספג במכנסיים. אקנה של האזורים הטרופיים :(שוב - בחלק מהארץ שלנו אכן שולט אקלים טרופי..) באזורים עם האקלים הטרופי יכולה להיות החרפה קשה של אקנה. הפצעונים מופיעים בעיקר בגב ובעכוזים והם לעיתים מאוד עמוקים. חושבים שמיקירם אלו יש מעורבות ניכרת של החיידק המכונה סטאפילוקוקוס. הטיפול הוא מעבר לסביבה קרה יותר ואנטיביוטיקה. אקנה של תקופת האביב: Acne Aestivalis: סוג יחסית נדיר של אקנה המתבטא בהופעת תפרחת וורודה עדינה לאחר חשיפה לשמש. היא תוארה לראשונה בסקנדינבים שבאו לחופש באי מירקה ולכן נקראת גם אקנה של מיורקה. היא מופיעה בעיר בנשים בגילאים 20 עד 30 והמיקום השכיח הוא בכתפיים זרועת צוואר וחזה. לסיכום - כפי שציינה חברתי - ייתכן כי הכל על רקע אלרגי והטיפול גם הוא כפי שציינה טוטס. גמר חתימה טובה

למעלה