פציפיזם וחיות אחרות

דזירה

New member
פציפיזם וחיות אחרות

האדמה בוערת! האש מכלה אותנו ואת היושבים בקרבנו.....ואין מקלט ואין מפלט מהטירוף האנושי הפוקד אותנו. כשמאלנית - פציפיסטית , יפת נפש או כל כינוי אחר המודבק לאנשי השמאל - אך בראש ובראשונה כאדם, ישראלית והומניטרית אני מבכה את כל אותה מציאות השוטפת אותנו למבואות הנשיה..... אנו הורגים בהם - והם הורגים בנו וחוזר חלילה ........והאדמה תמשיך לבעור עוד ימים הרבה - ולא בגלל שאין פתרון - אלא בגלל שלא רוצים למצוא פתרון..... אז הנה - נשרוף! נכה בהם עד זוב דם! נעניש אותם! נלחם בהם כל עוד נפשינו בנו - והסוף? מה בסוף? והרי אחרי עבור זעם ושכול ויגון יחזרו כולם לשולחן הדיונים וידברו "שלום" - אז למה לא עכשיו?????????????. איך זה שהפכנו למנוכרים כל כך לרגשות ולהגיון? איך זה ש"יפה נפש" הפך להיות ביטוי גנאי? והיכן האנושיות של שני הצדדים? וברגעים אלה אני תוהה - האם מותר האדם מן הבהמה? האם????????????

כמה מהגורמים לתופעה הזאת..

1. פוליטיקה מלוכלכת בישראל. 2. פוליטיקה מלוכלכת של מדינות ערב. 3. פוליטיקה מלוכלכת של ההנהגה הפלשתינית 4. פוליטיקה מלוכלכת של מדינות המערב. ובהרחבה: 1. ישראל מעוניינת לשמר את הרוב היהודי שבתוכה, ולכן מנעה מהפלשתינים מלכתחילה את זכות השיבה לבתיהם שננטשו ב- 48. כמו כן, הפלשתינים עדיין לא פוצו על העוול שנגרם להם באותה מלחמה, ורובם עדיין חסרי כל. 2. מדינות ערב מעוניינות לשמר את הסיכסוך עם ישראל, ולכן מנעו אף הן מהפלשתינים את הזכות להפוך לאזרחים מן המניין בארצותיהם, ביודעם שהפליטים יהוו מנוף לחץ על ישראל לוותר על שטחים ויהוו מכשול אנושי מטריד בפתרון הסיכסוך. כך נשארו הפלשתינים במחנות פליטים זמניים עד היום, ומדינות ערב מסרבות לנקוף אצבע, בהפנותן את מלוא האשמה כלפי קיומה של ישראל. 3. ההנהגה הפלשתינית מעוניינת לקנות את מעמדה בעולם הערבי, מאחר שהיא רואה בישראל תופעה זמנית שבתוך כמה עשרות שנים תעבור מן העולם (לך תספר להם אחרת..), ולכן היא עומדת על עקרונותיה בנושאים רגישים לישראל כמו זכות השיבה וירושלים. כפי שידוע לכולנו, מעמד גבוה בעולם הערבי הוא תוצאה ישירה של הישגים ונצחונות שהושגו (ע"ע נסראללה), ולכן ערפאת מעוניין להשיג ניצחון מוחץ מול ישראל. בכך הוא חוסם כל אפשרות לפתרון שיהיה מקובל גם על ישראל, וכפועל יוצא, העם הפלשתיני ממשיך לסבול. 4. מדינות המערב מעוניינות בנפט וביציבות. כל עוד המצב הנוכחי אינו מסכן את שני הדברים האלה (ברמת האיזור) - הן שותקות. ברגע שאחד הצדדים יוצר סיכון (ולא משנה אם זוהי ישראל או הפלשתינים) - הן מרסנות אותו. מאחר שישראל תלויה עד מאד במדינות המערב - היא נאלצת להבליג, ומאחר שגורלם של הפלשתינים תלוי עד מאד בישראל - גם הם נאלצים לרסן את פעולותיהם.

דזירה

New member
יודעת.......

עופר - ראשית רוצה להודות לך על התגובה - אני חדשה כאן וטוב לדעת שמישהו אכן קורא את הדברים ומגיב עליהם. שנית - מודעת היטב לכל אותם גורמים המונעים מהמזרח התיכון לפרוח וללבלב. אין לי ספק שהעולם המערבי - בין היתר - מונע את הסדרי השלום בדרך זו או אחרת. תאר לך - המזרח התיכון שרוי בשלום - זה חלום! והרי המזה"ת יכול להיות מעצמה בפני עצמה - שטח, נפט, מוחות! הכל פתוח - גבולות, תיירות, פיתוח כלכלי, ומה לא? האינך חושב שהמערב - וארה"ב בראשו - חוששים מהתפתחות שכזו? ולי - יש חלום - ומקווה שיתגשם בימינו, כי אין בי כוחות יותר למלחמה. הלוואי וישכילו כולם לראות את העתיד באור ורוד יותר ויחתרו לעברו באותו מרץ בו הם חותרים לכיוון של מלחמה. נ.ב - נהנית מאוד לקרוא את דבריך

שוקור (מנהל הפורום) כתב כאן פעם..

