פציעות יבשות

ofec bar

New member
פציעות יבשות

אוקי, אז לכולנו יש פציעות פיקנטיות ומורכבות של ספורט וריצה, אבל מה שמציק לי במיוחד אלה הפציעות השטחיות והיבשות. ובאופן ספציפי: שלפוחיות ברגליים ובציפורניים. חשבתי שעברתי את השלב הזה אבל לא. יש לי כבר שתפי דם ב3 מהציפורניים ברגליים, אבל כרגע עיקר הכאב נובע משלפוחית בכף הרגל. שלפוחית זה אנדרסטייטמנט. מרוב שהייתה שם שלפוחית כבר גדלה לה "אמא שלפוחית" וזה הגיע לממדי ענק. השותפה שלי לא מבינה איך אני הולכת על זה, ובוודאי שלא איך אני רצה על זה... מה אתן עושות לטיפול ומניעה בפציעות של כפות הרגליים? אני מקפידה על ציפורניים קצוצות, רגליים נקיות, כל מיני קרמים, גרבי ריצה, אפילו ניסיתי וזלין... שום דבר לא מספיק!

ואללה נשמע זוועה

אני לא ממש מקבלת כאלה מריצה (עניין של רגישות? של נעליים?) אבל מתקופת הטיולים... לפוצץ, לחטא ולחבוש. - לפוצץ - מכינים עוז רוח, מספרי ציפורניים מחוטאים (להבה/פולידין) ופשוט עושים חתך - לחטא - מועכים את הג'יפה החוצה ומחטאים (גזה עם פולידין) - לחבוש - אני בקטע של לויקופלסט, מחזיק שבוע בכל רמת זיעה לגבי מניעה - יש מה שנקרא mole skin ששמים במקומות מועדים (אם יש לך כאלה). לא יודעת איפה קונים את זה בארץ, אולי בחנויות טיולים או בבית מרקחת.

ofec bar

New member
תודה!

מה זה מול סקין? והאם זה גם עוזר לעניין השלפוחיות בציפוניים? זה גם עניין של נעליים, אבל עד היום לא נמצא הזוג שפתר את הבעיה בציפורניים (השלפוחית שכרגע יש לי נובעת מסיבה לא ברורה, הנעליים האלה לא חדשות ובד"כ אין לי שלפוחיות שם. כאמור "שם" זה ביטוי מקום אמורפי מאחר שגודל השלפוחית כמעט כגודל מחצית כף הרגל. את חושבת שאני מגזימה. אני לא.)

לשמחתי הניסיון שלי מוגבל

ומעולם לא שמעתי על שלפוחיות בציפורניים. מה שלא הורג מחשל? נסי את הטיפים באתר הזה - http://www.thewalkingsite.com/blisters.html הוא נראה לי רציני. מול סקין זה פיסת בד חזקה שנדבקת לרגל ומגנה עליה מהשפשוף.

לפי העצות שקיבלתי פה, עליתי חצי מספר בנעליים

והשלפוחיות נעלמו מאז. היום שוב הרגשתי כף רגל אחת אבל אולי הציפורן לא היתה מספיק קצרה. בארוכות רק גרביים של נייקי. מנקזת שלפוחית רק עם מחט סטרילית של מזרק. יש לי עדיין סטוק אם את צריכה. בשלב הזה של הלימודים לא נראה לי שיש לך נגישות לכאלו.

גם אני עשיתי כך בהמלצת קארן מפרו ספורט

ובגלל שאני רצה עם נעלי גברים אז גם ברוחב יש מקום לנשום ואכן לא נצפו שלפוחיות.

