פציעות :(

10ספידי

New member
פציעות :(

אני מתאמנת באומנות לחימה מסויימת ואתמול נפצעתי באימון, ואני עם קביים וגבס ומושבתת לחודש:( איך אני מתמודדת עם זה שחודש שלם אני לא יכולה להתאמן?? אני כל כך מדוכאת מזה. כי זה עוצר לי את ההתקדמות ובחודש לומדים המון.ואני בחורה שבלי אימונים לא יכולה. איך אתם מתמודדים עם פציעות קשות?? מישהו יכול לתת לי עצות מנסיונו איך להתמודד עם זה נפשית ואולי גם עצות פיזיות, אימונים מסויימים שאני כן יכולה לעשות. מזכירה שאני לא יכולה לדרוך על הרגל במשך חודש :(( אשמח לשמוע את דעתכם

איזה אומנות?

יעזור אם תגידי באיזו אומנות את מתאמנת כדי שאנשים פה ידעו איזה תרגילים את צריכה, מה יעזור לך, ומה את מסוגלת לעשות. בכל מקרה, הכי טוב שתשאלי את המורה שלך

tessen

New member
אני לא רופא או פזיותרפיסט

אבל מה אני יודע, שכוח רצון הוא אלמנט מאוד חשוב וחיוני להמשך. קודם כל לא לתת לעובדת ההשבתה והצורך במנוחה, להשבית לגמרי את החשק. אפשר לקרוא ספרים, מאמרים וגם לתרגל טכניקות במחשבה (נשמע מוזר אבל תרגיל מצויין לפיתוח עירנות). מנסיוני שלי ומחברים שאני מכיר וכולנו עברנו פציעות רגל, אני אישית די חיסלתי את קרסול שמאל וקרעתי שתי רצועות. חיכיתי את תקופת ההחלמה, לא משנה שקיצרתי אותה ביוזמתי (לא החלטה בריאה לעיתים, מומלץ לשמוע לרופא). חזרתי לאימונים אבל בהדרגה, אני יכול רק לציין שאימוני אומנויות הלחימה קידמו אותי מבחינת טווח תנועה הרבה יותר מפיזיותרפיה קונבנציונלית. כיום אומנם קרוב מעל 10 שנים אחרי, עדיין כואב פה ושם אבל אני מתייחס לכך כמבחן של כוח רצון. חלק מאותו רצון להתמיד ולא להשבר, הוא חלק מאוד חשוב מרוחו של לוחם.

GoleshTipesh

New member
הדרך הכי טובה להתמודד עם פציעות

קשות(שבר,אובדן יכולת זמנית לעבוד וכו..) היא ככה: א. לדבר עם המאמן בקשר לתביעה על הביטוח ב. לנוח כמה שיותר ג. לדבר שוב עם המאמן על התביעה ד. לנוח ה. לנדנד לו על התביעה ו. לנוח ז. ---כול הזין תהיי בריאה.

WaveGal

New member
זאב ענה על זה-מִיטוֹרִי גֶייקוֹ

כאן (לי אין מה להוסיף חוץ מבירכת החלמה מהירה
) בברכת "לא אומרים לצ'יפס על האש נו" (פוגי, שם)

COGAN BENY

New member
את ממשולבת לא? אצל מי?

לגבי הפציעה, זה נשמע כמו שבר (שקשה לי להאמין שקרה באימון מגע) ,נקיעת קרסול חמורה + קריעת רצועות, או אותו דבר בברך. תהיי בריאה ותנצלי את החודש כדי לנקות את הראש ולחזור לאימונים אח"כ עם התלהבות אבל זהירות, האמת זה נשמע יותר חמור מרק חודש מנוחה.

10ספידי

New member
אצל רותם דון

חבר'ה עבר כולה יום ואני כבר משתגעת, לא שורדת את הממנוחה הזאת. אימונים זה מה שנותן לי אויר ,נשימה וכוח ליום הבא...אוףףף:(( וגם הייתי אמורה אולי להתחרות עוד חודש באליפות לחימה משולבת ועכשיו אני יכולה לשכוח מזה :(

PhEoNiX FiRe

New member
פציעות

אני למדתי דניס השרדות תקופה ונפצעתי קשה בברך עד היום אני לא 100% . צריך מאוד להזהר באומנות לחימה. למרות זאת אני עדיין מתאמנת (החלפתי מדניס לקונג פו)

אם הרגל פצועה, תעבדי על ידיים

שבי על כיסא יציב, ועבדי על טכניקות ידיים. נכון, זה מגביל ומעצבן, אבל לומדים המון, וגם לא מאבדים קשר עם המדריך והקבוצה (וזוכים בהערכתם!).

התהוות

New member
בדיוק באימון האחרון שלי

המורה סיפר שאחד התלמידים לא רצה לעבוד עם הרגליים שלו במשך כמה חודשים ולכן כל מה שהם עשו באימון עם הרגליים- התלמיד תירגם את זה לעבודות ידיים... באופן יצירתי, פשוט ומקדם! עכשיו, אותו תלמיד התקדם ברמת העבודת ידיים שלו באופן רציני ביותר! את יכולה לנצל את "המוגבלות" שלך- לעבודות ידיים.

10ספידי

New member
מה הוא עשה בדיוק?

אני לא מבינה מה אני יכולה כבר לעשות עם הידיים חוץ מלעבוד על אגרופים ותנועות ידיים של קראטה. וגם זה אני יכולה רק בישיבה ככה שכל התנועה מוגבלת, כי עוצמת האגרוף לא באה מהיד אלא התנועה מתחילה מהאגן ככה שהכל האימון הזה של איגרופים למשל הוא לא כזה מועיל ומשפר לא?

התהוות

New member
נתחיל בזה- את יכולה לנסות לחפש מה

אפשר לעשות רק עם ידיים, זה שעוצמה המכה לא באה מהיד עצמה לא אומר שצריך להזניח את היד עצמה. מהירות התנועה באה מהיד (ומהתודעה?). הרמוניה בין היד לגוף- בזמן שאת זזה מהר. הרמוניה בין היד לעצמה- בזמן שאת זזה מהר. במילה "הרמוניה" אני מתכוונת ללמוד איך לפגוע בעצמך בגלל תנועות "לא נכונות". ללמוד לעשות את התנועות בצורה שתועיל כמה שיותר ולא להיפך. יש את השרירים של היד שאפשר לחזק. ה"גמישות", מרחב התנועה של היד- אפשר לעבוד גם עם זה. האם יד שמאל מתפקדת כמו יד ימין (או להיפך אם את שמאלית)?!- אם לא, יש לך משהו לעבוד איתו... יש הרבה הרבה דברים, כדאי לך לדבר עם המורה שלך שיכוון אותך קצת
וגם מאד מומלץ לחקור בעצמך את האפשרויות השונות ועם מה את מרגישה שטוב לך לעבוד.

10ספידי

New member
תודה לכם על עזרתכם ו..

אם יש עוד משהו שמישהו רוצה להגיד אני אשמח לשמוע

למעלה