שמדינות ערב בעיניו הן לא יותר מג´וק קטן, שארה"ב הורגת אותו ומחייה אותו מחדש בכל פעם שמתחשק לה.. מיותר לציין שהדברים האלה הכניסו אותי להלם לא קטן, מפני שרוב הציבור בישראל תופש את מדינות ערב כמעצמות נפט מאוחדות שמחזיקות את כל מדינות המערב בביצים. מי שנכנס קצת יותר לעומק, מגלה כמה גדולה היריבות, המתיחות והניהול הכושל ברוב מדינות ערב, כאשר ארה"ב בוחשת כל הזמן בקדירה כדי למנוע הצטברות כוח רב מדי בידי אחת המדינות האלה. אכן, לדעתי ארה"ב חוששת מאד מהתפתחות מעצמות כוחניות שאינן דמוקרטיות במזה"ת, ובתור מדינה דמוקרטית, גם ישראל חוששת מאד מכך. הבעייה היא שגם אזרחי מדינות ערב אינם מוכנים עדיין לדמוקרטיזציה, ושום ממשלה ערבית לא מנסה להכין אותם לכך, ובינתיים ארה"ב נאלצת בשל כך לנקוט באמצעים מלוכלכים כדי למנוע התלקחות.

all

New member
מותר האדם מן הבהמה.

אם כי אינני בטוח שמותר לטובה. הסתכלי על ההסטוריה של האנושות דזירה, נהרות דם, לא, לא נהרות, אוקיאנוסים של דם. דם ילדים, דם לוחמים דם נשים, דם הסוסים, הפילים וכל החיות שבהם השתמשו ככלי מלחה, דם השבויים ודם איכרים שנותרו ללא לוחמים. ואחרי כל המוות הזה, בא תור המחלות, הרעב, העבדות והעוני. אחריהם צועדים יתומים, אלמנות והורים שכולים. אז לאיזה כיוון מותר האדם מהבהמה?

פעם קראתי מאמר חביב,

שלאחר עמודים שלמים של נימוקים, השורה התחתונה בו היתה: "האדם לא התפתח מהקוף, אלא התנוון ממנו"..

דזירה

New member
אכן......

קוראת את המילים, את העובדות - וליבי נחמץ בקירבי. תוהה איך זה שבאופן קבוע ונחרץ צועדת האנושות לקראת חורבן והרס ושפיכת דם...וכל זה ללא הנד עפעף...... וברגע זה - וברגעים רבים אחרים בעבר, יודעת היטב - ש - נהפוכו: "מותר הבהמה מן האדם" - עצוב כל כך - לא?

all

New member
הפסקת אש

הוא המצב הזמני שבין מלחמות "צ´רצ´יל"! אל תקחי את הדברים כל כך קשה, כך או כך אנחנו זבל אורגני במצב צבירה שר ורוקד.

B.Shokor

New member
אם היית חושבת..

אם היית חושבת שאת יכולה למצוא את התשובה לשאלתך בפורום הזה או בפורום אחר אז הטעות בידך. בקיצור, מה שאני מנסה להגיד אותו שהתשובה לכל שאלה נמצאת אצל כל אחד ממנו ולא אצל האחרים, קודם כל צריכים לחפש אותה בתוכנו. אהבתי את המשפט האמיתי שלך: "... לא בגלל שאיו פתרון, אלא בגלל שאנחנו לא רוצים למצוא פתרון". וזה צדק ב 100%.

דזירה

New member
שוקור,

שאלותיי רבות - ולבטח לא אמצא מענה לרובן כאן או בכל מקום אחר. מפליא אותי שיש כל כך הרבה אנשים - ואולי אפילו רוב - שרוצה בשלום אמיתי- בדו-קיום- בשקט ובאחווה - ועדיין אנו רחוקים מהשלום מרחק שמש מכדור הארץ.. ואיך זה שעדיין מעדיפים למות מאשר לחיות למען המטרה.....

all

New member
רק אלוהים יודע לאילו תוצאות היו

מגיעים כל ראשי התנזים, הפת"ח האש"ף והחמס, לו היו פותחים בשביטת רעב מול בניני האומות המאוחדות ולא רוצחים, יורים, מתפוצצים וכו´. אך כמו ששוקור אמר לי -" זה לא הטבע שלנו, לא התרבות שלנו ולא הנורמות שלנו, מה לעשות, הנורמות שלנו ממש אחרות........".

למעלה