Ricky SB

New member
גרבי Injinji

הגרביים נראות אולי מצחיק, אבל לי עזרו מאוד במניעת שלפוחיות באצבעות. קצת יקרות (הכל יחסי) אבל אני רכשתי כמה זוגות ב Running Warehouse + משלוח לארץ במחיר סביר ביותר. משתמשת בהן גם כגרבי טיולים - עד כה ללא שלפוחיות ושאר מרעין בישין... בנוסף, לעלות חצי מידה ולבחור את רוחב הנעל בהתאם (2A, B, D) בהצלחה

גלעד HPAT

New member
הי אופק בר

היות ושלפוחיות נובעות מחיכוך, הדרך למנען היא למנוע את החיכוך. את מציינת שני ראשי נזק - חיכוך בין כף הרגל לגרב וחיכוך בין וסביב האצבעות. בהחלט גרבי אינג'ינג'י שהמליצו לך יכולים לפתור את הבעיה - יש עוד כמה חברות המייצרות גרביים כאלו או דומות. בכל מקרה אם לא מתאים לך לחכות ו/או לשלם על גרביים יעודיים: ניתן לבצע כל הנ"ל או כל פריט לבד עד לפתרון הביעה - שתאמיני לי - תפתר 1. לאחר שאת גורבת הגרביים למשוך מעט את קדמת הגרב ובכך לוודא שאין לחץ של הגרב על האצבעות. 2. מיותר לציין - ציפורניים גזוזות- גם כך כל הלאק והציורים על הציפורניים לא ממש מרגש (לפחות לא אותי:) 3. לגרוב גרב דק מכותנה 100% ומעליו גרב בינוני עד עבה - גריבה זו תעביר את החיכוך להיות בין הגרביים במקום בין העור לגרב - הגרב הדק נדבק לרגל ולא גורם חיכוך כלפי הרגל אלא כלפי ברגב הנוסף. 4. לוודא שהשרוכים לא הדוקים מדי - לא מדובר בריצות ספרינט אלא הרגל צריכה להתערסל היטב בנעל. בעניין זה לוודא שהחלק העליון של השריכה מהודק היטב - דבר זה ימנע את גלישת הרגל קדימה ובכך ימנע החיכוך בין קצות האצבעות עם קדמת הנעל. 5. להגדיל חצי מידה עד מידה את הנעל. 6. להחליף נעל ליותר רחבה - לעיתים רבות, במיוחד לנו הישראלים , שלפחות הפחות צעירים ביננו נהגו ללכת יחפים כף רגל רחבה יותר משל אלו בגולה ולכן יש לוודא שלא רק האורך מתאים אלא גם הרוחב. אחרת נוצר לחץ צידי על האצבעות ו/או קדמת כף הרגל מה שבתורו גורר חיכוך בין האצבעות ומכאן לשלפוחיות הדרך קצרה. 7. לגבי שלפוחיות לא הייתי ממליץ לחתוך אותן כפי שהציעו לך, אלא לחורר אותן כפי שהציעו לך, מחט מזרק עושה עבודה טובה אולם החור שלה לא כל כך קטן, מחט עבה שדוקרים בה את השלפוחית בחלק הקרוב לעור וסוחטים בעדינות מיד אחרי הדקירה משחררת את הנוזלים ועדיין משאירה את השלפוחית עצמה כמגנה על העור הבתולי שמתחתיה אחרת - לא כיף. 8. גם טילוק (מלשון טאלק) מועט בין הגרב לנעל יכול לעזור. רק טוב

ofec bar

New member
תודה לכולכם! חידשתם לי הרבה!

אתחיל מעלייה ( נוספת) בחצי מידה, אמשיך בהחלפת הגרביים כאן אני רוצה להדגיש עוד נקודה: שמעתי שחשובות לא רק הגרביים, אלא כמה הן חדשות, דהיינו מה הקילומטראז' שהן סוחבות (כמו נעליים). הגיע הזמן של הגרביים שלי ללכת... (רק שכבר לא מייצרים כאלה יותר, אז אצטרך להחליף סוג :( שזאת הזדמנות לנסות את האינגינגי) אטבל בקצת טלק, בודי גלייד, ואולי אפילו בגרב נוסף. בברכת "לעונה באה נטולת שלפוחיות"

הערה קטנה לגבי מחט מזרק

אני מעדיפה להשתמש לצרכים כאלו במחט סטרילית ולא בכזו שחוטאה באש. יש המון סוגים של מחטי מזרק. ממליצה על העדינות שנועדו להזרקה תת עורית (בדרך כלל בצבע ורוד או צהוב) שהן עדינות יותר ממחט תפירה. אם נזהרים ומנקבים רק בקצה המחט, אפשר להשתמש גם במחטים להזרקה לתוך השריר (כחול, חום, ירוק ). בעבר השתמשתי בכאלו כי זה מה שהיה לי בבית. (נשמעת כמו נרקומנית צמרת
).

