פציעה בשריר ירך אחורי.

• פותח הנושא resh0
  • פורסם בתאריך

resh0

New member
פציעה בשריר ירך אחורי.

שלום רב: ברצוני לנצל את נסיונכם ולנסות לקבל עצה טובה. עד לפני כ- 3 חודשים, נהגתי להתאמן כ שעתיים ביום, מהם שעה ורבע בחדר-כושר ואח"כ 45 דקות של שחיה רציפה. יצאתי לטיול גלישת-גלים בקוסטה ריקה, שם הגלים חזקים בהרבה מאלו שלנו. לא עשיתי חימום ומתיחות "כמו שצריך" לפני הכניסה למים. באחד הגלים ה"בריאים", נפלתי מהגלשן שלי אבל לא ויתרתי וניסיתי להשאר "דבוק" עם הרגלים על הגלשן, בנסיון לעמוד מחדש. רגל אחת החליקה מהגלשן, השניה נשארה על הגלשן ולא הצלחתי לנתק אותה עד שהרגשתי מתיחה מאוד חזקה ו"קליק" חזק. לא רציתי להרוס את הטיול והמשכתי לגלוש במשך שבועיים, כאשר אני כל הזמן משתמש במשחות (סיני ובנגיי) כדי להקל על הכאבים. חזרתי לארץ ונגשתי לבדיקת רופא (לראשונה זה הרבה שנים), הוא אמר לי שיש לי קרע קטן בשריר ושטף-דם פנימי. הוא אמר לי שהדרך היחידה "לצאת מזה", זה לשכב במיטה בלי ללכת במשך 3 שבועות. כמו כל ישראלי מצוי, לא שמעתי בעצתו ואני ממשיך ללכת לעבודה, אך הכאבים משגעים אותי ולא מאפשרים לי להתאמן בכלל, אפילו לשחות כואב לי... וכשיש גלים, אני גולש עד שאינני יכול לסבול עוד את הכאב, הכל באיזי. בקשתי ממכם: האם מישהו ממכם מכיר דרך קיצור לצאת מזה??? עוד עובדה: פעם כואב לי בחלק הקרוב לברך, פעם כואב לי למעלה עד הישבן, הכל משתנה. תודה מראש!!!

ברוך הבא למועדון הקרועים ../images/Emo8.gif

אין קיצורי דרך. חד משמעית אין. למען האמת, הרופא שבדק אותך היה מאוד עדין איתך. החלמה מלאה מקרע בשריר אורכת בין 4-6 שבועות. אגב, איך הוא אבחן? לפי מישוש או לפי אולטרסאונד? ויש לי עוד חדשות לא מרנינות בשבילך.. גם אחרי ההחלמה, מסתבר שהקרע משאיר צלקת וזה יכול לכאוב בביצוע פעולות שונות. אם אתה רוצה להחריף את הקרע וליצור במקום דלקות נוספות כתוצאה משטף הדם הפנימי, תמשיך כרגיל, אבל אם אתה רוצה להמנע מזה, צמצם פעילות למינימום, אין ברירה.

j i m m y

New member
אתה לא כמו כל ישראלי מצוי,

אתה עושה מעשה טיפש. לי קרה משהו דומה ביד ואני מיד הפסקתי להתאמן למשך שבועיים, ובמקום חדר כושר עשיתי יוגה. אני ממש התקוממתי שאמרת "כמו כל ישראלי מצוי". למה ללכת לעבודה כשכאבים משגעים אותך ? אתה מזוכיסט ?

קרע בשריר

הפציעת שהזכרת הנה פציעת העמסת יתר, להלן מספר פרטים נוספים: מתיחות וקרעים בשריר מתחלקים ל-3 דרגות של העמסת יתר: 1. דרגה 1 – קרע חלקי קטן. 2. דרגה 2 – קרע חלקי, נזק לסיבי השריר גדול יותר כיוון שמספר הסיבים קרועים גדול יותר, ברגע היווצרות הקרע מופיע כאב חד פתאומי וממוקד, המאפשר להצביע במדויק על מקום הקרע. 3. דרגה 3 – קרע שלם של השריר. לשרירים דו מפרקיים יש יותר נטייה להיקרע, ההבדל בין שריר לרצועה הוא ששריר מלא בכלי דם כלומר דימום פנימי בתוך השריר הגורם לכאבים, נפיחות ופגיעה בתפקוד. בדרגה 1 ו-2 לגוף יש יכולת להחלים לבד אבל במקום תהיה רקמת צלקת שאין לה יכולת כיווץ. לשאלתך - אין דרך קיצור !!! הפתרון מנוחה, מנוחה ומנוחה כאשר ללא ספק האזור הזה בעיתי מאוד ומצריך מנוחה מלאה וארוכה. לתשומת ליבך, המשך מאמץ יכול להחריף את הקרע ולגרום לדלקת ולזיהום במקום עד למצב שבו לא תוכל ללכת ושיקום של דבר כזה יהיה כבר הרבה יותר ארוך. מקווה שתשכיל לנוח !

resh0

New member
תודה רבה !!!

