פציעה לאורך זמן - קראטה

BugoK

New member
פציעה לאורך זמן - קראטה

יש לי שאלה - האם קורה שבאומנויות לחימה שבועטים בהם הרבה בעזרת השוקיים (לדוגמא: קראטה, אגרוף תאילנדי) נוצר מצב של הריגת העצבים באיזור השוקיים, ואז, כשמתבגרים הרגליים רועדות? תודה.

COGAN BENY

New member
לא אלה רק שמועות, השוק

היא אחת העצמות החזקות בגוף האדם. בקשר ל"הריגת העצבים" יצא לי לעבוד גם עם אנשים מעל 150 קרבות וגם להם כואב! השוקיים הנבובות מחורים לעת זיקנה זה בעצם לא ממש נכון לפחות אם תתאמן נכון. אל תשכח שאגרוף תאילנדי הוא ספורט והעוסק הינו ספורטאי אשר משתמש גם בגופו.קשה להאמין שספורטאי יזיק לגופו כדי להגיע לתוצאות . גם אם תתחיל לבעוט בעצמים קשים במשך שנתיים תעלה מול משהו שהתאמן רגיל ולמד במשך השנתיים , לפני הקרב הוא יימרח בשמן LAM MUAY ולא ירגיש כלום בשוקיים. למעשה החישול האמיתי נעשה בראש ולא באופן פיסי. אם אתה קיבלת בעיטה לירך לא תהיה מופתע בקרב כמו משהו שמקבל פעם ראשונה. אותו דבר אגרוף ללסת . אני לדוגמא אכנס יותר בקלות לפניקה מחניקה מאשר אגרופ לסנטר כי אני לא מכיר את זה מהאימונים.

Raffael

New member
הרבה מאוד ספורטאים יזיקו לגופם !

מטרתו של הספורטאי אינה בריאות או שמירה על גופו. מטרתו היא הישגים ספורטיביים. פעמים רבות המטרות הללו עומדות בסתירה זו לזו ובמקרים כאלה, פעמים רבות מועדפת ההשגיות. דוגמאות לא חסרות . מי סובל יותר מפציעות, ספורטאים מקצוענים או בטלני כורסא ?

COGAN BENY

New member
אתה מדבר, רפאל, על ספורט תחרותי

ואני מדבר על ספורט עממי בכלל, ש 95 אחוז של מי שמתאמן שאני מכיר עוסק בו .קח דוגמא אצלי במכון מכ 100 מנויים יש רק 7 מתחרים! ולאו דווקא הכי טובים מתחרים. יש הרבה שלא עוסקים בספורט כלשהו לשם תחרו,ת . קח 2 דוגמאות: האחת רכיבה על אופנים להנאה, כושר, חברה וכו- לעומת רוכבים תחרותיים שנוסעים ב 80 קמ"ש. השניה כדורסל, יש הבדל בין האבא עם הילד בפארק ומי שמשחק בשישי בצהריים עם חברה בכל גיל לעומת כדורגלנים מקצועיים! אני מאוד מקדם את הספורט שלי הלא תחרותי ואכן יש לי כ 40 אחוזים בנות מכל הגילאים,ומנוים מגיל 6 עד 61 כשכל אחד בא להתאמן עם מטרתו הוא: כושר, הרזיה, חיזוק, הגנה עצמית, התחרות, אווירה במכון ,פיתוח ועיצוב גוף וגם האהבה לאגרוף,הקיק והמויי תאיי. ברור שלא כולם מתאמנים באותה צורה ועל אותם דברים. אין סיבה שלבורנטית במעבדה שבאה להתאמן תעבור מה שמתחרה שחי מהספורט עובר. נקודה שניה : ספורטאי המתאמן כל יום אימונים אינטנסיבים, יש סיכוי רב יותר להפצע. הגוף הופך לפגיע ורגיש למתיחות תשישות ועייפות לכן אימון נכון וסדר יום הכולל הרבה שינה, מסאז ושמירה על חום הגוף הם הדברים הקטנים שיכולים למנוע פציעות. אימון מתחרה לא יהיה בנוי על ספיגות ועצימות גבוהה של בני הזוג (סיכוי לפציעה) אלה אימון איטי מטודי טכני ו"בטוח" ללא "כחולים" ומכות לשריר (קרעים מקרוסקופיים) באיגרופ תאילנדי לוקחים את השוק כחזקה מלחתכילה ולא ממש "הורגים את העצבים". אשמח לענות על עוד שאלות על התחום אם יתעוררו.

alon_o

New member
טוב ויפה, האם בכל מקום שמחשלים

עובדים ככה? למיטב ידיעתי לא, ובמקומות שלא עובדים ככה כבר ראיתי מתאמנים "חובבנים" שהזיקו לגופם בלי לדעת שהם עושים זאת. זה קורה, זה הכל.

למעלה