מור שלז

New member
../images/Emo45.gifיופי של תשובה גלעד. ואני מוסיפה...

קודם כל: תודה גלעד, אהבתי את התשובה שלך, ואפילו למדתי כמה דברים חדשים. רוני, לגבי שאלתך, אני מפרידה בין שלפוחיות לשטפי דם. לגבי שטפי דם: הייתי בודקת האם השתנה משהו בריצות שלך לאחרונה? האם התחלת לרוץ יותר? ירידות? לי למשל יש עכשיו שטף דם בציפורן מהריצה בירידה במרתון בישראמן. לא מתרגשת מזה יותר מדי. ריצה בירידה עושה את זה לפעמים, וזה בהחלט לא ריצה אופיינית לי. כשהופיעו לי שטפי דם סתם ככה, ללא שום שינוי מיוחד, עליתי חצי מידה בנעלי הריצה, וזה באמת פתר את הבעיה והרגיש הרבה יותר טוב. לגבי שלפוחיות: טיפול: גם אני מאלו שמנקזים אותן. עם מחט דקיקה ככל האפשר, כדי שהנוזל יצא החוצה, אבל בלי לפגוע בעור, כפי שגלעד ציין. בנוסף גרב דקה ומנדפת בהחלט עוזרת. ולבסוף, מילת עידוד: מנסיוני, שלפוחיות לרוב לא חוזרות באותו מקום, פשוט מפני שאחרי שהשלפוחית עוברת העור שם מתקשה והופך "עמיד" יותר.

ofec bar

New member
ד. כל התשובות נכונות

אני רצה יותר באופן כללי, וגם יותר בירידות (מהסיבה הפשוטה שאני רצה יותר בעליות... לירושלים יש נטייה לעשות את זה לאנשים). את נעלי הכביש אני צריכה להחליף כבר מלפני שלושה חודשים ואעשה את זה כמה שיותר מהר, ולחצי מידה יותר. ביחד עם הנעליים אחליף גם גרביים כי הקילומטראז' עליהם הרבה יותר מדי גבוה, ולצערי זה אומר לעבור דגם. ספציפית בנוגע לשלפוחית הזאת - עוד לפני שהספקתי לנקב היא התפוצצה לבד בריצה וזה כואב, אבל אקח את מילתך בענין "הפושע לא חוזר לזירת הפשע" ואוסיף המשך משלי - באותו גלגול... הרי לפני המרתון עברתי שלפוחיות בכל חלק אפשרי של כף הרגל, אבל כנראה ההפסקה מריצה גרמה לעור שלי לחזור להיות עור של בני אדם, ואני צריכה לעבור את התהליך הכואב מההתחלה... רק אמן שיחלים הכל לפני שיגיע הקיץ, בניגוד לגלעד אני דווקא אוהבת לק זרחני בציפורניים...

dganitm

New member
|באמת אחלה תשובה! ועוד דבר

אומנם אין לי ניסיון עם ריצה, אבל כיצד את מטפלת בפצעים ותורמת להחלמתם? ממליצה לך לפני השינה למרוח קרם קלנדולה של חברת "וולדה", צמח הקלנדולה ידוע בהשפעותיו על חידוש ריקמת העור ושמירה עליו. על השיטפי דם את יכולה למרוח קרם רסקיו (כמו הטיפות יש גם קרם), יש לי ניסיון מעולה איתו עם שיטפי דם, שווה לנסות, הקרם לא שמנוני, נספג במהירות וללא ריח בכלל (הוא מאוד שימושי למגוון רחב של בעיות כך שתמיד טוב שהוא בבית). והעיקר שיהיו לך ריצות מהנות דגנית

למעלה