פציעות וביטוח !!

איקו

New member
פציעות וביטוח !!

שלום לכולם אני חדש בפרום המרתק שלכם . לאחר שלמתי 4 שנים קונג-פו לפני 6 שנים. מעולם לא עשו לי ביטוח הוא משהו דומה. והיום התחלתי ללמוד איגרוף תאילנדי. ביקשו ממני לעשות ביטוח. רציתי לדעת מה זה מכסה . אם למישהו יש ניסיון בנושא. האם להיות חבר בקופת חולים משלימה וכל זה לא מספיק. למקרה פציעה. תודה מראש חברים.

Ze Colmeia

New member
אני...

דיי בטוח שגם כשלמדתה קונג פו היה לך ביטוח זה בדרך כלל נכלל התשלום הראשון (מוסיפים עוד 100 ש"ח). הביטוח מכסה כל פציעה שתיהיה לך במסגרת האימון שלך, מה שנראה לי שיקרה לא קצת האיגרוף תאילאנדי.

שמע, מהניסיון שלי זה די מסובך

לרוב גם אם אתה עושה ביטוח במסגרת המקום בו אתה מתאמן - אתה תצטרך לתבוע את הביטוח כדי לקבל תשלומים עבור טיפולים, עוגמת נפש וכדומה. זה דבר שמצריך השתתפות עצמית של המורה שלמעשה אתה תובע אותו. אני, למשל, לא רציתי שייגרם נזק כלכלי למורה שנגרמה לי תאונה במסגרת שיעור שלו, ולכן אף על פי שהייתי מבוטח לא הגשתי תביעה. מה שכן, יש לך אפשרות לעשות ביטוח תאונות אישיות, באופן פרטי, שלפי מה שהבנתי יותר יעיל במקרים כאלה. אבל את הביטוח הזה אתה עושה לבד, ולא דרך המקום בו אתה מתאמן. גם אם אתה מבוטח בקופת חולים, תהיה לך השתתפות אישית מסוימת בתשלומים. הכי טוב - תתגייס לצה"ל והוא כבר יישלם על הכל, למרות שהטיפול והבירוקרוטיה די יירודים ומעצבנים... בהצלחה, לורנס

ישנן שתי רמות עיקריות של ביטוח

האחד - ביטוח צד שלישי.הווה אומר שהמורה מבטח את עצמו כנגד תביעה של תלמיד העלול להיפגע. השני - ביטוח אישי לתלמידים: התלמיד מבוטח בחברת הביטוח וזכאי לכיסוי ישירות מהחברה. ביטוח ראשון נפוץ למדי, השני פחות כי הוא עולה יותר. את הביטוח האישי (קרי השני - האישי לתלמידים) נהוג לגבות אחת לשנה מהתלמידים. המחירים משתנים מביה"ס אחד למשנהוא ותלויים החברת הביטוח ובטיב ההסדר שהשיג המורה. המלצה: חשוב לבדוק אם המורה מבוטח ולו בביטוח צד שלישי אישי שלו !!! הרבה תלמידים ירגישו לא נעים לתבוע את המורה על פציעה באימון, גם אם הדבר אומר כי יהיו מנוטרלים מעבודה ויפסידו כסף רב ... בהנחה כי המורה אינו מלמד בחינם, אין סיבה להתבייש לקבל ממנו כסף בעת פציעה ... זו חובתם וזכותם כאחד, הן של המורה והן של התלמידים, לדאוג שיהיה לפחות ביטוח של המורה כנגד צד שלישי. מורה המסרב לעשות ביטוח איננו אחראי ויש לבחון את טיב ההתקשרות איתו.

שי רגב

New member
יובל, בנוגע לביטוח...

האם חברות הביטוח דורשות תעודות מסויימות מהמורה (למשל: תעודת הדרכה ממכון וינגייט)? ואיזה עוד מוסדות יכולות לתת תעודות הדרכה המוכרות ע"י חברות הביטוח (בהנחה שהאחרונות אכן דורשות תעודות כנ"ל)??

הכל תלוי בחברת הביטוח ...

אשר לוינגייט: כולם מכירים ומכבדים אך ישנן עוד תעודות ומוסדות בארץ ובחו"ל המוכרים לצרכי ביטוח.

למעלה