פציעת ITB בהכנה למרתון

king iverson

New member
פציעת ITB בהכנה למרתון

היי חברים
ה-ITB הכה גם בי וכעת אחרי קריאה ממושכת והתייעצות עם רופא, יש לי מספר שאלות נוספות לרצים המנוסים.
1. האם ניתן להמשיך לרוץ? אני כבר בשבוע מנוחה ואני רעב לחזור לרוץ ומפחד שמה שבניתי יהרס.
2. אילו עוד דרכים מומלצות כדי לחזק את האיזור הזה פרט למתיחות? (הוצאתי מתיחות ספציפיות שרלוונטיות לפציעה הנ"ל מהרשת).
3. גרבי לחץ - יכולים לעזור? ואם כן, אילו מומלץ לרכוש?

תודה!

רוניק17

New member
אז ככה, אם יש לך זמן....

לך על המתיחות, הורדת עומס, מנוחה וקריאת טיפים מרחבי הרשת . אני עשיתי את זה חודש נשבע לך לא עזר (אולי קצת)
בסוף נשברתי, הלכתי לפזיוטרפיסט ספורט אם התמחות בפציעות ספורט תיקן אותי וחזרתי לריצה תוך שבוע.
מה שעזר לי:
1. תיקון ועבודה על יציבות
2. דיקור מערבי + זרמי חשמל :)

החלמה מהירה

king iverson

New member
שאלה כללית בקשר למתיחות

האם יכול להיווצר נזק מעומס של מתיחות?
כלומר, אני מתכנן להתחיל את הבקרים בעשרים דק של מתיחות ובנוסף למתוח בצורה מעמיקה לפני ואחרי ריצות (בערב לרוב).

האם פעמיים-שלוש ביום זה יותר מדי?

זכיר

New member
תשובה כללית בקשר למתיחות

יש מתיחות שאפשר וצריך לעשות מספר פעמים ביום. במקרים מסויימים אפשר להמליץ על סדרת מתיחות כל שעתיים או כל שעה. אבל סדרת מתיחות נבדלת מאחרת לא רק במספר הביצועים ביום, אלא גם בסוג המתיחה, בעוצמה שמבצעים את המתיחות וכמובן באיכות הביצוע.
&nbsp
אפשר למתוח יותר מדי פעם אחת ביום ואפשר למתוח מעט מדי 7 פעמים ביום.
&nbsp
&nbsp

king iverson

New member
מתיחות - האם צריך לווסת?

ניתן לבצע 2-3 אימוני מתיחות ביום? (אימון בוקר שמתבססי על חיזוק ה-ITB וסט מתיחות לפני ואחרי כל ריצה).

רוניק17

New member
בעניין המתיחות

ראשית, מה שאני כותב למטה זה על פי נסיוני האישי שלי ולי אישית זה עובד מעולה, לי המתיחות עשו לא טוב ככה שנתיים.
אני לא עושה מתיחות לא לפני ולא אחרי ריצה. הדבר היחדי שבו אני משתמש הוא גליל פילטיס לעיסוי שרירי הרגלים (מבלי קשר לריצה, כחלק משלים ) ופעם בשבוע אימון כח.

כדי לשים את הדברים בהקשר ממוצע ריצה שבועי שלי 80 ק"מ ובפעם בשבוע ריצה ארוכה בין 30 ל 40 ק"מ

achokler

New member
מניסיון שלי

עברתי לשחייה חודש והכל הסתדר.
רק מנוחה שום דבר אחר.

king iverson

New member
היי

חזרתי אתמול לריצה (6 ק"מ - לא כאב) והיום 9 ק"מ (כאב מעט) אחרי שבוע הפסקה. אני מרגיש שאין לי פריבילגיה להפסיק לרוץ, אני חייב להיות מוכן למרתון שהשקעתי בו לא מעט.
אני במקביל עושה ביום פעמיים כ-20 דק מתיחות לאיזור שהוצאתי מיוטיוב.

למעלה