פציפיזם - צביעות?

Saatlan

New member
פציפיזם - צביעות?

"תפנה את הלחי השנייה" זה המוטו מעל כל רוח פציפיסטית. פציפיסטים דוגלים באי נקיטת אלימות לנוכח כל מצב. לעומת זאת, כאשר מתקיפים את אחיך, בנך, אשתך וחבריך לנגד עיניך ובכוחך הכח לעצור אותם, אם לא תפעיל אלימות במקרה שכזה, אתה הופך להיות גרוע מבחינת אלימות כמעט באותה מידה של המתקיפים עצמם. ואם כן תפעיל אלימות, איפה תמתח את הקו? האם תסכים להרים מחסום בשטחים אשר יהווה פגיעה מסויימת בחתך קטן באוכלוסייה אחת אך יכול להציל עשרות נפשות ולמנוע מלחמה תודות לקיומו?

רב הדיונים בפורום

עוסקים בזה.. תדפדף\י קצת. פעולות לא אלימות לשם הגעה לפתרון למשל.. כנס\י לפה- http://7000.org.il למשל.. לילה נפלא

באמת? מנין לך?

""תפנה את הלחי השנייה" זה המוטו מעל כל רוח פציפיסטית. פציפיסטים דוגלים באי נקיטת אלימות לנוכח כל מצב." טוב, זה אתה אמרת. אני נורא אוהב איך שאנשים מסבירים מה זה פציפיסט ואז תוקפים את הדמות שהם ציירו לעצמם. איזה חמוד. אתה לא ממש יודע מה זה פציפיסט, אתה רק שמעת משהו מפה ומשם וחושב שהבנת. שב, תקרא, תחשוב, תבין. זה לא מסובך, רק קצת מדבק.

ענבל טל1

New member
ניצול שירשור!

שאלה: האם לפי-דעתכם/ן נכון לערוך השוואה מוחלטת בין אלימות מילולית לאלימות פיזית? והאם תקף הדבר גם לגביכם/ן?

ענבל טל1

New member
אוי,

הניסוח שלי נורא ואיום! נו טוב, כשחושבים על זה,מעולם לא ידעתי להתבטא כראוי. (מעניין אם יתאפשר לכם/ן להבין אותי).

מזה רעב

מזה מוחלטת? את שואל אמ אלימות מילולית ופיסית זה אותו דבר? או אמ צריכ להתייחס לזה אותו דבר? זה נראה לי הכי קרוב. אז זה לא אותו דבר ולא צריכ להתייחס לזה אותו דבר, אבל גמ החלוקה המקובל בחוק שאלימות פיסית זה שפיט בקלות ואלימות מילולית לא היא די דפוק. מזה תקף לגביכי? האמ אני בחיימ שלי מתייחס להמ אותו דבר? לא. אבל לאו דווקא כמו שמתייחס אליהמ החוק.

ענבל טל1

New member
Take two../images/Emo202.gif

אני אנסה שוב- הרי תמיד יש פעם שנייה! (ובשלישית מגיעה הגלידה)
לא ירדת לגמרי לסוף דעתי. קיים פער תהומי בין השתיים ובכל זאת,הגדרותיהן נכללות תחת אותה הקטגוריה. המדיניות הפצפיסטית סותרת את החלוקה המקובלת ועורכת השוואה כמעט זהה ביניהן. האם אותה מדיניות תקפה גם לגביך? האם יהיה ניתן לזהות בין אוצר המילים שלך מילים גסות,אלימות?

רובים וגסויות

אין מדיניות פסיפיסטית, ובטח שאין המדיניות הפסיפיסטית. מינה סתם אלימות פיסית ומילולית שונות כי אחד זה פיסית ואחד זה מילולית. אלימות יכולה להיות פיסית והיא יכול להיות מילולית, איפה פה הפער התהומי? גם אם יש פער תהומי בין פיסיות ומילוליות, לא מדובר פה על פיסיות ומילוליות לכשעצמן אלא על אלימות פיסית ואלימות מילולית וברור שמה שמשותפ להם זה שהן אלימות! אני לא יודע איפה ראית שהמדיניות הפסיפיסטית, שכאמור אין כזה דבר בכלל, עורכת השוואה כמעט זהה ביניהן. כן. ניתן יהיה לזהות באוצר המילים שלי, וגם במילים שאני דובר, מילים גסות מילים אלימות. מילים גסות הן לא אלימות. אולי לטעמך כן, לטעמי ממש לא ואולי להפך. מילים אלימות הן לא אלימות. מילים במקרה הזה זה כלי, כמו סכין, אפשר להשתמש בהן לכל מיני דברים, הן לא מהות האלימות מעצם קיומן, כמו רובים נניח.

איפה המדיניות הפציפיסטית?

נראה לי שכולם קראו את המדיניות הזו, חוץ מהפציפיסטים בעצמם.ולשאלתך: יש הבדל תהומי בין אלימות פיזית ומילולית, אבל שתיהן נובעות מאותו מקור. כדאי להימנע משתיהן.לאלימות מילולית יכולות להיות תוצאות לא פחות קשות בלאלימות פיזית, בתנאים מסויימים (אל תקפצו עלי, אמרתי "בתנאים מסויימים"), אבל מבחינתי דווקא לא התוצאות עיקר אלא הכוונה. אני אסביר:כשאני בוחר להשתמש באלימות מילולית, אני מרשה לעצמי להתחבר למקור האלים שבי. זה לא אותו חיבור כמו באלימות פיזית, אבל זה אותו סוג של חיבור. ואני מגלה שכשאני נמנע מזה, יותר קל לי להירגע, לא להתעצבן, להיות יותר צלול ופחות רתחני. אז הימנעות נאלימות מילולית עוזרת לי להימנע מחשיבה אלימה, שהיא מקור כל הצרות. אגב, כדאי להיזהר בהגדרות: לא כל מילה "מלוכלכת" או "גסה" היא בהכרח אלימות מילולית, כמו שלא כל סכין הוא תמיד כלי משחית ולא כל יד היא אגרוף. אלימות מילולית היא שימוש בשפה על-מנת לפגוע ולהשפיל אדם אחר(וזה יכול להיעשות גם במילים "יפות"). אז להשתדל לחשוב לא-אלים. היתר יגיע מעצמו.

יש למשל מחמאות זדוניות

כמו "אני שמח לראות שאת כבר לא [עושה מישהו, עושה משהו] כבר התחלתי לדאוג לך".

למעלה