עם תמימות דעים שכזאת, אי אפשר להתווכח. אולי מישהו ממכם מכיר משחות ו/או תרופות שעשויות לזרז את תהליך ההחלמה? אשמח לקבל אינפורמציה ושוב, תודה רבה ושתהיו בריאים.

קיצור

כפי שכתבתי אין קיצורי דרך וכל משחה שלא תמרח תקהה את הכאב ולא תרפא את המקום. מנוחה בלי קיצורים, קרור המקום והמנעות מתנועות.

resh0

New member
אשמח לקבל הסבר מעמיק יותר.

במשחות שבן השתמשתי עד היום, דווקא הן היו מחממות!! ואולי תוכל להסביר לי את התרומה של הטמפ´ לפיסיולוגיה של השריר? בתודה מראש.

בשמחה

חימום המקום מקהה את הכאב ומאפשר המשך פעילות ללא תחושת כאב דבר המונע את החלמתך ומאפשר הפיכת הפציעה לכרונית. לעומת זאת קרור המקום ע"י קרח לדוגמא מעלה את סף הכאב (משכך כאבים), קרח מצר את כלי הדם (מוריד חום, נפיחות ועוצר דימום), אחרי כ-15 דקות רצופות של קרור, כלי הדם מתרחבים (מנגנון הגנה של הגוף) ולכן מומלץ לשם קרח 15-10 דקות כל שעה שעתיים. חילוף החומרים ברקמה יורדת ולכן הדרישה לחמצן יורדת. במידה ועברו יותר מ-5 ימים לאחר הפציעה אין צורך בקרור. חימום כפי שציינתי ימנע את תחושת הכאב בלבד וכאמור זה לא הפתרון. הטיפול בקרע בשריר המכופפים של הברך הוא מנוחה, מניעת משקל על הרגל הפצועה (ניתן להיעזר בקביים) ובנוסף מומלץ על טיפול פיסיותרפי הכולל עיסוי מקומי בשיטת סיריאקס. טיפולים חשמליים והפעלה מבוקרת של השריר הפגוע. היות ואני לא רופא ספורט כל אלו הן המלצות בלבד שמסתמכת על מקרה של קרע חלקי בשריר ההאם סטרינג. על מנת לקבל דעה מקצועית יותר המלצתי היא לפנות לרופא ספורט (לא רופא משפחה) שיתן לך את הטיפול המקצועי לו אתה זקוק. בהצלחה ודווח לנו.

resh0

New member
תודה, נראה לי שאאמץ את המלצותיך.

עוד שאלה קטנה בבקשה: מניעת משקל, הבנתי. אבל עד שאגיע אל אותו הרופא, באיזה מצב מומלץ להשאיר את הרגל, במצב מתוח או במצב מקופף? תודה מראש.

resh0

New member
תודה. עוד משהו קטן:

האם אתה מכיר רופאים ו/או מכונים שמטפלים במקרים כאלו? שאלתי נובעת מזה שהתענייתי והתברר לי שקופ"ח מכבי שבא אני חבר, עובדת עם מכונים ורופאים מסויימים שיש החזר של 80% במקרה של בירור/יעוץ אצלם. אז אוכל להצליב. שוב תודה.

רופאי ספורט

יש מספר רופאי ספורט אבל כל אחד שייך לקופה אחרת ולכן בחלק מהם לא יהיה לך החזר. המלצתי היא על יוני ירום - שייך לקופ"ח מאוחדת באצטדיון שער 5 אם אני לא טועה.

resh0

New member
אשמח לקבל הסבר נוסף

במשחות שהשתמשתי עד היום, דווקא הן היו מחממות!! ואולי תוכל להסביר לי את התרומה של הטמפ´ לפיסיולוגיה של השריר? בתודה מראש.

למעלה